Wielkanoc pod względem kulinarnym zawsze kojarzy nam się z nieprzebraną ilością jajek oraz pasztetami. Dziś przygotowałam dla Was zbiór prostych i szybkich przepisów na przepyszne jajka faszerowane. Zapraszam do lektury i gotowania. Jajka faszerowane ze szczypiorkiem Składniki: 5 jajek Kilka łyżek majonezu (ilość tak naprawdę zależy od wielkości jajek) Nieduży pęczek drobno posiekanego szczypiorku Sól i pieprz do smaku
Kate's Kitchenświątecznym stole nie może zabraknąć mięs i wędlin. Boczki, karkówki, schaby...to one królują wśród zimnych przekąsek w te dni( nie licząc oczywiście pasztetów i jajeczek ). Przygotowanie wędliny w domu jest niezwykle proste, nie wymaga zbytnio dużego nakładu pracy, a efekty..? No cóż, oceńcie sami. Schab ugotowany w mleku jest soczysty i bardzo delikatny, polubią go nawet dzieci
Z Majeczką w kuchniProsty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , to wspaniałe danie na święta i nie tylko. Piekę go z kilku rodzajów mięsa z warzywami oraz z podstawowymi przyprawami. Jest przepyszny, polecam! - składniki gotujesz w jednym garnku - tylko naturalne przyprawy oraz świeże warzywa - w przepisie bardzo dużo porad oraz zamienników do składników
AniaGotuje.pljajek i mięsa mielonego. Są przepyszne! Po raz pierwszy robiłam mielone w ten sposób – tzn mielone mięso dodatkowo potraktowałam blenderem, w efekcie czego otrzymałam gładziutką masę, podobną do pasztetu. Należę raczej do tych osób, które wolą drobno mielone i mięso i kiełbasy, więc jak najbardziej dla mnie zabieg ten okazał się na plus. Jeżeli chodzi o panierowanie, to nigdy
Smaki Na Talerzukiełbasa wiejska, wędzone w wędzarni Schroniska Smaków, w tradycyjny sposób, to produkty o intensywnym smaku. Schronisko Smaku to miejsce najlepszych jakościowo polskich wędlin, ryb lub gotowych produktów, takich jak pasztety, które opierają się na ponad 90% składzie mięsa. Dla siebie i dla rodziny Restauracja Schronisko Smaków to nie tylko miejsce, w którym mogą państwo zaopatrzyć się w najlepsze przysmaki domowej
Codogaradoprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Jeśli mamy szczypiorek, również posiekany dodajemy do sosu. Pozostałe jajka kroimy wzdłuż na pół i układamy w sosie. Podajemy z pieczywem, wędlinami lub pasztetami
Kuchnia w czekoladziepieprz, dosmaczyć wg. własnych upodobań, dodać jajka, posiekany koperek, siemię lniane, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min. aż siemię zacznie wiązać. Farsz ma być, gęsty, trochę klejący, o konsystencji pasztetu. Jeżeli wyjdzie zbyt zbity, dodać jedno jajko lub kilka łyżek rosołu, jeżeli wyjdzie zbyt luźny dodać jedną łyżkę siemienia. Wyrośnięte ciasto, jeszcze raz krótko wyrobić. Blat/stolnicę wysmarować cienką warstwą
moj przepis nasoczewicę w nieosolonej wodzie! Posól po ugotowaniu. Pamiętaj, żeby zawsze przed wrzuceniem czerwonej soczewicy do garnka, porządnie ją przepłukać pod bierzącą wodą. Jak ugotować czerwoną soczewicę do pasty i pasztetu? To zadanie jest naprostsze! Gotuj soczewicę w dużej ilości nieosolonej wody (tak jak makaron lub ryż). Ważne, żeby soczewica nie była twarda, ale jeśli ją rozgotujesz, to nic się
BlendmanWiadomo, że dziś o dobrą wędlinę naprawdę trudno, dlatego w miarę tego jak czas mi pozwala staram się robić pasztety do chleba, wędliny czy szynki. Tym razem proponuję szynkę z piersi kurczaka z szynkowaru. Jest soczysta i delikatna, idealna na kanapki, bez zbędnego tłuszczu i dodatków z "E" Oczywiści najlepiej sprawdzi się mięso ze sprawdzonego źródła, bez zbędnych antybiotyków
Krylowa KuchniaPotrawy z królika to jedno ze wspomnień z mojego dzieciństwa. Przy domu mieliśmy ok. 10 klatek, w których Dziadek hodował króliki i dzięki temu na naszym stole często gościły pasztety lub potrawki z królika. Królik z pieczarkami nie mieści się w tych wspomnieniach, ale z pewnością jest daniem, które może z tymi wspomnieniami konkurować. Mięso gotowane na sporej ilości pieczarek
niecodziennikparySmalec z kaczki z dodatkiem kaczego mięsa może zastąpić pasztet lub wędlinę na kanapce. Na pomysł jego zrobienia wpadliśmy, gdy kolejny raz podczas pieczenia kaczki zebraliśmy sporo wytapiającego się tłuszczu, który zazwyczaj wykorzystujemy do smażenia. Mieliśmy już kilka słoiczków, więc tym razem postanowiliśmy nieco zmienić nasze przyzwyczajenia i do kaczego tłuszczu dodać mięso oddzielone od kości oraz cebulę
niecodziennikparyUdostępnij Pierś indyka pieczona z chrzanem to nasz świąteczny obiad, gdyż przed świętami wielkanocnymi kupiliśmy całego indyka z myślą o przygotowaniu pasztetu, rosołu i piersi na obiad. Pozostając w kręgu wiosennego święta, pierś z indyka upiekliśmy z chrzanem ze święconki. Mięso włożyliśmy do woreczka do pieczenia i wlaliśmy wino, aby było wilgotne i soczyste. Pierś indyka pieczona z chrzanem polana
niecodziennikpary