pasztet - 4176 przepisów (strona:119/279)

Najprostsze bezglutenowe i wegańskie kruche ciasto z truskawkami, wyniki konkursu! 440

mące kukurydzianej i smażymy dwustronnie na nieprzywierającej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu (wystarczy tylko lekko przesmarować tłuszczem patelnię).  Podajemy z sosem i sezonową surówką lub np. buraczkami. - pasztet z ciecierzycy, kaszy jaglanej i warzyw, Ania z Naturalnej Kuchni Składniki na normalnej wielkości formę keksową(...)stopni. Po tym czasie wyjąć i wystudzić, najlepiej na noc wkładając do lodówki, ale po kilku godzinach, gdy ostygnie można już go kroić i jeść (krojenie gorącego pasztetu grozi rozpłynięciem :P). - wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie, Julita L. Łaciaty biszkopt: 2 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki orkiszowej i gryczanej, pół

Qlinarnie i Qlinarnie
Domowy pasztet z grzybów 139

roku w okresie grzybobrania w mojej kuchni dominują  potrawy z ich udziałem. Uwielbiam grzybowe potrawy- a pasztet to mój debiut. Wyszedł pyszny! Składniki: 1 kg świeżych grzybów 1 cebula 2 łyżki tłuszczu 2 czerstwe bułeczki 2 łyżki śmietany 2 łyżki tartej bułki Sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku 3 jajka Tłuszcz i bułka tarta do formy Sposób przygotowania(...)przyprawy do smaku, wymieszać raz jeszcze i zmielić. Formę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wyłożyć masę grzybową i piec w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut. Gotowy, upieczony pasztet podawać z pieczywem lub z sosem do obiadów

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki z ciasta naleśnikowego na drożdżach 139

przygotowania pasztecików. Składniki na naleśniki: 14 dag mąki, 1 dag drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, ¼ litra mleka, sól do smaku, olej do smażenia. Składniki na nadzienie: 25 dag pasztetu, 3 łyżki śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, musztarda do smaku, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Przygotować ciasto jak na naleśniki.  Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka(...)dodać do ciasta naleśnikowego, odstawić do wrośnięcia. Po czym smażyć małe naleśniki na oleju. Pasztet wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku.  Smarować ostudzone naleśniki i układać jeden na drugim.  Po 2 godzinach kroić na porcje jak tort, panierować w bułce tartej krojone boki i rumienić na oleju.  Następnie ułożyć na półmisku w odstępach, formując koło. Podawać

Tradycyjna Kuchnia
Pomidorowo-paprykowy pasztet drobiowy 154

zeszłego piątku chodził za mną pasztet;p Nie zdecydowałabym się na kupno gotowego, bo jestem w pełni świadoma jakie mieszanki niezidentyfikowanego pochodzenia się w nim znajdują, dlatego też w niedzielę podjęłam się przygotowania domowego pasztetu. Przejrzałam internet i znalazłam ten oto przepis , który stanowił moją bazę; ) Składniki: 50dkg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej samemu zmielić pierś z kurczaka czy indyka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pasztet z fasoli z pieczarkami 174

mojej kuchni. Jeżeli już to fasolka po bretońsku lub zupa fasolowa. Dlatego postanowiłam wypróbować inne danie z fasoli. Przepis odgrzebany ze starej książki, Dania z grochu i fasoli. Pasztet wyszedł typowo "wege.....", bardzo smaczny z dodatkiem sosów. SKŁADNIKI: 1/2 kg. fasoli Jaś lub ewentualnie innej białej 2 cebule 2 marchewki 3 jajka 1/2 pietruszki 1/2 pora 1 łyżeczka majeranku(...)mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrobioną masę przekładamy do formy. Pieczemy  w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez ok. 60  min. do uzyskania złotego koloru. Pasztet podajemy  na zimno z pieczywem, sosami  kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pasztet pomidorowy z cieciorką Primavika 144

Pamiętacie, jak niedawno chwaliłam Wam paprykarz z kaszą jaglaną ? Otóż pasztet pomidorowy z cieciorką okazał się jeszcze lepszy!  Pasztet pomidorowy z cieciorką to bardzo aromatyczna i smaczna pasta kanapkowa.  Masa netto: 160g - w wygodnym, szklanym słoiczku.   Jej skład to: woda, cieciorka 38 %, cebula, koncentrat pomidorowy 17 %, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny, przyprawy, hydrolizaty białka roślinnego, sól

Kto ugości moich gości?
Pasztet prowansalski 81

Pasztet przygotować możemy nie tylko z mięsa. Również wegetarianie mają w tej kwestii spore pole do popisu. Mój pasztet prowansalski składa się z całej gamy zdrowych składników, takich jak soczewica, kapusta czy seler. Doskonały dodatek do świeżego, razowego chleba jak również jako samodzielna przekąska. Nadaje się również do mrożenia. Nastawcie się jednak, że do jego przygotowania będziecie potrzebowali sporo czasu

Milion Smaków
Pasztet z kabaczka 278

Przyznam, że mam słabość do kabaczka, mogłabym  go jeść non stop i nigdy nie jest mi mało. Pasztet jest dla mnie zupełną nowością, ponieważ nigdy wcześniej go nie robiłam, a szkoda bo rozszedł się w 5 minut.  Źródło inspiracji macie TUTAJ . Składniki  1 kabaczek 1 marchewka 3 cebule 20 dag żółtego sera 2 szkl. bułki tartej(...)tartą, olej, 3 żółtka i przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Białka ubijamy i dodajemy do składników, mieszamy do czasu aż składniki się połączą.  Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej składniki. Pasztet zapiekamy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Kuchenne aromaty
dania z gęsi 102

owocach suszonych gęsie nogi w kadarce   uda gęsi w czerwonej kapuście pierś gęsi podwędzana - domowa wędlina okrasa gęsie pipki - nadziewane szyje gęsie gęsi pipek - gulasz z gęsich żołądków pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy wątróbka z gęsi z jabłkami rosół z gęsi z pierożkami

królestwo garów
dziczyzna 135

pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie   żeberka z dzika w jałowcu    żeberka z dzika duszone boczek z dzika zawijany karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika młoda kapusta z dzikiem-zapiekanka zapiekanka ziemniaczana z dzikiem comber z zająca potrawka z zająca pasztet z zająca   bażant bażant w miodzie kuropatwa pieczona przepiórki faszerowane przepiórki

królestwo garów
5 ćwiartka podroby 141

drobiowa z malinami wątróbka drobiowa z wiśniami wątróbka drobiowa - wątróbka gęsia z jabłkiem pierogi z mięsem z ogonów wołowych   sałatka z wątróbką tartinki z wątróbkami paszteciki z płucek pasztet z wątróbki drobiowej pasztet z wątróbki gęsiej krupnik zupa z gęsi z zacierkami żurek na płuckach

królestwo garów
Pasztet z kaczki 143

Pasztet ten - zapewne wart zachodu ze względu na jego niepowtarzalny smak, wspaniały do chleba, z ćwikłą lub chrzanem śmiało można nazwać go królem wielkanocnego stołu lub każdego przyjęcia, na pewno zachwyci każde podniebienie... Składniki: 1 kaczka - 2 kg 50 dag- 70 dag podgardla wędzonego 25 dag wątróbki 3 marchewki 1/2 selera  2 pietruszki 1 por liść laurowy ziele angielskie(...)powstałej masy pasztetowej dodajemy przyprawy oraz drobno posiekany koperek lub pietruszkę, dokładnie a zarazem delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy, pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 40-45 minut. Pasztet w wykonaniu pani Basi Smacznego

kgwjanczewo
Pasztet mięsno - warzywny z boczkiem! 355

Pieczemy pasztet! Pasztet mięsno-warzywny z chrupiącym boczkiem! SKŁADNIKI: - 1 udko indycze - 1 udko z kurczaka - 2 szt antrykotu - 1 szt skrzydło indycze - 3 marchewki - 2 pietruszki - 1 cebula - 4 jajka - 1 kajzerka - sól, pieprz - boczek surowy wędzony W/w ugotować do miękkości, wywar będzie idealny na zupę lub rosół. Mięso i warzywa z wywaru zmiksuj blenderem na gładką masę

SMYKWKUCHNI
Sos owocowo-chrzanowy do mięs lub dań wegetariańskich 126

Sosy z owoców idealnie pasują do mięs i pasztetów. Zrobiłam go z myślą o pasztecie jaglano-grzybowym . Do jego wykonania można użyć zarówno owoców mrożonych, jak i świeżych. Składniki : ok. 150 g mrożonych owoców (malin, porzeczek, borówek) liść laurowy łyżeczka chrzanu ewentualnie: miód  Owoce włożyć do garnka. Dodać liść laurowy. Zalać niewielką ilością widy i zagotować. Od momentu zawrzenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Żurawina do mięsa, serów i nie tylko - multicooker Redmond i vs tradycyjny garnek 181

Małżonka Ma Aleksandra nauczyła się w kraju, w którym żurawina nie rośnie i można kupić jedynie importowane z USA owoce. Tak przygotowaną żurawinę można podawać zarówno do pieczonych mięs, pasztetów, serów jak i do rozgrzewającej herbaty czy naleśników. Składniki 600 g żurawiny świeżej lub mrożonej 250-300 g brązowego cukru (w zależności od tego jak słodka ma być konfitura(...)cynamonu opcjonalnie 1/4 łyżeczki cukru waniliowego lub szczypta gałki muszkatołowej opcjonalnie mała szczypta kashmiri chili lub duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jeśli żurawina ma być podawana tylko do mięsa, pasztetów lub serów). Przygotowanie Multicooker Redmond (model M90) Do misy multicookera wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, miód i przyprawy. Ustawić program multi cook, czas 7 minut, temperatura 90 stopni, zamknąć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania