nalewka z czerwonej - 319 przepisów (strona:11/22)

Węgierska papryka z nadzieniem :) 166

nalewki Paprika  pálinka :) Tak więc jeśli macie możliwości czy okazję, wybierajcie się tam każdego września :) Strona miasta : http://www.kalocsa.hu A tak wygląda sam festiwal papryki, zobaczcie czy warto tam się wybrać :)   Papryka f aszerowana kaszą i warzywami Składniki: 6 papryk węgierskich (dostaniecie je w Biedronce) 1 woreczek kaszy jęczmiennej 1/3 szklanki kaszy jaglanej czerwona soczewica 1/2 młodej cukinii 1/2 papryki czerwonej 1 średnia cebula tymianek, pieprz cayenne, pieprz czarny, estragon Kaszę jęczmienną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, osobno gotujemy kaszę jaglaną według przepisu podanego przez producenta, i na 10 min. przed końcem dodajemy do kaszy 3 łyżki czerwonej soczewicy. Paprykę i cebulę kroimy

vegetanie
Jarzębina do mięs z jabłkiem i gruszką do słoików na zimę 156

Można się go pozbyć na dwa sposoby: gotując jarzębinę lub mrożąc. Rozkłada się on i w wysokiej temperaturze i w niskiej. Dlatego być może spotkaliście się w przepisach na nalewkę jarzębinową z adnotacją żeby owoce przez dobę mrozić (jeśli zerwaliśmy je jeszcze przed przymrozkami). To właśnie z tego powodu. Jarzębina daje nam praktycznie niekończące się możliwości wykorzystania jej w kuchni

Marder&Marder Manufacture
Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 225

nich czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę oraz paprykę i bakłażana. Solimy i pieprzymy. Dusimy jeszcze do uzyskania gęstej konsystencji. Dodajemy pozostałe przyprawy, papryczkę i czosnek. Blendujemy. Gorący przekładamy do słoików i pasteryzujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pindzur-pasta-pomidorow-baklazana-papryki/ BosowKuchni Artykuł Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Odświeżająca sałatka z arbuza 161

arbuza i czerwonej cebuli, pasuje mi doskonale. Sałatka może być samodzielnym daniem obiadowym czy kolacyjnym jak i dodatkiem do obiadu czy grzanek. Warto przed podaniem schłodzić sałatkę, aby wszystkie jej składniki dobrze się przegryzły. Drukuj Odświeżająca sałatka z arbuza window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki ok 0,5 kg arbuza 1/2 opakowania serka sałatkowego 1 mała czerwona cebula(...)sosem. Schładzamy min 1 h. Sos Mieszamy wybrane składniki 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/odswiezajaca-salatka-arbuza/ BosowKuchni Artykuł Odświeżająca sałatka z arbuza pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pijana gruszka 172

To moja prywatna, Madziowa wariacja na temat gruszki w słoiku. Będę się nią zajadała całą zimę. Z wędlinami, z pasztetami, a nawet dodam ją do ciasta

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z malinami i mozarellą 235

nalewki, są pyszne nawet przetworzone jako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach.  Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według potrzeb): 2 garści mixu sałat (sałatka doskonale będzie smakować z roszponką),1/2 kulki sera mozzarella,1/3 czerwonej cebuli, duża garść malin, pestki słonecznika, (opcjonalnie możemy dodać garść pomidorków koktajlowych) Dressing: 1 łyżka miodu,1 łyżeczka soku z cytryny, odrobina oregano, bazylii, chilli oraz sól, pieprz (można użyć gotowej mieszanki ziół włoskich) Sałatkę możemy jeść samą, ale znakomicie będzie pasowała np. do grillowanej piersi z kurczaka czy indyka

Kuchnia Pełna Pasji
Guacamole 144

wystarczy nam miseczka, widelec i kawałek deski jeśli dodajemy różniaste dodatki. Dość gadania, czas zabrać się do roboty. Drukuj Guacamole window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 dojrzałe awokado 1/2 czerwonej małej cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny/limonki sól, pieprz 2 gałązki kolendry świeżej Wykonanie Awokado myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ. Miąższ rozgniatamy widelcem(...)sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną cebulkę, przyprawy i świeżą kolendrę. Mieszamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/guacamole/ BosowKuchni   Artykuł Guacamole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pieczone pierogi z pieczarkami i szpinakiem 125

Dotarliśmy do końca cyklu Boże Narodzenie 2018. Przez ostatnie dwa miesiące (tak, dość wcześnie zaczęliśmy) przestawialiśmy Wam nasze propozycje na święta. Teraz szczęśliwie dotarliśmy już do

Marder&Marder Manufacture
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 167

samo zdrowie w końcu! Drukuj Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 6 pomidorków koktajlowych 1 brokuł 2 jajka pęczek rzodkiewek 1 spora czerwona cebula pół puszki kukurydzy Sos 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze al dente. Kukurydzę odsączamy. Resztę składników siekamy(...)podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym 218

łyżek oliwy sól, pieprz Sałata Garść rukoli 1/3 główki sałaty masłowej 100 g malin 1/2 brzoskwini 1 op. mozzarelli 1 mały ogórek po 5 sztuk pomidorków żółtych i czerwonych Sposób przygotowania Sos Do słoiczka wkładamy musztardę, miód i ocet. Zakręcamy i wstrząsamy. Dodajemy sól, pieprz i oliwę. Zakręcamy i wstrząsamy. Sałata Składniki sałatki myjemy, odsączamy wrzucamy do miski, jeśli(...)Podajemy z sosem. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-rukoli-malin/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pasta paprykowa z bakłażanem do słoików na zimę 173

Aromatyczna, zaskakująca smakiem pasta paprykowa z bakłażanem. Idealna do wędlin, pasztetów, serów pleśniowych typu camembert czy do lasagne. Sprawdzi się też dobrze w zimnych i gorących

Marder&Marder Manufacture
Kapusta czerwona z jabłkami i żurawiną 113

średnia kapusta czerwona, 4 twarde jabłka, 200 g żurawiny suszonej, 3- 4 łyżki oleju, sól, sok z cytryny, cukier Zdjąć wierzchnie liście kapusty, opłukać, cienko poszatkować wyrzucając głąb. Włożyć do garnka, zalać 200 ml gorącej wody i dodać olej. Gotować pod przykryciem 20 minut. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Dodać do kapusty jabłka i żurawinę(...)żurawinę można namoczyć 20 minut w nalewce z żurawiny). Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą, sokiem z cytryny i cukrem.   zastawa

królestwo garów
Sycąca zupa z młodych warzyw i soczewicy 224

dodajcie do wrzątku. Drukuj Zupa z młodych warzyw z soczewicą Pyszna, sycąca zupa Składniki 3 szt marchewki 1 szt pietruszki 4 szt łodygi selera 1/2 szt selera 2/3 szkl. czerwonej soczewicy 3 szt ziemniaków 3 l wody lub wywaru sól, pieprz, majeranek do smaku Wykonanie Warzywa z wyjątkiem ziemniaków, nie obieramy i kroimy w półplasterki Wrzucamy na wrzątek(...)pokrojone ziemniaki i soczewicę. Gotujemy do miękkości doprawiamy do smaku. Artykuł Sycąca zupa z młodych warzyw i soczewicy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Konfitura z pigwowców – kuchnia podkarpacka 140

Zawierają wiele antyoksydantów. Ze względu na kwaśny smak soku z pigwowców najczęściej wykorzystuje się je do przygotowania syropów do herbaty, ale też i jako dodatek aromatyzujący do nalewek. W medycynie ludowej wyciągu z pestek pigwowca używano do leczenia zapalenia spojówki i uczucia zmęczonych oczu. Duża zawartość pektyny w owocach pigwowca, szczególnie w pestkach, sprawia że doskonale nadają się

Trzeci talerz
Pasta z makreli wędzonej i sera białego 148

gustom A Wy jakie pasty lubicie najbardziej i jakie jedliście jako dzieci? Drukuj Pasta z makreli wędzonej i sera białego Składniki 1 średnia makrela wędzona 1 ogórek kiszony 1/2 czerwonej cebuli 100 g sera półtłustego sól, pieprz 2 łyżki keczupu 1 łyżka oliwy (opcjonalnie) Sposób przygotowania Makrelę obieramy, wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki pokrojone. Ser biały(...)suchy, to dodajemy oliwę. Mieszamy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-makreli-wedzonej-sera-bialego/ MieszamWGarnku   Artykuł Pasta z makreli wędzonej i sera białego pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku