Pasztet z cukinii 141Sama nie wiem czy nazwać to pasztetem z cukinii czy babka z cukinii? Nie wiem bo za równo na zimno jak i na ciepło jest obłędna, a na drugi dzień przygotowałam ją w wersji podsmażanej na maśle na chrupko i też zrobiła furorę. Także wersja podania jest dowolna i sądzę, że Wam posmakuje. Porcja na duża blachę keksową Składniki
Niezły Młynek
Pieczona pierś z indyka na kanapki. 134Pieczona pierś z indyka na kanapki. Jest wiele sposobów by wykonać smaczną i zdrową kanapkę , możemy wykonać pastę , pasztet do pieczywa ale idealnym i smacznym dodatkiem jest pieczona pierś z indyka z dodatkiem czosnku i tymianku. Dodatek naturalnych składników do wykonania marynaty sprawia, że idealnie łączą się z indykiem nadając mięsu idealny smak. Soczysta pierś z indyka wspaniale komponuje się
Zdrowy Styl Joanny
Ciasteczka armeńskie Nazook z orzechami i Wina z Winiarni Zamojskiej 125połączenie gruszki i czarnej porzeczki. Te oba owoce jak się okazało komponują się ze sobą idealnie. Jest to wino półsłodkie, delikatne i subtelne. Pasuje do ryb, lekkich makaronów, delikatnych pasztetów drobiowych i deserów. Idealne na wieczór z przyjaciółmi lub drugą połówką :-) Z win owocowych mamy jeszcze słodkie wino z czarnej porzeczki. Intensywne, czerwone o głębokiej barwie. Takie wino pasuje
kruche babeczki
Pasztet z selera, batatów, z ryżem pełnoziarnistym, pomidorkami i nutą imbiru. 126Zakochacie się w tym pasztecie na zabój, bo jest niesamowity. Całkowicie wegetariański. Ostrość selera doskonale równoważy się ze słodkością batata ,imbir podbija smak i dodaje ogrzewającej nuty,a dodatek ryżu sprawi, iż nie będziecie wołać o chleb. Dzięki dodatkowi ryżu pełnoziarnistego stanie się po prostu bardziej treściwy. W połączeniu z ulubioną sałatką i dressingiem będzie doskonałym pomysłem na kolację, albo
Z Kuchni Do Kuchni
Nut roast – wegańska pieczeń z orzechami 105roast to warzywne pieczenie z dodatkiem orzechów, które zdobią wegańskie i wegetariańskie stoły szczególnie przy okazji świąt i wyjątkowych okazji. Różnią się od większości pasztetów mniej jednorodną strukturą, przez co świetnie spełniają się w roli dania głównego. Oprócz warzyw i dużej ilości orzechów mogą zawierać zboża (często pod postacią bułki tartej) lub strączki, zwłaszcza soczewicę. Traficie również na przepisy
Even Better Food
Orientalne kotlety z komosy ryżowej i batata z miętowym sosem jogurtowym 142Uruchamiając piekarnik dobrze jest wykorzystać go do przygotowania większej ilości warzyw, np. przez upieczenie większej ilości batatów na proste curry, buraków na sałatkę czy choćby warzyw korzeniowych do pysznego pasztetu z kaszą jaglaną. The post Orientalne kotlety z komosy ryżowej i batata z miętowym sosem jogurtowym appeared first on Blog o gotowaniu
Even Better Food
Karkówka pieczona w sosie BBQ 741Karkówka pieczona w sosie BBQ to mój pomysł na bardzo smaczną wędlinę domową. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na Domowe Wędliny w tym na: Schab pieczony Baleron pieczony Pasztet tradycyjny Dzisiaj zapraszam was na pieczone mięso w ostrym sosie berbecue (można użyć i łagodnego). Ten sos o dymnym posmaku świetnie komponuje się z mięsem. Na kanapki, do burgerów, na obiad
Dorota Smakuje
Ciastka z amarantusem – proste i zdrowe 157włączać do swojej diety. U nas te ciasteczka przeszły test smaku, wszyscy chętnie je podjadali. Niektórzy nawet w dość dziwnych kombinacjach np posmarowane na wierzchu powidłami śliwkowymi lub uwaga pasztetem drobiowym i twierdzili, że pycha! PRZEPIS NA CIASTKA Z AMARANTUSEM Składniki: 200g płatków owsianych całych 50g amarantusa – może być suche ziarno lub ekspandowany 1 jajko 3 łyżki cukru trzcinowego
Dorota Smakuje
Jak zrobić 5 różnych obiadów z tych samych składników 198piekarnika trafił: Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy Upiekliśmy solidny kawał pieczeni, który wystarczył na obiad, a resztę dojadaliśmy na kolację. Meatloaf doskonale smakuje na zimno, przypomina nieco pasztet. Pieczeń powstała z masy z mielonego indyka i dwóch rodzajów kaszy. Masy zrobiliśmy znacznie więcej niż potrzeba – nadwyżka trafiła do lodówki, żeby posłużyć jako baza do obiadu na czwartek
Niedzielny kucharz
Lekkostrawna dieta dla osób starszych – jakie produkty wybierać? 137dietetycy zalecają, aby unikać jedzenia chlebów żytnich, z otrębami czy razowych. Także pieczywo chrupkie znajduje się na tej liście. Tym bardziej nie wolno łączyć go z tłustymi, wieprzowymi wędlinami, pasztetami oraz smalcem – są to składniki, które nie pasują do lekkostrawnej diety – tak samo jak margaryny. Czy istnieją ograniczeni związane z warzywami i owocami? Jak najbardziej – niektóre z nich poddawane
Codogara
Bigos z wątróbką 131polskiej i tak się świetnie składa, że bez modyfikacji jest to potrawa paleo i niskowęglowodanowa . Staram się także jeść wątróbkę i włączać ją do różnych przepisów, dlatego robię np. pasztet z wątróbką . Stąd naturalnie wziął się też pomysł dodania wątróbki do bigosu . Chciałem sprawdzić na sieci, jakie są przepisy na bigos z wątróbką i okazało się, że Google
PaleoSMAK
Bułeczki z oliwkami i czarnuszką 96nich smaruję oliwą z oliwek za pomocą pędzelka. Bułeczki piekę przez około 30 minut w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku, funkcja góra-dół. Smacznego! Spróbuj także: wytrawny chlebek twarogowy, pasztet z cukinii. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Bułeczki z oliwkami i czarnuszką
Natka Pietruszki
Pasztet z ciecierzycy 146Bardzo prosty do zrobienia i super pyszny pasztet z ciecierzycy i warzyw, to moja propozycja na bezmięsny pasztecik z piekarnika. Zapraszam po przepis, bo warto go upiec! - rewelacyjny na kanapki - dokładny przepis ze zdjęciami - szerokie zastosowanie i świetny smak
AniaGotuje.pl
Dynia pieczona z czosnkiem 167wykorzystać dowolny rodzaj dyni. Nie obierałam czosnku do pieczenia. Usunęłam z niego skórkę dopiero kiedy był upieczony. Szukasz przepisów na dania z dyni? Jeśli tak, wypróbuj nasz przepis na Pasztet z dyni piżmowej. The post Dynia pieczona z czosnkiem appeared first on MeCooks Blog
MeCooks
Pasta z mięsa z rosołu. 192Jest niedziela, musi być rosół. Problem jest taki, że praktycznie zawsze zostaje nam mięso z rosołu. Przeważnie je zamrażam, a kiedy uzbieram większą ilość, robię pasztet, pierogi, krokiety, lub paszteciki. Tym razem wykorzystałam na bieżąco. Zrobiłam pastę. Jest naprawdę pyszna. Musztarda dodaje fajnego posmaku. Polecam. Spróbujcie. Podałam ze swojskimi bułkami. Pycha.... Składniki: 300 g. mięsa
Agusiowe smakołyki