pasztet - 4251 przepisów (strona:132/284)

PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ 207

lubi wędlin ze sklepu, to polecam mój przepyszny pasztet. Bez konserwantów, sztuczności, chudy i bardzo szybki w przygotowaniu. kto powiedział, że trzeba go robić na Wielkanoc, na Trzech Króli też można. Nic aby jeść :-)  Składniki: 700 g mięsa ( wieprzowo- drobiowego w proporcjach pół na pół) 4 łyżki ( takie z czubkiem) kaszy jaglanej  100 g wątróbki drobiowej

pieprzny smaczek
Rillettes - smarowidło z mięsa 306

coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pate z wątróbki z dzika 186

Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłam  pasztet z dzika  i zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić  z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli wodnej. Doskonały do chrupiącej grzanki z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina.   Pate z wątróbki z dzika Czas przygotowania: 80 minut Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczny pasztet mięsny 192

Prosty do wykonania pasztet, nie wymaga poświęcenia dużo czasu i mamy pewność co jemy.... Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie: Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami. Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe

Anioły w kuchni
Pasztet z selera 206

charakterystyczne warzywo, którego smak nie wszyscy lubią.Warto się jednak do niego przekonać, chociażby z tego powodu, że ma mało kalorii i jest skarbnicą substancji mineralnych i witamin.  Pasztet z selera robiłyśmy po raz pierwszy, bardzo byłyśmy ciekawe jego smaku i wyszło przepysznie. Skorzystałyśmy z przepisów internetowych i po drobnych przeróbkach, przedstawiamy naszą wersję. Składniki: 1 kg selera korzeniowego

Anioły w kuchni
Pâté z drobiowych wątróbek 248

gałką muszkatołową. Otrzymaną pastę przekładamy do  glinianych miseczek, zalewamy roztopionym masłem i posypujemy kilkoma ziarenkami zielonego pieprzu z zalewy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przepisów na ten pasztet jest dużo na blogach. Do zrobienia zainspirował mnie przepis na blogu Anny Petryna   [TUTAJ] . Oczywiście, jak zwykle muszę coś zmienić. Każdy ma swoje ulubione przyprawy i smaki

Kulinarny karnet Christophera
Pâté z drobiowych wątróbek 220

przygotowuję ten pasztecik w różnej postaci, tym razem przygotowałam Pâté z drobiowych wątróbek w kilku mniejszych miseczkach, aby każdy z nas miał swoją porcję. Pâté w odróżnieniu od polskiego pasztetu przyrządza się na jednej patelni z dużą ilością masła, oraz brandy (ja tym razem dodałam whisky), alkohol dodaje głębszego posmaku tej potrawie. We Francji Pâté często podaje się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ogórki po francusku 40

Najlepiej w piwnicy albo w szafce bez dostępu do światła. Pierwszy słoik otwórz najlepiej po tygodniu albo dwóch, wtedy będą miały intensywny smak. Doskonale smakują na kanapce, np. do pasztetu z jajek albo jako przekąska w desce serów i wędlin . Jak zrobić dobre ogórki po francusku? Przede wszystkim użyj ogórków gruntowych, prosto z rynku albo lokalnego sklepu. Unikaj miękkich okazów

Rozdomowiona
Kremowe jajka zapiekane w kokilkach z łososiem wędzonym 39

połowy wysokości foremek. Nie pomijajcie tego kroku, jeśli zależy Wam na wyjątkowo pysznym, rozpływającym się w ustach daniu. Sprawdź też inne pomysły na dania wielkanocne: Jajka faszerowane łososiem wędzonym Pasztet z soczewicy czerwonej i marchewki Różowe jajka faszerowane Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem Pasta jajeczna z awokado Print Kremowe jajka zapiekane w kokilkach z łososiem wędzonym #wprm-recipe

Na-talerzu.pl
Pasztet z jajek 82

Pasztet jajeczny z serem cheddar i ziołami to prawdziwa wielkanocna gwiazda. Delikatny majonez i kwaśna śmietana nadają mu aksamitną teksturę. Gorąco polecam ten przepis

AniaGotuje.pl
Pasztet z wątróbek z pistacjami i pomarańczowym likierem Grand Marnier 38

Pasztet z  wątróbek z pistacjami i pomarańczowym likierem Grand Marnier. Wybitnie puszysty i kremowy. Pełny smaku i aromatu. Świetnie rozprowadza się po pieczywie. Uwielbiam kiedy trafiam na czerwony pieprz. Bardzo lubię jego smak.  Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć, proszę, kliknij w jedną z reklam na stronie. To nic cię nie kosztuje, a dla mnie

AZgotuj!
Pasta jajeczna z chrzanem 47

więc będą się pojawiały na blogu kolejne świąteczne inspiracje. Dziś zapraszam na pastę jajeczną z chrzanem. To pyszny dodatek nie tylko do chleba, ale także do świątecznych wędlin i pasztetów. Przy robieniu tej pasty pamiętaj, że chrzan może mieć różna moc, w zależności od producenta. Spróbuj go więc przed dodaniem do pasty, żeby nie przesadzić z ostrością. Oczywiście najlepiej będzie

Kulinarne przygody Gatity
Jak przygotować Półmisek wędlin 75

dodatkami – zobacz przepis Boczek wędzony : Dodaje głębi smaku, można go podać na ciepło lub zimno. Kiełbasa krakowska : Gruba, sucha kiełbasa o wyrazistym smaku, idealna do krojenia w plasterki. Pasztet : Miękka konsystencja, często podawany z dodatkiem żurawiny lub marynowanych grzybów. Kiełbasa jałowcowa : Aromatyczna kiełbasa z dodatkiem jałowca, który nadaje jej charakterystyczny smak. Kiełbasa myśliwska : Suszona i wędzona, o intensywnym smaku

Dorota Smakuje
Pasztet wegetariański 60

Pasztet wegetariański to idealny sposób, by cieszyć się pełnią smaku bez mięsa. Wypróbuj mój wyjątkowy przepis, w którym świeże warzywa i aromatyczne przyprawy tworzą doskonałą kompozycję smaków

AniaGotuje.pl