nocy starczy. Niemieckiego i chemii nauczą się za mnie jakieś duszki.xd A co do dzisiejszego maratonu?Podobało mi się, serio.Następnym razem też biorę udział.Trochę zimno, dużo śmiechu, żartów i trochę mokro. A jutro obchodzę dwie rocznice.Jedną tu na blogu, a drugą sama osobiście. Starzeje się
More food, love and dreamsbananowo-cynamonowe naleśniki z dom. kremem speculoos / dom. daktellą i jabłkiem oprószone cukrem pudrem Nienawidzę takiej pogody, mżawka, zimno, szaro, mokro i ja wracająca przez pół miasta w spódniczce cały czas ściągając ją w dół, aby nie zawędrowała za wysoko, dodatkowo popylająca na koturnach, cudownie :3 Ale już po ślubowaniu, które swoją drogą było bardzo nudne śmieszne
More food, love and dreamsOmlet marchewkowo – kokosowy podany z kremem spectalucus, ricottą i bananem Czy u was tez jest tak przerażająco zimno? :O Przepis:( inspiracja) 20g mąki kokosowej15 mąki pełonoziarnistejłyżka wiórek kokosowych2 jajkaew. mleko do konsystencjistarta mała marchewkacoś do posłodzeniaJedno jajko i żółtko miksujemy z reszta składników. Białko ubijam z szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łącze z resztą składników
More food, love and dreamsWilanów, 25km Orange Warsaw Maraton. Pobawiłam się dzisiaj w wolontariusza. Druga taka moja impreza w ciągu ostatniego roku i stwierdzam, że coś takiego mi się podoba. Trochę mokro, trochę zimno, pełno śmiechu i kartony czekolady. Fajnie było
More food, love and dreamsplacuszki bananowe z mleczkiem kokosowym i ananasem, podane z jogurtem naturalny z mascarpone i cukrem trzcinowymJeszcze tylko jutro.Tak jakoś dzisiaj, szaro, zimno i mokro :(Przepis:60g mąki 1/2 zmiksowanego banana30-40ml mleczka kokosowego jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli, cynamonu, armatcoś do posłodzeniakilka plastrów ananasaJajko miksuje z bananem i mleczkiem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia
More food, love and dreamsbudyniem waniliowym, z serka "emilki" i z kostkiTaa, logika jeść ser z serem xdKiedyś robiłam go w wersji na ciepło i jakoś mnie nie przekonał, ale wersja na zimno jak najbardziej mnie kupiła :PBałam się, że wyjdzie za rzadki i nie zgęstnieje wieczorem, ale rano zaskoczył mnie idealną strukturą :DWpadam i wypadam z domu... chce już mieć te bierzmowanie
More food, love and dreamsjogurtem naturalnym, miodem i masłem słonecznikowym; truskawkiPierwszy raz z czymś, a nie wyjadane prosto ze słoiczka ^.^Masło wyszło mi trochę suche, ale i tak jest pyszne :3Pogoda się zepsuła, zimno, ciemno i cały dzień pada... przynajmniej na pocieszenie mam kolejne 2kg truskawek :3A tak swoją drogą, to tofu, jednak nie jest dla mnie
More food, love and dreamsKluski lane na mleku z jagodamipłatkami migdałowymi i cukrem trzcinowymCiepła miseczka, na pocieszenie, że tak zimno jest.Aa, ostatnio lubię sobie zajadać takie kluski w różnych wariacjach :Pkluski leniwe(z ziemniakami i serem)podane z bułką tartą, cukrem trzcinowym i jagodami Czasami zdarzają mi się gorsze dni.. czasami wydaje mi się, że wszystko jest
More food, love and dreamsJeśli ktoś lubi śledzie to na pewno pod każda postacią, chociaż są tacy, który twierdzą ,że tylko klasyczne z cebulką to prawdziwe danie ze śledzi. Dlatego
W kuchennym oknie Ewymieszamy,wlewamy oliwe,ocet,doprawiamy wg uznania.MieszamyW osolonej wodzie na małym ogniu gotujemy al dente makaron,wlewamy do wody łyżkę oleju zeby makaron się nie posklejał.Ugotowany makaron przelewamy zimna wodą,studzimy.Zimny napełniamy farszem warzywnym
Z Majeczką w kuchniminut, układamy obok mięsa rozmaryn, po tym czasie zmniejszamy temp. na 170 st. i pieczemy około godziny. Co kilkanaście minut podlewamy mięso bulionem.Wybornie smakuje na ciepło, jak i na zimno na kanapki
Z Majeczką w kuchniBardzo dobrze smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale są również świetne na zimno jako przekąska. U mnie zajadają się nimi i dorośli i dzieciaki. Pyszne, poprostu...Składniki:2 opakowania ciasta francuskiego1/2 kg mięsa mielonegojajko sól morska prowansalska Kamis młynekpieprz młotkowany z kolendrą Kamispęczek natki pietruszki3 ząbki czosnku3 łyżki bułki tartejWykonanie:Do mięsa mielonego dodajemy jajko,bułke tartą
Z Majeczką w kuchniIdealny dodatek do mięs na zimno, wędlin i pasztetów, pyszna..Składniki:2 papryczki chili2 duże pomidory1 zielona papryka1 cebula5 ząbków czosnku1/2 łyżeczki soli morskiej Kamis1/4 łyzeczki pieprzu mielonego Kamis1/4 łyżeczki cukru pudru1 łyzka natki pietruszki2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki kolendry suszonej,mielonej Kamissok z 1/2 cytrynyWykonanie:Pomidora kroimy na kawałeczki,blenderujemy,dodajemy pokrojoną na mała kosteczkę paprykę,cebulę,papryczki chili
Z Majeczką w kuchnipuszki kukurydzy 1 duży ogórek wąż pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku 2 duże łyżki majonezu sół morska pieprz mielony Wykonanie: Makaorn gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy,przelewamy zimna wodą. Przekładamy do salaterki. Wkrajamy w kosteczkę ogórka, rzodkiewkę w półplasterki, drobno posiekany szczypiorek. Dokładamy groszek,kukurydzę, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy
Z Majeczką w kuchniLubimy ryby, nie tylko od świąt.Choć na Wigilię jest obowiązkowo to i czasem na jakies okazje też lubię go przyrządzić.Swietny na zimno ale jesli przyrządzam go poza świętami podaję go na obiad gorącymi ziemniaczkami jako danie główne. Danie pracochłonne,ale naprawdę warte efektu. Składniki: 1,5 kg karpia zatorskiego 5 cebul 3 marchwie kawałek selera pietruszka
Z Majeczką w kuchni