pasztet - 4225 przepisów (strona:109/282)

Marynowane maślaki 255

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Marynata octowa 219

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Leczo z kiełbasą 199

Składniki na leczo z kiełbasą Leczo z kiełbasą 2 małe cukinie 2 papryki (żółta i czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub

Korniszonki
Ptysie z kremem waniliowym 176

Składniki na ciasto ptysiowe Ptysie z kremem waniliowym 2 szklanki mąki 1 szklanki wody 1 szklanka mleka 1 kostka + duża łyżka masła pokrojonego w kostkę 5

Korniszonki
Kremowe lody śmietankowe z dwóch składników 190

Składniki na lody śmietankowe Kremowe lody śmietankowe 200 ml skondensowanego słodzonego mleka 500 ml śmietanki kremówki (36%) Schłodzoną śmietankę ubijacie na sztywno, po czym dodać do

Korniszonki
Koktajl malinowy bez pestek 236

2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub

Korniszonki
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 178

Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100

Korniszonki
Pieczeń z mięsa mielonego z sosem koperkowym 275

wyrabiamy na jednolitą masę. Masę wykładamy do keksówki (ok. 22cm długości). Jeśli jest blaszana, najpierw wykładamy ją papierem do pieczenia, moja jest sylikonowa, więc nie było takiej potrzeby. Wierzch pasztetu wyrównujemy i układamy na nim wiórki masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę, aż wierzch pasztetu lekko zbrązowieje. Sos koperkowy: ok 3 łyżki masła 2/3 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Mini-kanapeczki z bagietki 453

letni piknik warto zabrać małe, kolorowe przekąski, ja polecam grillowaną bagietkę z pasztetem Profi, pieczarkami i pomidorem 🙂 Składniki: 1 mała bagietka 1 pasztet Profi z zielonym pieprzem 1 … Czytaj dalej Mini-kanapeczki z bagietki

czarrna od kuchni
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 169

Zabieram Was więc teraz na krótką podróż paryską po smakach i zapachach tego miasta! Nasz pierwszy posiłek jemy w naszym apartamencie. W drodze z lotniska kupujemy świeżą bagietkę, wino, pasztet z kaczki i sery. Małą ucztą koimy głód po podróży. Pod wieczór wybieramy się na coś dobrego. Kilka razy jedliśmy w sprawdzonych, polecanych w internecie miejscach, lecz w wielu przypadkach(...)połączeniu z zielonym pesto i czosnkiem smakują bardzo smacznie! Często zamawianą przekąska lub daniem głównym w Paryżu są tzw. talerze, na których goście restauracji mogą znaleźć różne rodzaje serów, pasztet, cieniutko pokrojone wędliny, zieloną sałatę czy ogórka z cebulką. Do tego podawany jest koszyk z pokrojonymi kawałkami bagietki. Mała słodkość – croissant z nadzieniem pistacjowym. Oto nasze śniadanie, na które

Raj dla Podniebienia
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 346

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Korniszonki
Muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą 192

1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki

Korniszonki
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 172

Ciasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa makaronikowa z gałką

Korniszonki
Morelowa tarta Tatin 145

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki