Jak zwykle przed świętami przepis na pieczone mięsko. Tym razem domowa terrina z kurczaka. Terrina to taki rodzaj pieczeni czy pasztetu pieczonego w kąpieli wodnej. Jest soczysta, smaczna i do tego bardzo ładnie prezentuje się na świątecznych półmiskach. TERRINA DROBIOWA Z PIECZARKAMI Składniki: 750 g filetu z kurczaka 100 g pieczarek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 białka 200 ml śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 3 łyżki posiekanego koperku 6 plastrów szynki Przygotowanie: Pieczarki kroimy i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...