pasztetowa z domowej wędzarni

pasztetowa z domowej wędzarni

pasztetowa z domowej wędzarni

Pasztetowa podwędzana Dzisiaj pasztet pragnę przedstawić w innym, można by powiedzieć, naszym rodzimym klimacie. Wędzenie bowiem, przypisane jest  z natury rzeczy, terenom gdzie łatwo o liściaste drewno. Dym bukowy, czy olchowy, potrafi bowiem zmienić dość pospolity ( choć niewątpliwie smaczny), pasztetowy wyrób, w prawdziwe dzieło, kulinarnej sztuki. Składniki 1,5 kg mięsa wieprzowego z łopatki 2 ćwiartki z kurczaka 0,5 kg boczku 0,5 kg wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu  2 cebule 2 ząbki czosn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, seler, kasza, wątróbka drobiowa, drobiowe, boczek, pasztet, gotowany kurczak, szaszłyki, mielone, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mięso mielone, kurczak z boczkiem, mielone z warzywami, kurczak z czosnkiem, warzywa na patelnie, kurczak wędzony , pasztet wieprzowy, kurczak w miodzie

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.