pasztet - 4176 przepisów (strona:168/279)

Hummus – najlepszy 157

też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Składniki: – 400 g ugotowanej ciecierzycy lub 1 puszka – 2 płaskie łyżki pasty tahina

nietylkopasta.pl
Jak ugotować kaszę. I nie tylko kaszę 153

czasu. Warto było jednak czekać. Farsz do kurczaka jest niesamowity! Słodka żurawina doskonale kontuje lekką goryczkę wątróbki, kasza i mielony indyk łączą się w kremową masę o konsystencji pasztetu, a całość uzupełniają pistacje, miękkie, ale też lekko twarde, nadając farszowi chrupkości. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Faszerowany kurczak jest świetnym rozwiązaniem na duży niedzielny obiad, kiedy spodziewamy się gości, a istnieje

Niedzielny kucharz
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 141

nazwie „Z gruntu dobre” . W jej skład wchodzą warzywne przysmaki, które posiadają naprawdę dobry skład! Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą i co ważne - są bez konserwantów! Dotychczas znane były pasztety i pasty, ale od niedawna poszerzono asortyment o kilka dań gotowych, które właśnie chciałam Wam zaprezentować. To doskonała propozycja dla osób lubiących tradycyjne smaki, a przy okazji unikających mięsa

Di gotuje
Potrawy na stół wielkanocny – tradycyjne śniadanie i obiad 704

szczególności w wytrawne dania mięsne: pieczony schab ze śliwką , pieczeń rzymska, szynka wielkanocna, pieczona kaczka, indyk lub nawet gęś – to tylko niektóre z propozycji. Nierzadko przygotowujemy także pieczone pasztety i rolady wielkanocne. Na każdym stole można znaleźć także sałatki – najpopularniejsza jest tutaj zdecydowanie sałatka jarzynowa , nie brak jednak pomysłów na różnego rodzaju sałatki wiosenne i sałatki warstwowe (np. z tuńczykiem

Kulinarne Przeboje
Sos tatarski 184

tatarski jest smacznym dodatkiem do jajek na twardo, pasztetów i wędlin. Szybki do zrobienia, urozmaici inne dania. Składniki: 2 ogórki konserwowe 5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu ) 1 mała cebula czubata łyżeczka chrzanu 2 czubate łyżki majonezu szczypta soli pieprz mielony Wykonanie: Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Smacznego

Smak mojego domu
Czekoladowy budyń jaglany. Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? 125

ilości witaminy E oraz lecytyny poprawiających pamięć i koncentrację. Poza tym wprowadzenie kaszy jaglanej do swojego jadłospisu nie jest niczym trudnym. Można z niej przygotować praktycznie wszystko: kotlety ,  pasztety ,  koktajle , desery ,  farsze lub też można, tak jak dzisiaj zmiksować ją na budyń. A Wy lubicie kaszę jaglaną? Macie swoje sprawdzone przepisy na jaglankę? Print Czekoladowy budyń jaglany

Fitsweet.me
Sałatka ze śledziem solonym i kaszą gryczaną 109

nigdy się nie nudzą. W tej, którą dziele się dzisiaj króluje kasza gryczana i śledź solony. A tu podrzucam kilka innych dodatków, które sama często przemycam do sałatek: - warzywny pasztet (pokrojony w mniejsze kawałki), jak ten przepyszny  z czerwonej soczewicy - ryby np. wędzone lub pieczone - pokruszony twaróg lub inny ser - omlet/naleśnik w formie rollsów - hummus - ciecierzyca i inne

HealthyCreations
Dania warzywne - poznaj moc warzyw 99

taka miła niespodzianka i coś dla wegetarian i miłośników kuchni warzywnej. Nowe dania gotowe Marka co pewien czas wprowadza nowe produkty i oto obok znanych już pysznych past i pasztetów z warzyw, pojawiły się gołąbki z warzywami w sosie grzybowym i pomidorowym , soczewica z suszonymi pomidorami , bigos warzywny i mix po bretońsku (fasola, ciecierzyca, soczewica) . Z nowych produktów najbardziej posmakowała

Kuchcik gotuje
Pasztet z zielonego grochu łuskanego z pestkami dyni 146

Warzywa strączkowe są bardzo ważne w naszej diecie. Pasztet z zielonego grochu jest zdrowy, smaczny i ma piękny kolor. W wersji dla wegan można użyć odpowiednie produkty zastępujące jajka np. siemię. groch zielony łuskany  1 szklanka pestki dyni 3/4 szklanki cząber, kmin, kolendra, majeranek po jednej łyżeczce białka z 3 jajek pieprz i sól do smaku olej

AZgotuj!
Magazyn Aromat wiosna 2019 114

oczekiwanie na ciepłe słoneczne dni, przygotowaliśmy kolejny numer magazynu Aromat . Znajdziecie w nim m.in. przepisy wielkanocne, w tym także w wersji fit, smakowite pomysły na nowalijki, szparagi czy pasztety wegetariańskie. Nie zabrakło także słodkości, szczególnie tych z czekoladą w roli głównej. Mój skromny wkład do numeru to przepisy na dressingi i sosy do sałatek oraz słodka historia Red Velvet Cake

Obiad gotowy
ŚWIĄTECZNA ŻURAWINA 148

już na facebooku, jednak produkcja i rozdawnictwo ciągle trwa, postanowiłam więc wrzucić go również na bloga. Jest bardzo prosty i przyjemny :) Żurawina doskonale nada się do świątecznych mięs i pasztetów . Będzie też miłym upominkiem :) Składniki: kilogram świeżej żurawiny szklanka brązowego cukru (można dodać też miód pół na pół, lub w wersji dietetycznej ksylitol) gwiazdka anyżu, kwiat muszkatołowy, gałka muszkatołowa (pół

Cytryna&Co.
ROSÓŁ DWUNASTOGODZINNY 122

zrób pyszną galaretkę (dodaj czosnek, zielony groszek, gotowaną marchewkę, zalej rosołem z odrobiną żelatyny). Możesz też je zmielić, dodać gałkę muszkatołową, jajka lub siemię lniane, ulubione przyprawy i upiec pasztet. Składniki: Ogony wołowe lub szponder wołowy - 500 g Porcja rosołowa wiejskiej kury lub indyka - 500g   Cebula -  1szt Marchew - 4 szt Pietruszka z nacią - 1-2 szt Seler naciowy

Cytryna&Co.
Paprykarz domowy niezwykle smaczny 145

jest tak wiekową osobą jak ja ;), na pewno pamięta trzy specjały turystyczne gwarantujące "dobrze zbilansowaną" dietę podczas wojaży w XXw. a także menu niejednego studenta w akademiku ;) A mianowicie: pasztet podlaski, konserwę turystyczną i oczywiście paprykarz szczeciński. Czasy się zmieniły, zwiększył się wybór i świadomość dotycząca zdrowego odżywiania, ale sentyment pozostał. I na bazie tego sentymentu proponuję domową, pyszną wersję

Cytryna&Co.
Restauracja afrykańska MEATing Room w Warszawie [RECENZJA] 111

warzywne. W formie przystawki smażony plantan z dodatkiem pikantnej salsy pomidorowej (12 PLN) smakował wybornie. I tu pierwsze zaskoczenie, przystawka obroniła się rewelacyjnie.  Drugą przystawką było Moi Moi, pasztet z czerwonej fasoli (14 PLN). Pikantny z dodatkiem ciekawych i aromatycznych ziół. Miłe zaskoczenie starterami pobudziło kubki smakowe i chciałem więcej.  Z dań głównych próbowałem marynowanej wołowiny w nigeryjskich

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania