Domowe wędliny nie dość, że są najlepsze pod względem smaku, to mają tę przewagę, że nie ma w nich dodatkowych niechcianych substancji konserwujących i smaków niebędących naturalnymi przyprawami. Ten baleron zrobisz w ciągu 5-6 dni, bo mięso musi leżeć w zalewie w peklosoli. Ale jest to proces, przy którym nie musisz właściwie nic robić. Wystarczy zalać, zawinąć szczelnie i wstawić do lodówki. Ostatni proces to dodanie przypraw, wrzucenie mięsa do rękawa do pieczenia lub do naczynia do pieczenia z pokrywką i up... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...