pasztet - 4176 przepisów (strona:152/279)

Hummus z burakiem 72

mango Bowl z hummusem Hummus z suszonymi pomidorami Hummus z soczewicą –  falafel –  przepis na guacamole –  pasta z awokado i jajka –  pasta z wędzonego kurczaka –  pasztet do smarowania –  masło ziołowe –  masło czosnkowe Składniki: – 400 g ugotowanej ciecierzycy lub 1 puszka odsączonej ciecierzycy – 1 płaska łyżka pasty tahina – 3-4 łyżki oliwy z oliwek

nietylkopasta.pl
LANGOSZ 106

kuchni węgierskiej jest zupa o śmiesznej nazwie Hulaszka, na którą składa się mięso z karpia, suma i oczywiście papryki i pomidorów. Warto też wspomnieć, że na Węgrzech produkuje się pasztety z gęsich wątróbek, są one bardzo popularne i miłośnicy jedzenia  kupują je nawet jako prezenty. Nie sposób wymienić wszystkich potraw w jednym poście, tym bardziej, że dzisiaj chciałabym

pieprzny smaczek
Puree z selera 67

przepisów. W minionym tygodniu królował seler. Ten przepis kończy właśnie cykl przepisów na dania z selerem w roli głównej. Oto pozostałe przepisy: Zimowa sałatka z selerem i cykorią Wege pasztet z selera Jeśli chcesz zagłosować na ulubione warzywo lub owoc na styczeń, które będzie motywem przewodnim moich przepisów, to zostaw komentarz pod tym postem na Instagramie. Szukasz prostych i zdrowych

Wiszniówka
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 70

doskonale odnajdą się wśród słodkich wigilijnych rarytasów. I wraca mi myśl o szampanie. Polecam pozostawienie go na pierwszy dzień świąt, gdyż będzie on znakomitym dodatkiem do np. do pasztetów. Pairingiem idealnym w tym przypadku będzie pate z kaczki i wątróbek króliczych z szampanem Billecart – Salmon Reserve, Brut . Istne niebo w gębie. A teraz zupełnie na odwrót, kto dotrwał

Kate's Kitchen
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 64

doskonale odnajdą się wśród słodkich wigilijnych rarytasów. I wraca mi myśl o szampanie. Polecam pozostawienie go na pierwszy dzień świąt, gdyż będzie on znakomitym dodatkiem do np. do pasztetów. Pairingiem idealnym w tym przypadku będzie pate z kaczki i wątróbek króliczych z szampanem Billecart – Salmon Reserve, Brut . Istne niebo w gębie. A teraz zupełnie na odwrót, kto dotrwał

Kate's Kitchen
Wątróbka drobiowa z pieczarkami. 71

cieszyć się podrobami. Wątróbka ma szczególny smak, należy do tej kategorii potraw co albo głęboko kochamy albo głęboko nienawidzimy. Jest jeszcze procent osób, którze znajdują się pośrodku, jedzą pasztet ale nie skuszą się na smażoną wątróbkę. WĄTRÓBKA DROBIOWA Z PIECZARKAMI! The post Wątróbka drobiowa z pieczarkami. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny
Winna Szkoła: Wino na Wigilię 69

doskonale odnajdą się wśród słodkich wigilijnych rarytasów. I wraca mi myśl o szampanie. Polecam pozostawienie go na pierwszy dzień świąt, gdyż będzie on znakomitym dodatkiem do np. do pasztetów. Pairingiem idealnym w tym przypadku będzie pate z kaczki i wątróbek króliczych z szampanem Billecart – Salmon Reserve, Brut . Istne niebo w gębie. A teraz zupełnie na odwrót, kto dotrwał

Kate's Kitchen
Cumberland, sos żurawinowy z chrzanem 79

Cumberland, czyli sos żurawinowy z chrzanem to obowiązkowa pozycja na naszym świątecznym i imprezowym stole.  Zawsze pojawia się w towarzystwie w  sosu tatarskiego . Jest idealnym dodatkiem do pasztetów, pieczonych mięs serwowanych na zimno czy też domowych wędlin. Będzie też pasował do duszonych mięs podawanych na gorąco. A ja bardzo go także lubię z żółtym serem 😁. Cumberland, sos żurawinowy

Kulinarne przygody Gatity
Deska serów i wędlin z krakersami i winogrona 63

się go ubrany w drobne zioła, gdy jest świeży z kadzi serowej. Na tym etapie dojrzewania ma kremowy, orzechowy smak. Po sześciu tygodniach, gdy jego zapach staje się silniejszy, pasztet staje się suchy i kruchy. Ponadto zaczyna się rozwijać twardsza konsystencja o wyraźnym smaku. Następnie ser dalej dojrzewa, a jego mocny smak rośnie, ale nigdy nie staje się kwaśny

RafalCook
Groszek w sosie majonezowym 57

świąt czy nie. Zakodowałam go sobie jednak już dawno temu i tak oto jest. Groszek konserwowy z sosem majonezowym. Idealny na Wielkanoc, do ugotowanych na twardo jajek, do wędlin, pasztetu. Postanowiłam podrasować go czerwoną cebulą, odrobiną soku z cytryny i szczyptą cukru. Nie chcę być natrętna, ale ten przepis naprawdę jest warty zapamiętania. Taaaa… Składniki: 1 puszka groszku konserwowego

Kardamonovy
Pesto z rzeżuchą i natką pietruszki 61

Myślę do czego je zużyć… za parę dni będę faszerować obiadem mojego tatę, może dodam je do sałatki. Wielkanocnie na pewno będzie pasowało do wędlin, jajek na twardo, pasztetu. Kombinujcie.  Składniki: 2 garści rzeżuchy 2 łyżki natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 czubata łyżka pestek dyni 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz

Kardamonovy
Kapusta z grochem 65

Kolejny przepis, który robiłam pierwszy raz. I tak jak w przypadku pasztetu, dałam radę. Zawekowałam dwa słoiki, jedną porcję zamroziłam. Nie wyszło tego za dużo, ale nam w zupełności wystarczy. I znowu wyszło pysznie, no nic nie poradzę. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 200 g grochu 1 duża cebula 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka oleju

Kardamonovy
Konfitura z cebuli z anyżem 65

dodać gwiazdek anyżu, odpowiedział: od 1 do 20. Dzięki Fi, jesteś bezużyteczny. Ale sam przepis jest w dechę. Tak sobie myślę, że pięknie się sprawdzi na święta, np. do pasztetu. Składniki: 5 średnich czerwonych cebul 4-5 gwiazdek anyżu 3 ząbki czosnku 100 ml passaty pomidorowej 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego

Kardamonovy
Bulgur z ziołami, słonecznikiem i chili 59

jeszcze parę mam w zapasie, bo od grudnia zacznie się publikacja świątecznych potraw. Tak, w sobotę mam grzybową i makaron z makiem. Takie życie. A może jakieś śledzie lub pasztet, zobaczymy. Obecna „potrawa” była dodatkiem do pieczonego łososia jurajskiego. I już, oto cała historia. Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur pęczek koperku pęczek natki garść ziaren słonecznika duża szczypta

Kardamonovy
Sałatka z gotowanego kurczaka, pora i rodzynek 63

ostatnio udało mi się dostać ptaszysko z wolnego wybiegu, więc postanowiłam jednak coś z niego wyczarować. Rosół, wiadomo. Z piersi – sałatka, z resztek – pasztet. Miałam też ochotę na połączenie selera naciowego i rodzynek. Tak powstała sałatka z kurczaka, selera, pora i rodzynek. Dokładnie taki smak chciałam uzyskać. W ogóle ta sałatka przypomina mi część sałatek, które można spotkać

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania