pasztet - 4150 przepisów (strona:122/277)

Paszteciki z ciasta francuskiego 42

Szybkie francuskie paszteciki z pasztetem, super szybka przekąska. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Paszteciki z ciasta francuskiego 42

Szybkie francuskie paszteciki z pasztetem, super szybka przekąska. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ekspresowy pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 32

Lubicie pasztety? to mam dla was zupełnie inny, pewnie takiego jeszcze nie próbowaliście. Tym razem bez mięsa, z ciecierzycy, z suszonymi pomidorami i masłem orzechowym. Idealny na przekąskę. Polecam.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Pieczeń z ciecierzycy i papryki 38

Pieczenie z warzyw i strączków są wdzięcznym dodatkiem do kanapek, więc z przyjemnością je przygotowuję i opracowuję kolejne przepisy. Jest przy niej trochę pracy, podobnie do przygotowywania mięsnego pasztetu. Warto jednak poświęcić trochę czasu i pracy. Pieczeń ma słodko-kwaskowaty i bogaty smak. Można ją pokroić lub rozsmarować na pieczywie. Składniki : marchew pietruszka 1/3 selera 6 ziaren ziela angielskiego

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet z dzika pieczony w boczku 17

Jeśli przypadkiem natknęliście się tej zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: ? 50 dkg mielonego mięsa z dzika ? 2 jajka ? 1 plaster słoniny ok 5 dkg ? 10-15 śliwek suszonych ? 30 dkg boczku wędzonego w plastrach ? sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie: ? 3 plastry boczku

To co kocham
Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową 19

jabłek i dokładnie roztrzepać, aż się rozpuści. – Wylać galaretkę na wątróbkę i wstawić ponownie do lodówki. – Podawać pokrojony w trójkąciki. Przepis pochodzi w warsztatów Akademii Makro – Pasztety. Na warsztatach z Drobiu w Akademii Makro robiliśmy ten sam pasztecik ale z żółtą galaretką – zamiast czerwonego wina używa się soku jabłkowego

To co kocham
Pieczeń drobiowa a la pasztet 20

pieczeń to smak mojego dzieciństwa, tylko nazywaliśmy ją pasztetem babci Lodzi. Babcia też ją nzywała „chlebkiem”, ale nie mam pojęcia dlaczego. Może dlatego, że zawsze jedliśmy ją na zimno z chlebem? Robiona była ze szczęśliwych kur chodzących po podwórku i z pieczarek zbieranych na łące. U mnie kurczak i pieczarki ze sklepu, ale smak prawie taki sam. Składniki

To co kocham
Mus z mintaja z sosem paprykowym 19

Przepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: ? 40 dkg filetu z mintaja ? 1 jajko ? 3 łyżki śmietany ? sól, biały pieprz ? 10 dkg szyjek rakowych z zalewy – 1 słoiczek ? 6 liści

To co kocham
Pasztet pieczarkowy 23

wiem dlaczego, ale jesień kojarzy mi się jako czas pasztetów. Po mięsnym Gerwazym przyszedł więc czas na jarski pieczarkowo-jajeczny. Wyszedł naprawdę dobry, jedliśmy go na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek. Aby dobrze się kroił w plastry należy go schować do lodówki, aby był dobrze schłodzony. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 5 jajek ? 3 bułeczki np kajzerki

To co kocham
Pieczeń z indyka z zielonym groszkiem i soczewicą 27

Bardzo lubię wszelkie pieczenie i pasztety, bo można w nich poupychać różne zdrowe składniki i dzięki temu stanowią prawdziwą bombę zdrowotną. Najlepsze są na ciepło jako przekąska, mięso obiadowe czy kolacja. Ale ja lubię również na zimno z kawałkiem ogórka kiszonego lub marynowanej gruszki. W tej pieczeni nie ma żadnej bułki, ani świeżej, ani tartej. Zamiast tego dodałam ugotowaną soczewicę

To co kocham
Pasztet pieczarkowy z cieciorką 26

Zdrowy, jarski pasztet z pieczarkami i cieciorką, pachnący czosnkiem. Smakuje na ciepło podany w plastrach do obiadu i na zimno na kanapkę z ogórkiem kiszonym. Miękki, wilgotny i bezglutenowy. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 2 puszki lub 2 szklanki ugotowanej cieciorki ? 1 cebula ? 1 mały por ? 2 ząbki czosnku ? 2 jajka ? 2 łyżki siemienia lnianego ? 1 łyżeczka majeranku ? sól, pieprz

To co kocham
Pasztet wielkanocny w cieście francuskim 84

Rewelacyjny pomysł na pasztet, Zapiekany w cieście francuskim, wygląda jak baba wielkanocna. Zaskoczcie gości i przygotujcie im taką pyszną niespodziankę. Na pewno się zdziwią jak ją rozkroicie.... Idealna na Wielkanoc. Pysznie smakuje z sosem chrzanowym lub tatarskim. Polecam .... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa 38

Pasta z wątróbki to bardzo prosty przepis na wyjątkowo smaczne i dość tanie smarowidło na kanapki. Smakuje podobnie jak domowy pasztet, ale zasmakuje wam oczywiście tylko w przypadku, kiedy lubicie wątróbkę. Jej specyficzny smak jednak nie wszyscy akceptują, więc takie osoby raczej nie zagustują w tym przysmaku. Pastę robi się w około 25 minut. Wystarczy tylko usmażyć wątróbkę z cebulą

e-PrzepisyKulinarne
PASZTET Z CUKINII 48

Wegetariański pasztet z tartej cukinii. Wilgotny, a równocześnie zwarty. Można pokroić w plastry, podgrzać na patelni i podać na obiad, np. z sałatką grecką i sosem tzatziki SKŁADNIKI 1 kg cukinii ( 3 średnie sztuki) 1 duża cebula 1 duża marchewka 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 4 łyżki słonecznika  4 pełne łyżki kaszy manny lub mielonych płatków owsianych

cool and minty
pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia... 45

mniejszym ogniu. Na koniec dodać resztę 1/2 kostki smalcu, wymieszać, dodać pieprz mielony, majeranek, sól i pałką blendera zmiksować na gładką masę, przełożyć do miski i schować do lodówki - pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem warzyw jest doskonałym dodatkiem do pieczywa, jest szybki, łatwy i bez pieczenia.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię