Morelowy sos czatnej. Smaczny, zdrowy i łatwy do przygotowania morelowo-imbirowy sos czatnej po marokańsku. Sos czatnej z moreli doskonale pasuje do pasztetów, pieczonych mięs oraz deski serów. W tym przepisie do morelowo-imbirowego sosu dodałam cytryny, cebulę i doprawiłam aromatycznymi przyprawami: kolendrą, kminem rzymskim, cynamonem oraz cayenne. Sos ten ma słodko-kwaśny smak i jest naprawdę
Moja Książka Kucharskaoliwa i czosnek są świetnymi konserwantami, więc mogą długo posiedzieć. Plastry cukinii zrobione w ten sposób idealnie nadają się na kanapki lub jako przystawka, idealny dodatek do mięs i pasztetów
Apetyczna babeczkajeść Ale do czego można wykorzystać fasolę? Ja bardzo często przygotowuję z niej pastę do chleba , możecie użyć ją do leczo , zrobić z niej kotleciki, czy też pasztet. Fasola dobrze się sprawdza także w potrawach słodkich I tutaj polecam Wam pyszny deser, który w smaku przypomina bounty Ja zrobiłam go z owocami, ale jeśli chcecie to mus owocowy możecie zamienić
365 dni dookoła kuchnikiełki, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek, ziarna sezamu lub czarnuszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu
Kulinarny S.O.S.Przepis na paprykę mam od mojej babci. Co roku przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Zimą kromka świeżego chleba z pasztetem i papryką marynowaną to dla mnie rarytas. Świetna jest jako dodatek do obiadu jako składnik sałatek lub właśnie zamiast sałatki. 3 kg papryki 3 l wody 1/2 l octu 10% 10 łyżek cukru 3 łyżki soli 10 ziaren ziela
Krylowa Kuchnianapitek można dosłodzić syropem cukrowym. Nalewka również musi leżakować minimum pół roku. Nie jest ona tak doskonała jak wersja ze spirytusem, ale może posłużyć jako dodatek do ciast lub pasztetów
Gotujemy i jemyZupa krem pomidorowa z ananasem Od kiedy dostałem nowy blender kielichowy, cały czas bawię się nim w kuchni, jak dziecko zabawkami. Koktajle, pasty, pasztety i zupy krem… Nie ma dnia, żeby któraś z tych pozycji u mnie nie zawitała. Wcześniej na blogu pojawił się delikatny krem z kalafiora , tak więc dzisiaj czas na lekko pikantną zupę. Postanowiłem przetestować funkcję
Blendmanproces pozyskiwania kontrowersyjny, więc kiedy mogę wykorzystuję rodzime pestki, a najczęsciej korzystam ze słonecznika, który przy odpowiednim potraktowaniu ma idealnie „maślany smak”. Można z niego wyczarować śmietankę, pasztety , smarowidła wszelakie ( Krem słonecznikowo-pomidorowy, czyli co na kanapki zamiast hummusu? ), i właśnie serek przypominający camembert. Lista składników bardzo którtka, proces przygotowanie banalnie prosty. Dodatki wedle uznania, ja lubię pieprz
greenscarfwędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy
Fascynacje Aniniej korzystać, bo tak naprawdę teraz jest najlepsza i najsmaczniejsza Ja uwielbiam dodawać ją do sałatek , gulaszu, czy też do makaronu . Czasem robię z niej placuszki lub piekę np. pasztet warzywny . Lubię również cukinię w słodkich wypiekach. Jeśli nigdy nie próbowałeś to polecam Ci Dietetyczne ciasto korzenne z cukinią albo ciasteczka owsiane . Dziś chciałam Wam pokazać inny, może mniej zdrowy
365 dni dookoła kuchnimarnować jedzenia, tak więc buraki również staram się wykorzystywać. Tym razem powstała sałatka z kiszonych buraków i zielonej soczewicy, która może być fajnym dodatkiem do obiadu. Jeśli masz np. pasztet z czerwonej soczewicy , to do kanapek z nim również świetnie będzie pasowała! Sprawdź koniecznie mój przepis na kiszone buraki . Gdzie dostaniesz sos Ponzu? KLIKNIJ i sprawdź. Ewentualnie możesz go zastąpić
BlendmanPieczeń z indyka to pyszne i bardzo uniwersalne danie. Sprawdzi się rewelacyjnie jako danie obiadowe lub pyszny dodatek do chleba. Pięknie prezentować się będzie pokrojona w
Pani M - kuchnia smakowitaszybką do zrobienia zupę z cukinii, z przyprawa curry. Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, daje ona wiele możliwości, można wyczarować z niej ogromna ilość dan. Od bigosu, pasztetu czy keczupu, po zwykłą zupę. Delikatny i prawie neutralny smak cukinii, świetnie przyjmuje i komponuje się z ostrzejszymi smakami przypraw czy ziół, dlatego lubię do tej zupy dodawać te bardziej
Pani M - kuchnia smakowitaselerowa uniwersalna przyprawa do zup, mięsa i sałatek. Sól selerowa to uniwersalna przyprawa, która doda aromatu Twojej ulubionej sałatce oraz podkręci smak zup i gulaszy. Solą selerową doprawiam także pasztety, pasty do chleba oraz panierki do mięsa i krokietów z mięsem, którym nadaje delikatną ziołową nutę. Możesz ją także stosować do ryb, twarożków i sosów sałatkowych. Domowa sól selerowa składa
Cztery Fajerymożna przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu do 7 dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu
Kulinarny S.O.S.