Wśród wielu rodzajów mięsa, to pozyskiwane z dziczyzny cechują wyjątkowe walory smakowe i dietetyczne. To prawdziwy rarytas w kuchni, który czyni każdą potrawę prawdziwą ucztą. Struktura mięsa dzikich zwierząt jest inna niż pochodzącego z hodowli. Mięso z dziczyzny jest pożywniejsze, gdyż zawiera więcej białka. Tryb życia, jaki prowadzą dzikie zwierzęta, powoduje, że ich mięśnie są bardzo wyrobione, mocno ukrwione i mało otłuszczone. Mięso z dzika jest wyjątkowo jędrne i jednocześnie soczyste. Jego wykwintny aromat i... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...