pasztet - 4176 przepisów (strona:138/279)

Marchewka z sezamem 35

Macie już dość świątecznych jajek, pasztetów, pieczeni, babek, mazurków? Ja mam dość i postanowiłam zrobić detoks warzywny. Na pierwszy rzut poszła aromatyczna marchewka. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 4 łyżki ziarna sezamowego ? 1 pęczek natki pietruszki ? 2 łyżki masła ? 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika ? sól, pieprz, cukier do smaku ? sok z 1/2 cytryny ? 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: ? Marchewkę obrać

To co kocham
Faszerowane jajka w szynce 33

wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników, wypieków, i są również samodzielnymi daniami typu jajecznica, omlety, sadzone, faszerowane, itd. Mnie zawsze smakowały w każdej postaci i mogłabym je jeść codziennie, bo w sumie runął mit, że podwyższają cholesterol. Smakowały… gdyż dwa miesiące temu

To co kocham
Sałatka z kurczaka i cieciorki 35

Często zostaje z rosołu mięso, najczęściej z kurczaka, i nie wiadomo, jak je wykorzystać. Można ugotować potrawkę, pasztet lub po prostu zjeść, bo mięso gotowane jest zdrowe. Ale można też zrobić sałatkę. Bardzo popularny w mojej rodzinie jest kurczak z rodzynkami. Dzisiejsza propozycja to bardzo udany recykling gotowanych udek kurczaka z rosołu. Mięso z kurczaka, cieciorka z orzechowym posmakiem

To co kocham
Rosół z kaczki 39

kurczaka mam alergię. Podsumowując stwierdzam, że rosół z kaczki jest bardziej esencjonalny i aromatyczny niż z kurczaka, ma też ładniejsze „oczka”. A kaczka po recyklingu stała się pasztetem. Składniki: ? 1 kaczka ? 1 cebula ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? 1 por ? 1/2 selera ? sól, pieprz do smaku ? makaron nitki ? natka pietruszki Wykonanie: ? Kaczkę umyć, zalać zimną wodą i zagotować

To co kocham
Zupa krem kalafiorowy z dynią 33

dyniami. Kilka rozdałam i zostało mi jeszcze 1,5 sztuki. Ugotowałam jeszcze dwie inne zupy, jedna z pieczarkami, druga z pomidorami i cynamonem, a jestem w trakcie robienia pasztetu z dyni i soczewicy. Jako warzywo uniwersalne można ją łączyć ze wszystkim innymi składnikami, na słono i na słodko. Tym razem połączyłam z kalafiorem. Kalafior w jesiennej odsłonie z dynią

To co kocham
Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami 34

wątpienia droższe, ale też o wiele zdrowsze.  W związku z powyższym dzisiaj kupiłam dwie zdrowe i szczęśliwe kaczki, które mieszkały na wsi i skubały trawkę. Będzie rosól, pasztet i pieczona z jabłkami. Składniki: ? 500 g mięsa z piersi indyka ? 1 szklanka orzechów włoskich ? 5 cienkich łodyg selera naciowego ? 4 jabłka ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki sosu sojowego

To co kocham
Konfitura z czerwonej cebuli 27

takiej konfiturze, bardzo się dziwi. No bo jak to, cebula na słodko? Potwierdzam, że na słodko, ale delikatnie. Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, serów czy do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również na tartach, tostach, burgerach czy nawet zwykłych kanapkach z masłem lub smalcem jak kto woli. Składniki: ? 6 cebul czerwonych

To co kocham
Sos cumberland 46

sosów angielskich, podawany jest głównie do dziczyzny, ale pasuje również do innych mięs i serów. Sos cumberland bywa czasami nazywany sosem oksfordzkim. Gęsty, zimny sos jest idealny do pasztetów. Powstaje na bazie borówki lub żurawiny i porzeczki z dodatkiem musztardy i chrzanu. Składniki: ? 3 łyżki żurawiny do mięsa ze słoika ? 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub galaretki z czerwonej

To co kocham
Zapiekanka z czerstwych bułek 32

wszystkie kupione bułki zostały zjedzone, a już dzień czy dwa później nikt już nie chce na nie patrzeć. Oczywiście można je dosuszyć i użyć do kotletów mielonych, pasztetów lub zetrzeć na tartą bułkę. Ja mam inną propozycję, mianowicie zapiekankę serowo-jajeczną. Zrób remanent w lodówce i zobacz, które sery nadają się recyklingu, by po niedługim czasie cieszyć się pachnącą zapiekanką

To co kocham
Gorące dania – dieta dr Dąbrowskiej 39

plasterki. – Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.   Bigos z cukinii   Burgery z kapusty   Gulasz warzywny z kiszonym ogórkiem   Kapusta curry   Pasztet warzywny z salsą pomidorową   Cukinia po grecku

To co kocham
Przepisy z ciastem francuskim – 10 pomysłów na słodko i na słono 107

Jako bazę wykorzystałam ciasto francuskie. Połączenie borówek, czekolady i orzechów jest naprawdę nieziemskie! Przepis… ZOBACZ PRZEPIS Bezmięsna rolada a’la Wellington z pieczarkami Wellington to polędwica otoczona pasztetem i/lub farszem grzybowym w cieście francuskim. Inspirując się tym przepisem stworzyłam recepturę na bezmięsne danie,… ZOBACZ PRZEPIS Szarlotka z połówkami jabłek na cieście francuskim (wegańska) Przepis na szarlotkę

Via Gusto
Kotlety z mięsa z rosołu 43

Rosół kocham chyba jak większość z nas. Dobry rosół zazwyczaj jest gotowany na dużej ilości rożnego mięsa. I to mięso używa się najczęściej do pasztetu czy krokietów albo po prostu zjada. Tym razem postanowiłam to zmienić i przyrządziłam z niego kotlety z mięsa z rosołu. Są inne niż zwykle, bo smakują jak farsz do krokietów i naprawdę są pyszne. Minus

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KETO CHLEB BAMBUSOWY (LCHF, bez glutenu) 76

zależy od piekarnika), pilnując by chleb nie przypiekł się za bardzo. Keto chleb bambusowy w zależności od indywidualnego makro należy serwować np. z masłem, wędliną, jajkiem, rybą, pasztetem, serem, pastą itp.) oraz oczywiście warzywami. Wszystkie dodatki należy wliczyć do bilansu kalorycznego i makro. — BTW całości: 1061 g, 1997 kcal, B 63 g, T 149 g, W 22 g. Dzieląc

Ola la LCHF
Barszcz chrzanowy 40

śmietaną 30%.  Gotowy barszcz chrzanowy podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posiekaną natka pietruszki. Oto kilka innych przepisów na Wielkanoc, które mogą Ci się spodobać: Przepis na pasztet drobiowy Soczysta kaczka pieczona w całości Babka ponczowa z białą czekoladą i migdałami Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem WIELKANOCNY ŻUREK NA ZAKWASIE: przepis, jak zrobić BARSZCZ BIAŁY: prosty przepis

Moja Książka Kucharska
PIECZARKI W CIEŚCIE z cebulą i płatkami drożdżowymi (bez jajek) 59

pieczarkami, np.: łazanki z pieczarkami – przepis: https://viagusto.pl/lazanki-z-mlodej-kapusty-z-pieczarkami/ pieczone pieczarki w marynacie – przepis: https://viagusto.pl/pieczone-pieczarki-w-marynacie-pieczarki-do-obiadu/ sos pieczarkowy bez śmietany – przepis: https://viagusto.pl/najprostszy-sos-pieczarkowy-sos-bez-smietany/ pieczarkowy pasztet z kaszą – przepis: https://viagusto.pl/pieczarkowy-pasztet-z-kasza-jeczmienna/ Oto kilka pomysłów na wegańskie przekąski z pieczarkami: Pieczarki faszerowane orzechami Pieczarki faszerowane orzechami to pyszna przekąska, która może być podana jako przystawka

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania