na zimno - 10906 przepisów (strona:490/728)

PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 200

przechwałki, gdy spróbujecie, przyznacie nam rację. Te oto niewinne pierożki wywołały u nas niemały spór na linii matka - córka. Starsza kuchara woli bowiem je na ciepło, a młodsza na zimno, ale z roztopionym masłem. Dla tych, co na drugi dzień chcą pierogi podgrzać w taki sposób, aby na smaku nie straciły, wskazówki: TUTAJ w przepisie na pierogi ruskie. Ostatniego pierogowego

Wypisz Wymaluj
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 153

obie mamy ostatnio smaki na kombinacje z serem. Spodziewajcie się więc mnóstwa inspiracji. Zapraszamy Cię na już opublikowane sernikowe receptury: 1. Sernik malinowy z bezą , 2. Sernik na zimno "milky way"/"w-z"   Aby nic nie umknęło: - zaobserwuj nas: tutaj i polub na facebooku tutaj :)  Więcej przepisów (w tym m.in bezglutenowy chleb), w zakładce " PRZEPISY

Wypisz Wymaluj
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (kapusta kiszona & pieczarki) - wersja zwykła i bezglutenowa 195

znacie już nasze "pierogowe wymogi"). Cienkie, delikatne ciasto, a w nim na bogato - dużo farszu, mocno doprawionego.  Kolejny raz pojawił się spór: czy lepsze są na ciepło, na zimno, a może te do których na końcu dodałyśmy jeszcze odrobinę farszu mięsnego. Trudno jest się zdecydować. Trudno jest się określić. Podobna trudność występuje, gdy ma się zdecydować ile się chce

Wypisz Wymaluj
KAPUŚNIACZKI / PASZTECIKI (CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE TRADYCYJNE I BEZGLUTENOWE OWSIANE) 303

wykrzyczanym wcześniej "nigdy więcej" bądź "jaka jestem durna, że dałam się podkusić" i zaczynasz planować, kiedy stworzysz kolejną porcję). Kapuśniaczki są przepyszne zarówno na gorąco jak i na zimno. W pierwszy, drugi i trzeci dzień - ale nie przewidujemy im tak długiego żywota. Albo znikną bardzo szybo, albo tylko nasza rodzina jest nienormalna. :)  Tak... powiemy Wam, że nam pomogły

Wypisz Wymaluj
SER ZGLIWIAŁY - zwany "śmierdzącym" 199

mamy inny problem - nie możemy się zdecydować, czy bardziej smakuje nam na gorąco (tyle co usmażony bądź podjadany podczas procesu termicznej obróbki - prosto z patelni), czy na zimno. Tak czy tak, na chlebie czy jako fondue, a może po prostu jedzony łyżeczką (tak, zdarza nam się) jest po prostu przepyszny. I nie ważne, czy nazwiemy go zgliwiałym, smażonym, domowym

Wypisz Wymaluj
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 190

rzadki i nie za gęsty. Nigdy nie wycieka, nie ma problemów z rozsmarowywaniem i... jest podatny na składniki z którymi wpadnie nam do głowy go zmieszać. Pasuje i na zimno i na gorąco, więc niezależnie od tego czy jemy pierwszą porcję (po wyjęciu z piekarnika), czy kolejną (gdy już lekko ostygnie) - zawsze będzie pysznie. Jak smakuje? IDEALNIE! Wszystko razem wzięte

Wypisz Wymaluj
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 207

ziarenka - aromatyczne przyprawy zawarte w mieszance wzmacniają i smak i aromat. Odrobina "chrupości" co jakiś czas to genialna niespodzianka.  Bananowiec jest idealny zarówno na gorąco jak i na zimno. W pierwszy i na drugi dzień (gdy jakimś cudem zostanie). Dłuższego żywota mu nie przepowiadamy.  Jak widać wyszły nam smakowite "ślimaczki" - każdy kawałeczek chlebka ma inne (ale zawsze równie

Wypisz Wymaluj
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 184

rywalizować jedynie z zapachem unoszącym się po całym domu. Niesamowite, jaką moc ma dzika róża w takim wydaniu.  Różany smak najlepiej wyczuwalny jest na drugi dzień. Chlebek na zimno uwalnia wszystkie posmaki i pachnie chyba jeszcze piękniej.  Specjalnie odłożyłyśmy jeden i sprawdziłyśmy jak się zachowa po rozkrojeniu, po 2 dniach, i nasze "chlebowe dziecko" bardzo pozytywnie nas zaskoczyło

Wypisz Wymaluj
Pyszna przekąska na cieście francuskim 165

pusta więc miałam z czego wybierać. Moim hitem okazało się nadzienie z podsmażanej czerwonej cebuli - już niedługo pojawi się na blogu:). Przekąska jest świetna bo podajemy ją na zimno więc możemy zrobić ją wcześniej, a później iść na spokojnie robić makijaż:). Składniki, 24 szt: ciasto francuskie (kupiłam gotowe) Farsz I podsmażana cebula  Farsz II 1 mały

cooklife
Na jesienny chłodek grzybowa 173

dworze zimno. W całym domu pachnie grzybami bo nastawiłam zupę grzybową. Taką gęstą, treściwą. Są w niej grzyby obgotowane i potem zamrożone, są suszone, ziemniaki, marchew . A wszystko na bulionie warzywnym , ze śmietanką , dużą ilością natki i przypraw. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
KROKIETY ZIEMNIACZANO-BROKUŁOWO-PIECZARKOWE 248

przy dłuższym smażeniu lub jeśli olej będzie za mało gorący krokiety mogą się rozpadać).  Podajemy z ulubionym sosem na ciepło np. pieczarkowym, lub z ulubioną surówką, albo na zimno np. z sosem czosnkowym

Walijskie Pichcenie
Croissanty z borowikami 205

zrobić. Było pyszne jednak czasochłonne. Kupuję gotowe ciasto, jednak z nadzieniem można poeksperymentować i wychodzi pysznie. Takie croissanty są idealnym drugim śniadaniem. Doskonałe są na ciepło jednak na zimno smakują równie pysznie :). Porcja: 12 croissantów Składniki : 270 g  ciasta francuskiego 150 g borowików 10 g suszonych grzybów pęczek szczypiorki sól, pieprz 1 jajko - do posmarowania Przygotowanie: Suszone grzyby zalewamy

Niezły Młynek
Zupa z dorsza z pomidorami 231

może się zaczynać i kończyć. Mogą być gęste lub rzadkie, kremowe lub klarowne, zabielane, z zasmażką, na mięsie, wodzie, mleku, z warzywami, mięsem, rybą, owocami, podawane na ciepło lub zimno... Ich różnorodność jest ograniczona wyłącznie naszą wyobraźnią.  Pewne jest jedno, są pyszne, sycące i bardzo polskie, dlatego gotujmy je, jedzmy, delektujmy się nimi :) Składniki: cebula 2 ząbki czosnku

Taste Of My Day
SOS MAJONEZOWO-KETCHUPOWO-CZOSNKOWY 123

majonezowo-ketchupowy ma wykorzystanie praktycznie do ... wszystkiego. W okresie grillowym wykorzystuję go do grillowanych mięs bądź kiełbaski, poza sezonem może być wykorzystany do surówek, sałatek czy  mięs na zimno. Przepis jest prościutki: Potrzebujemy: majonez ketchup jogurt grecki papryka ostra ząbek czosnku Wykonanie: Majonez mieszamy z ketchupem, dla nadania delikatności dodaję jeszcze jogurt grecki, gdyż nie lubię ciężkich sosów

Walijskie Pichcenie
ROGALIKI Z PIECZARKAMI 141

185st. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem połączonym z wodą ( w celu uzyskania ładnego połysku). Wstawić do piekarnika i piec na zloty kolor ok 25min. Jeść na ciepło lub na zimno, chociaż na ciepło są zdecydowanie lepsze

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania