pasztet - 4176 przepisów (strona:131/279)

Pasztet wieprzowy z grzybami 115

tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć cienko pokrojonymi plastrami boczku. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut

królestwo garów
Pasztet z cielęciny z żurawiną 112

żurawinówce, żurawinówkę, doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut.    zastawa

królestwo garów
Pasztet z kaczki 122

dokładnie wymieszać doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. zastawa

królestwo garów
Aromatyczny pasztet z czarnej fasoli 142

Krótka historia jak powstał aromatyczny pasztet z czarnej fasoli: Byłam w sklepie, stałam na dziale z herbatą i na półce leżała jakaś czarna paczuszka. Wzięłam ją i patrze: CZARNA FASOLA. Zachwycona znaleziskiem wrzuciłam ją do koszyka. Całą noc myślałam w czym ją zjeść. Rano udałam się po inspiracje do biblioteki taty, a tam leży książka z wielkanocnymi przepisami. Otwieram

wegetalerze
Rolada z szynki z farszem z białej kiełbasy 132

Domowe wędliny i pasztety goszczą na naszych stołach zwykle z okazji świąt. Ich przygotowanie może wydawać się czasochłonne i skomplikowane, ale wcale takie nie jest. Przekonacie się o tym przygotowując swoją pierwszą domową wędlinę i może nabierzecie ochoty na więcej? Przepis przygotowałam dla serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl i Fooder.pl. Znajdzie się on w e-booku kulinarnym wraz z innymi moimi przepisami

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet z dzika 140

razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Tymiankowe rillettes z gęsi z jabłkową nutą 158

Tymiankowe rillettes z gęsi z jabłkową nutą Rillettes jest smarowidłem z kuchni francuskiej. W dużym uproszczeniu to coś pomiędzy pasztetem, a smalcem. Klasyczne przyrządzane jest z wieprzowiny (Rillettes de porc), ale można użyć również innego mięsa. Ja wybrałam gęś, która po długotrwałej kąpieli w tłuszczu zamieniła się w boski specjał. Mięso stało się delikatne, mięciutkie i rozpływające w ustach. Dodatek

Pełny talerz
53. Pasztet z soczewicy z czosnkiem 97

rozmiażdżony czosnek, roztrzepane jajka oraz bułkę tartą. Wyrobić na jednolitą masę i doprawić do smaku. Masę wylać do podłużnej foremki i piec przez 40 minut w 170 stopniach. Do pasztetu można dodać marchewkę pokrojoną w słupki

Jadło i czytadło
66. Pasztet z surimi 87

minutach odcedzić z nadmiaru wody. Drobno posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na oliwie, dodać warzywa utarte na tarce o grubych oczkach, udusić do miękkości. Wszystkie składniki pasztetu wymieszać razem na jednolitą masę i doprawić do smaku. Przełożyć masę do przygotowanej formy, na przemiennie z pałeczkami surmi    i piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni

Jadło i czytadło
126. Pasztet z selera 89

Jakiś czas temu przygotowałam pasztet z przepisu Ewy Wachowicz, był dobry, ale .... ten jest lepszy ;-)    1 kg selera 2 cebule 1 kostka masła 5 jajek 1 1/2 szklanka bułki tartej 1/2 szklanka kaszki many 2 kostki rosołowe 4 ząbki czosnku  sól, pieprz Selera obrać i pokroić w ćwiartki, gotować w osolonej wodzie do miękkości, następnie zetrzeć

Jadło i czytadło
PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ 163

lubi wędlin ze sklepu, to polecam mój przepyszny pasztet. Bez konserwantów, sztuczności, chudy i bardzo szybki w przygotowaniu. kto powiedział, że trzeba go robić na Wielkanoc, na Trzech Króli też można. Nic aby jeść :-)  Składniki: 700 g mięsa ( wieprzowo- drobiowego w proporcjach pół na pół) 4 łyżki ( takie z czubkiem) kaszy jaglanej  100 g wątróbki drobiowej

pieprzny smaczek
Rillettes - smarowidło z mięsa 255

coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pate z wątróbki z dzika 141

Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłam  pasztet z dzika  i zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić  z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli wodnej. Doskonały do chrupiącej grzanki z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina.   Pate z wątróbki z dzika Czas przygotowania: 80 minut Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczny pasztet mięsny 153

Prosty do wykonania pasztet, nie wymaga poświęcenia dużo czasu i mamy pewność co jemy.... Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie: Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami. Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe

Anioły w kuchni
Pasztet z selera 162

charakterystyczne warzywo, którego smak nie wszyscy lubią.Warto się jednak do niego przekonać, chociażby z tego powodu, że ma mało kalorii i jest skarbnicą substancji mineralnych i witamin.  Pasztet z selera robiłyśmy po raz pierwszy, bardzo byłyśmy ciekawe jego smaku i wyszło przepysznie. Skorzystałyśmy z przepisów internetowych i po drobnych przeróbkach, przedstawiamy naszą wersję. Składniki: 1 kg selera korzeniowego

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania