1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej
Korniszonki1 pomarańcza 2 limonki 2 łyżki rodzynek (namoczyć w likierze pomarańczowym przez ok. 1 godz.) 1 szklanka cukru pudru 2 i pół szklanki słodkiej śmietanki (najlepiej
KorniszonkiUwaga! Kwiaty czarnego bzu muszą pochodzić z pewnego miejsca! Nie można wykorzystywać kwiatów, które kwitną w miejscach zanieczyszczonych - przy szosach, drogach, na zanieczyszczonej glebie itp! Składniki
KorniszonkiKwas perełka, o smaku cytrynowo pomarańczowym, to wspaniały napój, zrobiony na bazie świeżych Składniki: owoców (cytryn i pomarańczy), miodu oraz drożdży. Wspaniale gasi pragnienie w upalne
KorniszonkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
KorniszonkiKolejna odsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora 4 ziemniaki 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki płatków jaglanych 2 jajka 1/3 szklanki mąki jaglanej 1/3 łyżeczki: bazylii suszonej, oregano, imbiru w proszku, kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz
Jaglusiapasztet robi furorę na naszym stole. Jeśli tylko mam domową uroczystość, to go serwuję, bo należy do kategorii wykwintnych ☺ . Jest delikatny, ale nie znaczy to, że jest mdły albo bez wyrazu. Winna galaretka dodaje mu uroku. Trochę jest przy nim zabawy, ale czego nie zrobi się, by zadowolić podniebienia gości i słuchać potem pochwał. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieniejedną osobę! Z przyjemnością oraz dokładnie przejrzałam każdą stronę i obowiązkowo wiele przepisów sama wykorzystam, bowiem kuchnia ta posiada trzy wspaniale zalety : jest zdrowa, smaczna i niedroga! Przykładowe przepisy: - pasztet z pokrzywy - pasta z grochu - pasztet z ziemniaków - ser z sezam - kotlety z fasolki mung - kotlety z brokułami - sałatka z kalafiora - zapiekanka z ziemniaków - budyń makowy - jaglanka - ciasto morelowe - lody
Di gotujerównież dochodzi do moich sąsiadów :-) Dahl polecam szczególnie w jesiennej lub zimowej porze, ponieważ miseczka tego dania, doskonale rozgrzeje nas od środka. Oprócz tego z soczewicy polecam zupy, pasztety, kotlety, pierogi oraz różnego rodzaju pasty kanapkowe. Zapraszam na kilka moich przepisów: Spaghetti z pulpetami z soczewicy (wegańskie) Dahl z soczewicy z brokułem i pomidorami Mini kotleciki z soczewicy(...)kaszy jaglanej Zupa krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej
kulinarne odsłony patiwszystkie strony. Zazwyczaj sprzęty tanie i marketowe niestety tak mają. Jeśli używacie blendera raz do roku, to nie ma to większego znaczenia, ale jeśli lubisz robić koktajle, zupy krem, pasztety i pasty, to może Was spotkać niemiła niespodzianka, która mi się przytrafiła… z mojego poprzedniego blendera marki Zelmer odpadło ostrze wprost do pasztetu. Nie odkręciło się, tylko po prostu
Blendmancóż ja mogę napisać? Znów pasztet! Ostatnio bardzo je polubiłam i tak sobie eksperymentuję. Wcześniej nigdy nie robiłam tego typu potraw, ale ciągle wprowadzam zmiany żywieniowe z swoim domu i oto efekty. A ponieważ pogodna nie sprzyja chłodnikom i innym takim cudom to z chęcią włączam piekarnik. Jak na maj jest strasznie zimno. Pamiętam, że dokładnie taki sam był(...)lata później przeprowadzaliśmy się do Polski znów maj nie był dla nas łaskawy. Cały miesiąc padało. I tak oto upragniona wiosna nas nie rozpieszcza, trzeba więc dopieścić się samemu. Pasztet pieczarkowo-porowy składniki: 400 g ciecierzycy - 1 puszka 4 łyżki ziaren słonecznika 2 pory 1 marchew 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka
Przysmaki KarolkiCoś pysznego! Pasztet rybny... z łososia z dodatkiem papryki, cebuli, koperku oraz otrębów. Nie zawiera mąki. Można go porównać do domowego paprykarza, ale jest dużo, dużo lepszy. Idealny na zimno, np. do kanapek lub na ciepło. Składniki: 500-600 g łososia świeżego 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki otrębów owsianych
Kuchnia MagdaLenypasztet nie wymaga wiele pracy. Smakuje wątróbką, ale to nic dziwnego biorąc pod uwagę, że jest ona głównym składnikiem tego smarowidła. Z podanych proporcji wychodzi nie za duży słoiczek. Osobiście nie lubię wątróbki, ale ten pasztet na kanapce z plastrem dobrego pomidora, to jest coś co jem z przyjemnością. 500 – 700 g wątróbki
Polska Zupaniej wyczarować naprawdę smakowite desery, na wytrawnie najczęściej przygotowuje z niej kotlety do obiadu z różnymi dodatkami, ale to nie koniec możliwości, możemy zrobić z niej również pyszny pasztet, dania jednogarnkowe, zupy oraz pasty do kanapek. Dla wszystkich mam polecam ugotować dla Waszych pociech domową kaszkę, w zamian gotowych kupnych kaszek, które niestety są naszpikowane chemią. Do domowej kaszki wystarczy(...)Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami 2. Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 3. Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym 4. Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej 5. Bezglutenowe placuszki jaglane z nutą pomarańczy i dżemem z rokitnika 6. Placuszki jaglane z bananem i musem z mango 7. Zapiekanka
kulinarne odsłony patiRozpływający się w ustach DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI będzie idealnym dodatkiem do każdej kanapki, a podczas bardziej uroczystej okazji spokojnie może stanowić centralny punkt wieczoru! Artykuł DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE