barszcz - 4003 przepisów (strona:127/267)

Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS 95

tłuszczu – raz obracając – aż paszteciki będą ciemnozłote. Wyjmuj przy pomocy łyżki cedzakowej, przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i po chwili podawaj razem z barszczem czerwonym. Rada: paszteciki szczecińskie występują też z innymi farszami – z kapusty kiszonej i grzybów albo pieczarek z serem. Artykuł Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS

Kulinarna Polska
Carpaccio z buraka 14981

postanowiłam zrobić carpaccio z buraków. Dodatkowym bodźcem do zrobienia tej sałatki było również to, że zarówno ja, jak i moi domownicy uwielbiamy buraki pod każdą postacią. Może to być barszcz, surówka albo przystawka do obiadu. Do zrobienia carpaccio z buraka ugotowałam buraki, ale można je również upiec w piekarniku, a żeby było jeszcze prościej to kupić w sklepie ugotowane

Danka Pichci
Tort o smaku kawy i kajmaku z jabłkową konfiturą 85

Polecam Wam dziś przepyszny tort. Spóżniony to wpis, bo czekał na swą kolej od Trzech Króli. W tym roku 6 styczeń uczyniliśmy spóźnioną, zaległą Wigilią. Nie zabrakło karpia, barszczu i tego, czym nie mieliśmy okazji  dzielić się z bliskimi 24 grudnia. I był tort. Własnie ten. Wyjątkowa okazja i wyjątkowe ciasto. Jego głównym atutem jest szybkość przygotowania. Posłużyłam się

Kronika Piekarnika
KROKIETY Z SZYNKĄ I SEREM 84

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI   KROKIETY Z SZYNKĄ I SEREM: – To smakowy to strzał w dziesiątkę – Idealne jako przekąska a także do barszczu – Sycące i pyszne – Z niebiańsko ciągnącym się serem – Wypasione a proste ILOŚĆ PORCJI: 12 SZTUK CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT SKŁADNIKI: – Szynka 12 plasterków lub 24 – Ser żółty 12 plasterków

globuskulinarny
Pierożki pieczone 95

ciasta. 7.    Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy do chwili uzyskania złotego koloru. 8.    Pierożki podajemy z barszczem lub same. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Bounty bez pieczenia 106

krówka Tarta z rabarbarem Proste ciasto bez pieczenia Biały lion Zobacz też nowe przepisy Bounty bez pieczenia Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Artykuł Bounty bez pieczenia pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Rosyjska zupa solanka 103

solanką nazywają coś w rodzaju bigosu ze świeżej kapusty. Mnie najbardziej przypomina lubelski forszmak, jednak jest bogatsza w składniki i smak.  Polecam również przepisy na inne pożywne zupy: Barszcz a'la ukraiński  Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Zupa z serkiem topionym i pieczarkami Krupnik na żeberkach Najlepsza grochówka  Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach   Rosyjska zupa

Obiad gotowy
Pomidorowa pasta z makreli 77

słonecznika Hummus z kolendrą Fava – pasta z grochu Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
ZUPA BURACZKOWA, BARSZCZ CZERWONY 98

Pyszna i błyskawiczna zupa buraczkowa, to idealna alternatywa dla czasochłonnego barszczu. U nas zyskała ona swych stałych wielbicieli. Dodatkowo jest zupą dietetyczną, u nas bez dodatku śmietany i bez glutenu. Dla zupoholików, to pyszna dodatkowa, dzienna porcja warzyw  Dla wzbogacenia smaku warto wykorzystać bulion od parzenia wędzonej szynki (jak u mnie) lub dodać podsmażony boczek.  Inspiracją był przepis

Smaczne Zdrowe
Kuchnia polska dla obcokrajowców 80

nóżek. Zaskoczeniem dla wielu obcokrajowców są także nasze polskie zupy, które my uwielbiamy, a dla nich są co najmniej dziwne, jak na przykład zupa ogórkowa, czy zupa grzybowa, albo barszcz czerwony. Słynne, zdrowe i smaczne polskie produkty żywnościowe Jedno co łączy obcokrajowców z Polakami w kwestii kulinarnej, to miłość do pierogów. Można powiedzieć, że jest to jedno z nielicznych dań

ProstePesto.pl
Burak – coraz bardziej modne warzywo 76

dość twarde) i akceptuje ich specyficzny smak. Natomiast sok z buraków z dodatkiem jabłkowego lub cytrusowego smakuje wybornie. Wartościowy i pyszny jest także zakwas, stosowany jako baza do domowego barszczu lub po prostu do picia. Generalnie do większości potraw stosujemy buraki po obróbce cieplnej. Nie należy ich obierać (skórka po wystudzeniu zejdzie z łatwością). Do gotowania wybierajmy sztuki twarde

ProstePesto.pl
Smalec z fasoli 84

cieciorki Pasta ze słonecznika Hummus z kolendrą Fava – pasta z grochu Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Artykuł Smalec z fasoli pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem 75

sosie karmelowym Jak zrobić faworki Kokosowy pudding chia z malinami Scones – brytyjskie bułeczki Trufle czekoladowe Mus czekoladowy z trzech składników Zobacz też nowe przepisy Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Artykuł Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI 76

Paszteciki z pieczarkami, to idealny dodatek do barszczu, zupy buraczkowej lub do zajadania same. Moje dziecię wręcz zakręciło się na ich punkcie. Do tego stopnia, że w Wigilię zajadała tylko paszteciki... 🙈 Farsz można sobie przygotować wcześniej, ja swój miałam już dzień przed wigilią, przetrzymałam go w lodówce, drugiego dnia dorobiłam tylko ciasto drożdżowe i wszystko poszło szybko i zwinnie

Smaczne Zdrowe
Sposób na mrozy – grzaniec! 90

trunek używany jest jak lekarstwo i antydepresant. Bezalkoholowy dla mamy Agnieszka od ponad roku pije tylko grzaniec bezalkoholowy. Twierdzi, że chyba już przy nim zostanie. Sprawdź też przepis na barszcz – grzaniec. U nas grzaniec czeka na swojego pisarza, a jest o czym pisać, bo to wspaniały trunek i napój. Niekonicznie alkoholowy – Agnieszka od dawna pije grzańca na bazie

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania