pasztet - 4150 przepisów (strona:106/277)

Domowy pasztet 135

paprykę. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami. Całość dokładnie wyrabiamy. Można podlać odrobiną wywaru, którą mamy z gotowania mięsa, dzięki temu pasztet będzie bardziej wilgotny. Formę do pieczenia posypujemy bułką tartą i przekładamy pasztet do formy. Na wierzch posypać odrobiną bułki tartej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy przez

Olga Piecze i Gotuje
PASZTET GRYCZANY Z MIĘSEM MIELONYM 230

Moja dzisiejsza propozycja jest dla miłośników kaszy gryczanej. Smaczny pasztet z mięsa,kaszy gryczanej i pieczarek - ciekawe połączenie składników prawda!? Zachęcam Was do zrobienia tego pasztetu - z pomidorkiem smakuje wyśmienicie. Składniki:   1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej 20 dag pieczarek 2 średnie cebule 2 jajka sól,pieprz czubryca czerwona Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Mięso

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 186

Ciasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe

Korniszonki
Zapiekanka ziemniaczana z oscypkiem (z patelni) 192

Zapiekanka ziemniaczana Ten przepis na szybką zapiekankę ziemniaczaną z naszym rodzimym oscypkiem inspirowany jest… kuchnią hiszpańską! Zapiekankę można przygotować dosłownie w 20 minut i wystarczy do

Korniszonki
Sernik dyniowy na kruchym cieście 152

Sernik dyniowy - jesienny przysmak Sernik dyniowy to bardzo smaczne, jesienne ciasto, które cudownie pachnie i wygląda. Warto chociaż raz w roku przygotować taki deser, szczególnie w

Korniszonki
Pieczona dynia z masłem szałwiowym 190

Pieczona dynia Pieczona dynia to smak jesieni. Można przygotować z niej zupy, ciasta, kluseczki. Świetnie smakuje także jako samodzielne danie - podana z masłem, oliwą, kozim serem

Korniszonki
Sok z winogron na zimę 149

Sok winogronowy Sok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce

Korniszonki
Prosty i szybki warzywny pasztet 147

Warzywny pasztet - prosty i szybki przepis Składniki: - ugotowana włoszczyzna z rosołu :) - ugotowane mięso z rosołu; - 1 jajo; - 2 łyżki mąki ryżowej/pełnoziarnistej. Sposób przygotowania: - ugotowane warzywa z rosołu zmiksować z mięsem; - wbić jajo i 2 łyżki mąki - wszystko dobrze wymieszać i można ponownie zblendować; - masę przełożyć do prostokątnej foremki lub do takich jak na zdjęciu uprzednio wysmarować masłem(...)wyłożyć papierem do pieczenia; - piec ok. 30-40 minut aż się zarumieni w temperaturze 160 stopni. Pasztet doskonale smakuje do świeżego chlebka na śniadanie lub do warzywnej sałatki tak jak poniżej na zdjęciu. SMACZNEGO

MintTaste
Domowe masło ze śmietanki kremówki 169

Domowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie

Korniszonki
Szarlotka babci 159

Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci

Korniszonki
Pasztet na kurczakach 160

razem pokażę Wam nie moją pracę. Ten cudownie wyglądający i niezwykle przepyszny pasztet zrobiła moja Mama, więc nie będę "ściemnić" że to ja. Pasztet jest bardzo lekki, dobrze "trzyma się" chleba, no i sekretny składnik dla dorosłych. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Domowy pasztet z suszonymi grzybami 130

większość z Was, tak jak ja wykorzystała efektywnie ten czas, przygotowując zapasy na zimę. Suszone grzyby, bo o nich mowa, będą niezbędne do tego przepisu, a zapewniam, że ten pasztet warto zrobić. Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 0,7 kg  drobiowych wątróbek 0,5 kg  łopatki wieprzowej b/k 0,5 kg   boczku bez skóry(...)grzybów nie wylewamy. Mięso, cebulę i grzyby przekręcić przez maszynkę, dodać majeranek, gałkę, pieprz, sól i 1/2 szklanki wywaru z grzybów. Porządnie wymieszać i spróbować czy smak nam odpowiada. Pasztet przełożyć do suchych słoików, a wierzch każdego zalać 1 łyżką roztopionego masła. Zakręcić porządnie i ustawić w garze wyłożonym na dnie ściereczką. Nalać zimnej wody do 3/4 wysokości słoików

Gosia gotuje
Babeczki bananowe z masłem orzechowym 179

Babeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem

Korniszonki
Kiszone rydze 257

Kiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe

Korniszonki
Pasztet drobiowy do smarowania 490

Bardzo prosty i szybki do zrobienia - pasztet do smarowania. Gotowany z wątróbki drobiowej. Fantastyczny do smarowania na kanapki ;-) Przy diecie ketogenicznej polecam dać tylko odrobinę cebuli a więcej masła :-) Łączny czas przygotowywania:  około 40 minut Ilość porcji:  około 800 g pasztetu

AniaGotuje.pl