pasztet - 4176 przepisów (strona:123/279)

Mus z mintaja z sosem paprykowym 29

Przepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: ? 40 dkg filetu z mintaja ? 1 jajko ? 3 łyżki śmietany ? sól, biały pieprz ? 10 dkg szyjek rakowych z zalewy – 1 słoiczek ? 6 liści

To co kocham
Pasztet pieczarkowy 34

wiem dlaczego, ale jesień kojarzy mi się jako czas pasztetów. Po mięsnym Gerwazym przyszedł więc czas na jarski pieczarkowo-jajeczny. Wyszedł naprawdę dobry, jedliśmy go na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek. Aby dobrze się kroił w plastry należy go schować do lodówki, aby był dobrze schłodzony. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 5 jajek ? 3 bułeczki np kajzerki

To co kocham
Pieczeń z indyka z zielonym groszkiem i soczewicą 37

Bardzo lubię wszelkie pieczenie i pasztety, bo można w nich poupychać różne zdrowe składniki i dzięki temu stanowią prawdziwą bombę zdrowotną. Najlepsze są na ciepło jako przekąska, mięso obiadowe czy kolacja. Ale ja lubię również na zimno z kawałkiem ogórka kiszonego lub marynowanej gruszki. W tej pieczeni nie ma żadnej bułki, ani świeżej, ani tartej. Zamiast tego dodałam ugotowaną soczewicę

To co kocham
Pasztet pieczarkowy z cieciorką 35

Zdrowy, jarski pasztet z pieczarkami i cieciorką, pachnący czosnkiem. Smakuje na ciepło podany w plastrach do obiadu i na zimno na kanapkę z ogórkiem kiszonym. Miękki, wilgotny i bezglutenowy. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 2 puszki lub 2 szklanki ugotowanej cieciorki ? 1 cebula ? 1 mały por ? 2 ząbki czosnku ? 2 jajka ? 2 łyżki siemienia lnianego ? 1 łyżeczka majeranku ? sól, pieprz

To co kocham
Pasztet wielkanocny w cieście francuskim 87

Rewelacyjny pomysł na pasztet, Zapiekany w cieście francuskim, wygląda jak baba wielkanocna. Zaskoczcie gości i przygotujcie im taką pyszną niespodziankę. Na pewno się zdziwią jak ją rozkroicie.... Idealna na Wielkanoc. Pysznie smakuje z sosem chrzanowym lub tatarskim. Polecam .... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa 43

Pasta z wątróbki to bardzo prosty przepis na wyjątkowo smaczne i dość tanie smarowidło na kanapki. Smakuje podobnie jak domowy pasztet, ale zasmakuje wam oczywiście tylko w przypadku, kiedy lubicie wątróbkę. Jej specyficzny smak jednak nie wszyscy akceptują, więc takie osoby raczej nie zagustują w tym przysmaku. Pastę robi się w około 25 minut. Wystarczy tylko usmażyć wątróbkę z cebulą

e-PrzepisyKulinarne
PASZTET Z CUKINII 53

Wegetariański pasztet z tartej cukinii. Wilgotny, a równocześnie zwarty. Można pokroić w plastry, podgrzać na patelni i podać na obiad, np. z sałatką grecką i sosem tzatziki SKŁADNIKI 1 kg cukinii ( 3 średnie sztuki) 1 duża cebula 1 duża marchewka 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 4 łyżki słonecznika  4 pełne łyżki kaszy manny lub mielonych płatków owsianych

cool and minty
pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia... 51

mniejszym ogniu. Na koniec dodać resztę 1/2 kostki smalcu, wymieszać, dodać pieprz mielony, majeranek, sól i pałką blendera zmiksować na gładką masę, przełożyć do miski i schować do lodówki - pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem warzyw jest doskonałym dodatkiem do pieczywa, jest szybki, łatwy i bez pieczenia.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Keto pâté z wątróbki do smarowania (Paleo, LowCarb) 51

Keto pâté z wątróbki to pyszny pasztet do smarowania. Pełen wartości odżywczych oraz smaku stanowi świetny pomysł na niskowęglowodanowe śniadanie. Idealny do kanapek na bazie keto pieczywa i nie tylko... Artykuł Keto pâté z wątróbki do smarowania (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Pasztet z cukinii pieczony w słoikach 138

piekarnika i pieczemy w temp 170 st przez 1 godzinę.  Natychmiast po wyjęciu zakręcamy słoiki i odstawiamy do wystygnięcia.  Słoiki zamkną się po kilkunastu minutach .  Studzimy pasztet i przechowujemy w lodówce

Gotowanie jest łatwe
Wegański pasztet Wielkanocny 76

Nikt nie powiedział, że pasztet musi być mięsny. Ten warzywno-jaglany jest pyszny i może konkurować z tradycyjnym. Nawet jeśli nie jesteście zdeklarowanymi weganami będzie ciekawą potrawą na wielkanocnym stole. Doskonale smakuje z konfiturą z czerwonej cebuli  (przepis)  lub warzywnym chutneyem. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych 100 ml oleju roślinnego

Smakowity Blog Kulinarny
Czarny pasztet z cukinią 88

wysiewam, a potem kombinuję, co mam z wyrośniętymi okazami, których nie nadążamy zjadać, bo przecież nie samą cukinią człowiek żyje 😉😊 Dlatego te olbrzymy raz w tygodniu idą na pasztet, czy - jak kto woli - pieczeń. Dziś zapraszam na wersję czarną.   Składniki (na keksówkę) 150 ml kaszy gryczanej prażonej  150 ml czarnej soczewicy  1 kg cukinii bez waty

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania