Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów

Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów

Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów

Przepis na : śniadanie

200 g zielonej soczewicy 50 g suszonych pomidorów 0,5 litra bulionu 1 ząbek czosnku sól morska pieprz Składniki pozwalają na przygotowanie ok. 500 g pasty. Przygotowanie. 1. Soczewica: Soczewicę wypłukać w zimnej wodzie i gotować w bulionie pod przykryciem 20 minut. Kiedy soczewica wchłonie cały bulion można dodać gorącej wody. Na 5 minut przed końcem gotowania osolić. 2. Pasta: Soczewicę odcedzić z wody. Dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz ząbek czosnku. Za pomocą blendera zmiksować na gładką m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pij soki wyciskane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.