pasztet - 4150 przepisów (strona:113/277)

Potrawy na Sylwestra i Karnawał 168

suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Francuski pasztet z wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle(...)Rillettes z łososia Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Pracochłonne lecz warte wysiłku Kokosowe krewetki z salsą mango-habanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone

Codziennik Kuchenny
Świąteczna wędlina - pieczona szynka w rękawie 132

Tegoroczna Wielkanoc, to między innymi szynka, którą Wam dzisiaj prezentuję. Oczywiście był też domowy pasztet, ale pasztet jest u nas na każde Święta (znajdziecie go TUTAJ ), a szynkę - jako wędlinę - piekłam pierwszy raz :) I pierwszy raz tak długo marynowałam - aż siedem dni! Szynka dokładnie przeszła aromatem przypraw, nie była sucha, świetnie kroiła się na plastry. No i ten kolor! Taki

Posadzone i zjedzone
Pasztet z kaczki 137

jednolitą  masę Nagrzewamy piekarnik do 220°C Smarujemy blache  gęsim smalcem i formujemy  nasze mięso. Zmiejszamy  temperaturę  w piekarniku na 200 °C Gdy mamy pasztet  na foremkach podlewamy równomiernie naszym  wywarem Dzięki  temu pasztetu się nie z pieczemy i będzie  soczysty Pieczemy około  45 min Smacznego

Viola cooks with passion
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 170

naturalną podpuszczką cielęcą. Dodawane są zioła, naturalne przyprawy. Powstają również sery wędzone, oczywiście naturalnie drewnem olchowym. No i w ofercie jest również pyszny twarożek. Do produkcji majonezu i wyrobu pasztetu używane są jajka ze specjalnie założonego Zakładu Produkcji Jaj Konsumpcyjnych (takie przepisy). Pani Grażyna piecze również chleb i bułki do pasztetów Upieczone bułki kroi i suszy w stygnącym piecu

królestwo garów
Crostini z musem z wątróbek według Magdy Gessler 191

pieczywie użytym do przygotowania ich. Do bruschetty wybieramy pieczywo na zakwasie, natomiast do crostini pieczywo białe. Zapraszam Was dzisiaj na crostini z musem z wątróbek. Dlaczego mus, a nie pasztet? Ano dlatego, że jest bardzo lekki w swojej konsystencji i znacznie delikatniejszy od pasztetu, który z reguły jest dość ciężki i zbity. Mus z wątróbek widziałam w jednym z odcinków

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi z pasztetem (szybkie) 97

idealnie się skleja. Sami spróbujcie!  (4-5 porcji) Ciasto: 400g maki pszennej 1 jajko około 150 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz:   500-600g pasztetu (u mnie z koperkiem - Profi ) Dodatkowo: cebula olej Przygotować ciasto. Mąkę należy przesiać na stolnicę. Zrobić w niej dołek, wlać wodę, dodać jajko, sól i wszystko razem zagnieść. Całość wyrabiać(...)odstawić na około 30 minut.   Po tym czasie cienko je rozwałkować (w razie potrzeby podsypując mąką) i wykrawać okręgi (np. szklanką). Na każdym krążku ułożyć czubatą łyżkę pasztetu. Pierogi mocno skleić - dociskając widelcem i partiami w rzucać na osolony wrzątek (z dodatkiem odrobiny oleju).  Gotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać z uprzednio podsmażoną

Di gotuje
BANANOWY KONKURS :) 91

Ella Elly Woodward, wyd. Znak pulpety Primavika steki Primavika paprykarz z kaszą jaglaną Primavika masło pistacjowe prażone Primavika II miejsce książka Zdrowa woda Soni Lucano, wyd. Znak strogonow Primavika pasztet pieczarkowy z bazylią Primavika mix orzechowy crunchy Primavika III miejsce pulpety Primavika pasztet ogórkowy z cieciorką Primavika masło z laskowych prażone Primavika

Bananowe Pole
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 150

wieprzowiny i baraniny. Razem z cebulą i liściem kalarepy poprawiają smak kwaszonej kapusty. Dobrze komponują się także z potrawami z grzybów i rosołu. Sproszkowaną przyprawę można dodać do pasztetów, różnego rodzaju farszu mięsnego czy rybnego, potraw rybnych, spaghetti oraz do pizzy. Jest nieodłącznym składnikiem bożonarodzeniowych ciast i ciasteczek. (poradnikzdrowie). Kolendra Kolendra zwiększa wydzielanie moczu oraz pomaga redukować gorączkę, jest(...)gdyż trzymany w formie sypkiej szybko traci swój aromat. Ze względu na intensywny smak, lepiej używać go w małych ilościach. Można go dodawać zarówno do mięsa, ryb, gulaszów czy pasztetów jak i do dań na słodko. Stosuje się go także do wyrobu nalewek, wódek i likierów. Jest jednym ze składników curry.  Kardamon prócz szerokiego zastosowania w kuchni, ma właściwości

Zasmakuj Kuchni
WIOSENNY TORT CHLEBOWY 122

brokuła ugotowanego na parze 2 łyżki śmietany 18 %  4 jajka ugotowane na twardo  200 g kremowego twarożku  2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę 4 plastry pieczonego pasztetu sól, pieprz do smaku majonez  1 ogórek wężowaty liście sałaty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, oliwki do dekoracji(...)desce, ( 2-3 równo koło siebie ) rozkładamy pierwszą pastę z brokuła, przykrywamy następnymi kromkami, lekko je dociskając. Następnie rozsmarowujemy pastę z jajka i ponownie chleb. Na wierzch układamy plastry pasztetu. Cały tort chlebowy smarujemy majonezem i zaczynamy dekorować. Na boki tortu przyklejamy plastry ogórka i sałatę. Górę dekorujemy talarkami rzodkiewek, oliwek, czerwoną cebulą i kiełkami. Tort chłodzimy w lodówce około

Kulinarne Fantazje Marioli
pasztet drobiowo-wieprzowy z orzechami... 164

posypana tartą bułką - do blaszki włożyć mięso, dłonią przyklepać do dna aby nie było powietrza, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góras/dół, piec około 60 minut, pasztet po wyjęciu z piekarnika dobrze wystudzić - pasztet jest pyszny, syty, aromatyczny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z selera i marchwii 201

mój pierwszy pasztet wegetariański i powiem, że żałuję że tak późno zdecydowałam się go upiec. Pachnie nieziemsko więc nie mogłam się oprzeć i rozkroiłam go jeszcze lekko ciepłego. Jest wspaniały w smaku. Można go jeść z dodatkiem chleba jak również sam np. z chrzanem. Polecam nie tylko wegetarianom :) 2 duże selery 1 marchewka 2 cebule ząbek czosnku 4 jajka(...)przyprawić i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Ostudzić i dodać bułkę tartą oraz jajka. Wymieszać. Keksówkę natłuścić margaryną i posypać bułką tartą, wyłożyć masę warzywną i wyrównać wierzch. Pasztet piec 50 minut w 180 stopniach. Na 10 minut pod koniec pieczenia zwiększyłam temperaturę do 200 stopni aby wierzch ładnie się przyrumienił. Ostudzić i schłodzić

Smakołyki Asi
Pasta z soczewicy 196

Miałam w domu kilka puszek soczewicy.  Nie miałam zielonego pojęcia co z niej przygotować.  Na szczęście odkryłam cudowny przepis u Gruszki . Coś pomiędzy hummusem, a pasztetem.  Zrobiłam już kilka razy.  Raz w wersji z czosnkiem (bardziej przypomina hummus, ale nie nadaje się na śniadanie przed pracą), potem w wersji bez czosnku (bardziej jak pasztet, spokojnie można

Sto kolorów kuchni
Pasztet mięsny z papryczką chili 137

paprykę, majeranek i zmieloną świeżo kolendrę. Przełożyć do keksówki posmarowanej tłuszczem i wysypaną bułka tartą, wyrównać z wierzchu, posypać dodatkowo bułką tartą. Moja rada: aby pasztet nie pękał, nie był suchy i zbyt spieczony na wierzchu nałóż na niego folię aluminiową, którą zdejmij około 15-20 minut przed końcem pieczenia po to, by pasztet się ładnie

Zasmakuj Kuchni
Oszczędzanie na weganie, czyli tanie gotowanie 150

koszt potraw, łatwość ich wykonania i krótki czas w jakim możemy je przyrządzić sprawi, że uda Wam się wygospodarować w ciągu dnia kilka chwil, żeby zrobić sobie pyszny posiłek. Pasztety, majonezy, zupę i kotlety spokojnie można przechowywać kilka dni w lodówce. Większe porcje pozwolą nam cieszyć się potrawami przez dłuższy czas, a my nie będziemy musieli sterczeć godzinami w kuchni(...)oraz koncentratu powidorowego + ewentualnie z ulubionych przypraw. Polecamy także rozbudowaną wersję tej pasty z kaszą jaglaną . Ilość: ok. 400 ml   Koszt: ~2,50 zł Dla porównania: za pasztet sojowy 113 g zapłacimy ok 3-4 zł.   Majonez z białej fasoli Przepis: Majonez z białej fasoli - banalnie prosty przepis do przygotowania w 5 minut. Koniecznie wypróbujcie :) Ilość

Bananowe Pole
Najlepszy pasztet z królika 203

Dość długo chodził za mną ten pasztet z królika. Nie piekłam go już dawno i stęskniłam się za jego smakiem. Delikatne, królicze mięso, aromat mojego ukochanego tymianku, chrupiące orzechy - to wszystko sprawia, że taki pasztet jest wyjątkowo smaczny. Można go upiec na jakieś święto, ale będzie doskonały także bez specjalnej okazji. Smakuje świetnie do kanapek lub jako przystawka. Można

Smaczna Pyza