pasztet - 4176 przepisów (strona:160/279)

Pasta z wędzonego łososia 130

Witajcie po długiej przerwie. Kto może siedzi w domu, siedzę i ja. Gotuję. Wczoraj zrobiłam kiełbasę słoikową ( przepis dostępny na blogu ) i pasztet w słoikach. Robię przegląd zamrażarki. Należało się. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam pastę z wędzonego łososia. Pycha. Może wykorzystacie przepis. Polecam. Składniki: Kawałek wędzonego łososia na ciepło ( ja miałam z własnej produkcji, mąż uwędził :) ½ średniej cebuli 2 łyżki

Smaki Ewy
Wegański paprykarz szczeciński 106

najbardziej zbliżony do pierwowzoru. Co do użycia kaszy jaglanej to po pierwsze jest ona bardzo wdzięcznym produktem, dlatego bardzo wygodnie tworzy się z niej pasty, kotlety czy pasztety, ale też jest po prostu zdrowszą alternatywą dla białego ryżu. Oczywiście, jeśli chcesz możesz poszaleć i zamieniać kaszę jaglaną na dowolne inne kasze i ryże, ale jak dla mnie jaglana jest najlepsza

Blendman
Curry z cukinią i ciecierzycą 85

dużo, ale kilka z nich teraz przytoczę, może akurat Ci się przydadzą! Na śniadanie lub kolację do pieczywa polecam pastę bezjajeczną , nowy przepis na hummus z zielonym pieprzem oraz pasztet z ciecierzycy . Z obiadowych pozycji zdecydowanie musisz spróbować burgera z ciecierzycy , oraz indyjską zupę kalafiorową . Natomiast na deser świetnie sprawdzą się ciastka z ciecierzycy ! Widzisz jaka jest ona uniwersalna

Blendman
6 pomysłów na przepisy z ciecierzycą 88

gotującą wodą. Jest to niesamowita oszczędność czasu i wygoda. Przepisy z ciecierzycą Oto najczęściej przeze mnie stosowane przepisy z ciecierzycą w roli głównej. Można z niej przyrządzić pasty, pasztety, gulasze i curry, zupy, sałatki czy chleb. Bardzo lubię ciecierzycę. Warto ją jeść, bo jest zdrowa, fajnie smakuje i tania. Warto zastąpić nią mięso, ponieważ jest bogata w białko i witaminy

codojedzenia
Kotleciki z mięsa z rosołu 98

Często zastanawiam sięco zrobić z mięsa z rosołu,którego zawsze mam sporo,czasem robię potrawkę ,czasem piekę pasztet,ale tym razem zrobiłam kotleciki,wyszły pyszne,mięciutkie,szybki obiad i nic się nie zmarnuje,polecam

Swojskie jedzonko
Kopenhaga 61

widać chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy

Szybko Tanio Smacznie
Hummus z pieczonym kalafiorem 88

moim blogu: –  przepis na guacamole –  pasta z awokado i jajka –  hummus –  hummus z mango –  hummus z suszonymi pomidorami –  pasta z wędzonego kurczaka –  pasztet do smarowania –  masło ziołowe –  masło czosnkowe –  hummus z soczewicą Hummus z pieczonym kalafiorem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 300 g ugotowanej ciecierzycy lub 2/3 puszki ciecierzycy

nietylkopasta.pl
Smalec z mięsem i warzywami -jak pasztet 183

mojej lodówce.Jest bardzo prosty do zrobienia,kremowy i super smaruje się na pieczywie i tak naprawdę nie trzeba na taką kanapkę nic więcej,bo smakuje troszkę jak pasztet,ale spokojnie można położyć plasterek wędliny - również fajnie będzie smakować ,polecam i zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Pasztet z białych warzyw, zielonej soczewicy i kurczaka z żurawiną i sosem malinowym 88

minut. Wystudź. W garnku podgrzej mrożone maliny, które po rozpuszczeniu przetrzyj przez gęste sito. Pestki wyrzuć a malinowy mus podgrzej z masłem, solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany pasztet podawaj z pieczywem i sosem malinowym. Gwarantuję, będzie pyszny.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Jajka sadzone – przepis 95

meni jest sporo jajek, lubimy je na śniadanie, obiad i kolację. Jajka chętnie przygotowuję w postaci jajecznicy , omletu czy tortilli . Często pojawiają się też jajka faszerowane , pasta jajeczna czy pasztet z jaj . Jajka sadzone to jeden z prostszych przepisów z którego przygotowanie radzą sobie już starsze dzieci. Od nich między innymi można uczyć dzieci gotować. Składniki: jajka olej sól

Dorota Smakuje
25 PRZEPISÓW NA PYSZNE ŚNIADANIA 98

bananowy z cynamonem 20. Dutch baby z piekarnika 21. Domowe bułki pszenno- orkiszowe z miodem 22. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami 23. Drożdżowy chlebek do odrywania 24. Domowy pasztet drobiowy 25. Racuchy z jabłkiem i śmietanką

SMYKWKUCHNI
Jesienny Weekend na Podlasiu – Borsuki – Dwór Zaścianek 70

rodzinną atmosferą i smaczną regionalną kuchnią. Gospodarze przywiązują szczególną wagę do zdrowej i lokalnej żywności. Większość produktów wyrabiana jest na terenie Dworu. Chleb na zakwasie, wędzone wędliny, pieczone pasztety, nalewki… i wiele, wiele innych pyszności. Na koniec dnia seans w ruskiej bani – relaks dla duszy i ciała. Sobotnie popołudnie spędziliśmy dzięki uprzejmości Wiesi i Marka w Borsukach uczestnicząc

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania