Kartacze z mięsem z prażoną cebulką 129kolor. Jeśli pęcherzyki są, znaczy jeszcze trzeba prażyć. Cebula będzie gotowa jak nabierze pięknego, brązowego koloru i będzie chrupka w smaku. Mięso do farszu trzeba zemleć- jak do pasztetu, następnie dodałam jajko, posiekaną natkę, sól, pieprz , kurkumę , majeranek i sprasowany czosnek. Farsz powinien być nadmiernie słony, mieć odrobinę za dużo pieprzu i czosnku. Uwierzcie - po ugotowaniu kartaczy smak się zbilansuje
Kuchnia Pełna Emocji
Krem z pietruszki z pasternakiem 152Pietruszka....do tej pory istniała dla mnie tylko nać, którą uwielbiałam i nadal wielbię. Korzenia używałam wyłącznie do wzbogacenia smaku wywarów, względnie do sałatki warzywnej lub pasztetu. No bo w końcu za jakie grzechy mam jeść korzeń....otóż niesłusznie. Ta zupa sprawiła, że polubiłam i korzeń pietruszki. Nie wiem czy wiecie ale zawiera w sobie bardzo dużo żelaza i powinno
Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi z mięsem z pieczarkami 141rosół, a później pytanie co zrobić z mięsem z tego rosołu. Najłatwiej zrobić po prostu pierogi z mięsem , pierogi z mięsem i kaszą gryczaną , różnego rodzaju paszteciki , pierogi ruskie , pasztet z makaronu włoskiego i wiele innych. Dzisiaj proponuję pierogi z mięsa z pieczarkami. nadzienie: 450 g mięsa wołowego gotowanego, 2 cebule, 500 g pieczarek, sól, cukier, pieprz świeżo zmielony
królestwo garów
Domowe wędliny warte zachodu czy nie? 175Gotowaną szynkę, czy pieczony schab bez konieczności wędzenia zrobimy przecież z łatwością. Przygotowanie takich przetworów nie zajmuje wiele czasu, a w efekcie powstaje smakowity produkt. Podobnie przygotujemy domowy pasztet albo mięso w słoiku. Jeśli jednak masz do dyspozycji nieco więcej czasu, smaczną alternatywą będą tradycyjnie wędzone wędliny. Tu można już puścić wodzę fantazji. Domowa wędzona szynka, boczek, kiełbasa
Życie zaczyna się w kuchni
Spaghetti z sosem zero waste z soczewicą 152danie powstało pod wpływem chwili. Została mi woda po gotowaniu fioletowych marchewek do mojego ulubionego pasztetu z czarnej soczewicy . Na patelni został smak z duszenia cebuli. A w lodówce trochę soczewicy, którą ugotowałam na zapas. Szkoda mi było wylewać tę fioletową wodę słodką od marchewek i postanowiłam ją wykorzystać. W ten sposób powstał wyśmienity sos podobny trochę w smaku
Weekendy w domu i ogrodzie
4x inspiracje IV: kiszone rzodkiewki, sałatka z pieczonych buraków, fondant, pasztet z grochu 225deser był upieczony w środku, a po przekrojeniu wylewała się z niego czekolada. U mnie było to 5 minut (czas liczony po porządnym nagrzaniu piekarnika). 4. Pasztet z grochu Jeśli masz duże zapasy grochu, to idealny sposób na jego wykorzystanie. Bardzo smaczny, następnym razem jednak ilość soli zredukuję do 1/3 łyżki (ogólnie bardzo mało solę
Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa z zielonej soczewicy 120Zupa z zielonej soczewicy i batata Na półce od dłóższego czasu leżała mi zielona soczewica. Zastanawiałem się do czego by jej użyć… Można zrobić pasztet, pastę, kotleciki, ale nie na to miałem ochotę. Nagle mnie olśniło! Trzeba ugotować zupę. Przecież strasznie dawno zupy nie jadłem! Porwałem co miałem akurat pod ręką i poleciałem do kuchni. Na szczęście daleko
Blendman
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 162Najbardziej popularne potrawy Do najbardziej popularnych artykułów spożywczych i potraw w kuchni niemieckiej zalicza się mięso wieprzowe, wołowinę, cielęcinę, baraninę, dziczyznę, drób, golonkę, białą kiełbasę z rusztu, salceson, szynkę, pasztety, smalec, sznycle, knedle, pierogi z mięsem, risotto, ziemniaki, kapustę białą i modrą, groch, szparagi, pstrągi, węgorze, okonie, karpie, śledzie, dynię, cebulę, pory, seler, suszone owoce. Niemcy ogólnie nie przepadają
ProstePesto.pl
Cywilizacyjna przebogata historia gastronomii 140ciekawostkę warto powiedzieć, że był to ulubiony przysmak wychowanej w Wiedniu Marii Antoniny. A następne podczas kolejnych upływających wieków doskonalono sztukę kulinarną, co zaowocowało w efekcie we Francji wymyśleniem pasztetów, kremów jajecznych, wyrafinowanych deserów, naleśników oraz innych wymyślnych potraw. Te produkty za sprawą kucharzy, którzy byli zapraszani przez władców rozprzestrzeniły się na dworach królewskich całej ówczesnej Europy oraz powróciły
ProstePesto.pl
Makaronowa sałatka z dojrzewającą kiełbasą i serami 144świątecznych szaleństwach czas na małe zmiany na talerzu. Po żurkach, pasztetach, mazurkach i babach czas na coś lżejszego. Już od jakiegoś czasu chodziła za mną kuchnia śródziemnomorska. To moje ulubione kulinarne klimaty i zawsze z przyjemnością do nich wracam. Dlatego postanowiłam zrobić pyszną makaronową sałatkę z dojrzewającą kiełbasą i serami. Dodałam do niej też oliwki i brokuła, żeby na talerzu
Kulinarne przygody Gatity
Pasztet z ciecierzycy 251puszki 1 marchewka 1 cebula 2 jajka 70 g płatków owsianych 20 g grzybów suszonych sól, pieprz curry, chili słodka papryka Przygotowanie: Grzyby namoczyć na … Czytaj dalej Pasztet z ciecierzycy
czarrna od kuchni
Wegański zamiennik śledzi z cebulka 175czułam takiej potrzeby i - jak widać po wpisach - nie ma tu zamienników potraw mięsnych (z jednym wyjątkiem, jakim był przepis na paprykarz ). Półmisek wędlin czy pasztety, jakimi czasem częstują koleżanki i koledzy w pracy, w ogóle mnie nie kuszą. Jednak od tygodnia chodzi za mną smak z dzieciństwa, obecny zawsze w Adwencie czy Wielkim Poście z dodatkiem dziadkowego oleju rzepakowego
Weekendy w domu i ogrodzie
Wielkanoc - przepisy wytrawne 160białą kiełbasą Galaretka z kurczaka Pasta z wędzonej makreli z jajkiem Śledzie w sosie pomidorowym Pasztet ze słoika
Passions hobbies life
Żurek wielkanocny 158koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 1 h i 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: – 500 białej kiełbasy surowej – 2 l bulionu lub domowego rosołu – 500 ml zakwasu na żurek
nietylkopasta.pl
[Wielkanoc] Jajka faszerowane na 6 sposobów 151Wielkanoc pod względem kulinarnym zawsze kojarzy nam się z nieprzebraną ilością jajek oraz pasztetami. Dziś przygotowałam dla Was zbiór prostych i szybkich przepisów na przepyszne jajka faszerowane. Zapraszam do lektury i gotowania. Jajka faszerowane ze szczypiorkiem Składniki: 5 jajek Kilka łyżek majonezu (ilość tak naprawdę zależy od wielkości jajek) Nieduży pęczek drobno posiekanego szczypiorku Sól i pieprz do smaku
Kate's Kitchen