pasztet - 4150 przepisów (strona:121/277)

Kremowy pasztet z wedzonej makreli 184

miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka. Skladniki: 2 wedzone makrele(...)jablek pieprz z mlynka kapary-opcjonalnie szczypiorek WYKONANIE:  rybe obrac ze skory i osci.Dodac twarozek,sos sojowy,sok z jablek.Zblendowac na gladki krem posiekac szczypiorek,dodac do pasztetu przed podaniem schlodzic w lodowce.Przybrac kaparami UWAGI: jesli nie liczycie kalorii czesc serka mozna zastapic stopionym maslem.Pasztet bedzie mial bardziej stala konsystencje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy pszenny chleb 165

uzyska piękny kolor i stanie się chrupiąca. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i pozostawić do wystudzenia. Taki domowy pszenny chleb najsmaczniejszy jest z masłem lub domowym pasztetem :) a na pasztet zaproszę Was niebawem ;) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet domowy pieczony 161

Walory smakowe domowego pasztetu są chyba wszystkim znane. Przepis nie jest trudny. Składniki: -1,5 kg łopatki -1 kg wątróbki drobiowej -4 jajka -2 czerstwe bułki -2 cebule -1 marchew -kilka ząbków czosnku -bułka tarta -kilka suszonych grzybów -seler -por -ziele angielskie -pieprz ziarnisty -listek laurowy -przyprawa Barbecue -sól, pieprz    Część łopatki ( 1 kg ) gotujemy w wodzie(...)bułką tartą. Dokładnie uciskamy.    Na wierzchu robimy wzorek i smarujemy delikatnie olejem.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 40 minut. Pasztet upieczony. Wyjmujemy z formy i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Pasztet wegetariański z soczewicy i kaszy jaglanej 170

pasztet miał być pierwszym pasztetem samodzielnie przygotowanym przeze mnie. Pierwszy był jednak z wątróbki . Co się jednak odwlecze, to wiadomo, że nie uciecze, więc ten drugi, co miał być pierwszy, jest dzisiaj. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
601. Zapieczone naleśniki i trochę wywodów. 156

kozim w migdałowej skorupce z sosem wiśniowym* (inspiracja) *mrożone wiśnie i domowy dżem wiśniowy Święta udane i to jak najbardziej, mnóstwo śmiechu i wygłupów. Dużo pysznego jedzenie, był przepyszny pasztet mojej mamy(o którego się bili xd) był domowy chleb z żurawiną, sałatki, jajka, dużoo jajek, dużo rzeczy było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii(...)przerwy. Nie latałam wokół stołu z aparatem. Praktycznie go nie wyjęłam. Byłam tylko ja i osoby na których mi zależy, którzy mnie znają mniej czy więcej. Na śniadanie wyjadałam pasztet z deski i wyjadałam krem z ciasta. Bez upamiętniania, bez zdjęć, tak po prostu. Nie wiem, co zrobić z tym miejscem. Z jednej strony lubię je, lubię dzielić się

More food, love and dreams
Gotowanie to wyzwanie, czyli poniedziałek bez mięsa 221

Bardzo chciałam stworzyć całodzienne, bezmięsne menu. Na prawdę! Wykazać się. I przekonać jednocześnie czy obiad bez schabowego. Jajecznica bez kiełbaski. Baa, najzwyklejsza kanapka z pasztetem bez pasztetu ma u mnie rację bytu. Jednak mój bezzębny Zombiak  skutecznie mi to zadanie utrudnia.  Po wielkich bojach udało mi się stworzyć dwa skrajne dania. W ciągu jednego dnia. Woow!  Śniadanie

bastalena
Pyszny pasztet domowy 134

pisałam już we wcześniejszych postach, domowe wyroby dają nam pewność, że jemy zdrowe i wartościowe wyroby. Dzisiaj polecam pasztet z królika i kury wiejskiej ( oczywiście może być kurczak). Pasztet jest doskonały w smaku. SKŁADNIKI królik taki ok. 1 kg. lub trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka)  40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej  2 średnie cebule

W kuchennym oknie Ewy
Pieczeń z selera 190

dokładnie wymieszałam, jeśli masa byłaby zbyt rzadka dodać kaszy manny Całość przełożyłam do foremki (25 x 11 cm) z folą aluminiową, opiekłam około 1 godz w temp. 190 *C Pasztet jest bardzo delikatny i kruchy. Tym którzy nie jadają mięsa na pewno przypadnie do smaku :) Smacznego ! Podczas przygotowywania pasztetu należy kierować się swoim smakiem, ale ogólnie główne składniki pozostają niezmienne

Proste Potrawy
kurki+cukinia+płatki owsiane+ziemniaki=pyszny pasztet... 131

formy przełożyć masę i dobrze docisnąć w formie nożem maczanym w wodzie zrobić nacięcia skośne piec w 200C 50-60 minut zostawić do całkowitego wystudzenia - mało wystudzony może się pasztet połamać przy wyjmowaniu z formy ten pasztet tak po prostu jest pyszny i polecam .........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z pieczarkami 221

Domowy pasztet z pieczarkami do smarowania pieczywa. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka) 3 cebule 10 sporych pieczarek szklanka kaszy gryczanej sól, pieprz, majeranek łyżka oleju  Przejdź do przepisu na pasztet

w kuchni i w ogrodzie
POLSOJA- WSPÓŁPRACA 190

mięsne produkty a mięsa w nich kompletnie nie ma! Nie ma konserwantów, no GMO! Wszystkie produkty od POLSOJA to produkty 100% roślinne, mimo iż nazywają się kiełbaski, parówki,pasztety, pasty, wędliny .  Są kompletnie bez konserwantów. Przyznam się szczerze, że smakuję i widzę to po raz pierwszy w życiu i jestem przekonana , że nie poraz ostatni. Dlaczego ? Jak pisałam wcześniej(...)stale rozwija gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Obecnie w ofercie Polsoja znajduje się 20 propozycji m.in. parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty i pasztety sojowe, tortellini. Produkty Polsoja są dla wymagającej i chcącej zdrowo odżywiać się klienteli i dostaniecie je na terenie całego kraju, m.in. spotkacie je w sieciach handlowych, takich jak: Auchan, Tesco

Z Kuchni Do Kuchni
Współpraca z Primavika 152

wegetarian. *śmieję się pod nosem, że to będzie bezmięsna  współpraca ! -ketchup bez cukru dla dzieci -masło sezamowe słodzone agawą -masło orzechowe z kokosem -buraczki pychotka -hummus naturalny -pasztet meksykański -pasztet warzywny z cieciorką -pulpety w sosie pomidorowym -masło orzechowe -paprykarz z kaszą jaglaną -tahini naturalne -musztarda łagodna -strogonow -sznycelki a la cielęce -gulasz Niektóre nazwy sugeruja produkt mięsny

Z Kuchni Do Kuchni
Współpraca z firmą Skworcu 171

przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę dodaje się także do sosów, zup, pasztetów, dań warzywnych,a nawet deserów: lodów, kremów, i ciast. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np: piw, likierów, wódek (w tym ginu).      12. Orzechy włoskie(...)niezwykle intensywny . Jego zapachem zachwycała się sama Kleopatra. Zastosowanie: Kardamon jako dodatek nadaje się zarówno do potraw pikantnych jak i słodkich. Można nim przyprawiać mięsa, ryby, drób, kiełbasy, pasztety i sałatki. A także dodawać go do różnego rodzaju wypieków, lodów, kremów, kompotów, herbat, kaw i alkoholi.         Już niebawem na blogu przepis z wykorzystaniem wyżej wymienionych produktów

Słodkości i nie tylko
Placki selerowe z pieczarkami 126

2010/02/03 21:33:36 Fajowe, widzę że dodałaś mąki. ;) Jak dotrwam do drugiej fazy to też sobie takie zrobię!:D myosthis 2010/02/04 15:03:31 z selera, to ja pasztet polecam ;););) ale te placuszki wyglądają bardzo smakowicie sowa_nie_sowa 2010/02/04 15:18:05 myosthis, a gdzie ten pasztet? Daj namiary na przepis:) nicpotka 2010/02/05 17:31:06 Dzisiaj zrobiłam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Nie żałuj sobie przypraw ! 118

bóle reumatyczne  * utartą gałkę dodajemy do lodów, kremów, ciast * idealnie sprawdzi się do kompotu, pieczonych owoców i gotowanych warzyw  * niezastąpiona do grzanego wina, ponczu oraz mięsnych pasztetów i ryb WANILIA * jej laski są owocami storczykowatego pnącza * słodko-korzennego aromatu nabierają podczas obróbki polegającej na naprzemiennym poceniu i suszeniu * białawy nalot świadczy o najlepszej jakości przyprawy  * wanilię dodajemy(...)czosnku * całymi goździkami przyprawiamy kompoty, herbaty, grzane wino ale i śledzie oraz sosy mięsne * można używać do marynowania dziczyzny, wieprzowiny i baraniny  * sproszkowane goździki nadają się do mięsnych pasztetów oraz potraw rybnych   Wszystkie przyprawy do tego wpisu udostępniła firma SKWORCU , którą bardzo gorąco polecam

Magiczne Życie Marty