Przepis na : śniadanie
Sos chrzanowy to nieodzowny element Świąt Wielkanocnych. Ma wszechstronne zastosowanie; do wędliny, zimnych mięs, pasztetów czy jajek. Taki sos można zrobić 2-3 dni przed podaniem, nabierze mocy chrzanu, polecam 😊 Składniki: -1 łyżeczka masła -1 łyżeczka maki pszennej -1 szklanka (250 ml) śmietany 30-36 % -1 korzeń świeżo tartego chrzanu -sól, cukier -sok z cytryny -2 plasterki cytryny -żółtko Masło roztopić, zmieszać z mąką, rozprowadzić śmietaną, zagotować. Po zesta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...