wierzch tarty jest przypieczony, a ciasto zarumienione, wyjmujemy nasze dzieło i jemy :) Jak każda tarta ta również wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
Taste Of My DayPieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni przez ok godzinę. Tarta jak niemal każdy inny wypiek tego rodzaju doskonale smakuje zarówno na ciepło, bezpośrednio po upieczeniu, jak i na zimno czy odgrzewana na drugi dzień :) Na obiad, kolację, przystawkę czy przegryzkę. Zachęcam Was do spróbowania! Smacznego
Taste Of My Dayoknem zimno i plucha, zawsze wtedy zaczynam dzień od śniadania, które mnie rozgrzeje i pozwoli w tym stanie dotrzeć do pracy :) Zachęcam Was do wypróbowania mojej "zupy" ugotowanej na bazie płatków i otrębów zbożowych z dodatkiem suszonych owoców i ziaren, dzięki czemu jest zdrowa, dostarcza sporą dawkę białka, witamin i błonnika, który nie pozwoli nam szybko zgłodnieć oraz przypraw
Taste Of My DayAaaaaaa! Stało się... Zimno, coraz zimniej i mróz :( Na plecach czuć już nieprzyjemny oddech zimy. Choć nie znoszę tego ciemnego, zimnego, nieprzyjemnego okresu, muszę stawić mu czoła i przetrwać do wiosny. Mroźne poranki i nieznośnie długie, niekończące się wieczory możemy osłodzić korzennym ciasteczkiem z dodatkiem imbiru, które dodatkowo lekko nas rozgrzeje, co sądzicie? Składniki: 1,5 szklanki mąki
Taste Of My Daypatelnię. Na wierzch kładziemy rukolę (możemy ją wcześniej odrobinę rozdrobnić) i całość smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu. To danie możecie jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Na obiad, kolację lub pożywne śniadanie. Samo, z warzywami lub na kanapce :) Smacznego
Taste Of My Daytakiej, jak lubicie :) A następnie wsypujemy cynamon i trochę cukru. Mieszamy i gotujemy do chwili, aż woda w całości zostanie wchłonięta przez ryż. Gotowy kleik jemy na ciepło, lub zimno :) Osobiście uwielbiam dodać do niego łyżkę duszonych jabłek. Smacznego
Taste Of My Daycukrem pudrem, lub przed wstawieniem do piekarnika, posmarować wierzch ciasta rozmąconym jajkiem Oraz posypać je cukrem (kryształ). Pieczemy ok 40 - 45 minut we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Podajemy na zimno Lub na ciepło :) Wersję na ciepło polecam z lodami waniliowymi, bitą śmietaną i polewą! Mniammm :D Gorrrrąco polecam
Taste Of My Daynieskończonej ilości możliwości połączeń, zestawień czy kompozycji - inny na każdy dzień, porę roku, pogodę, nastrój, pogodę czy niepogodę,... Nie mogą się znudzić! Dzisiaj pokrewne pomysły na sałatkę na zimno i na ciepło, którą opcję Wy wolicie? Składniki: sałata lodowa pieczarki cukinia pomidor jajko na twardo Ewentualnie dodatkowo: kurczak awokado rukola oliwki czarne pomidory suszone Wykonanie: Sałatę grubo kroimy
Taste Of My Daydoskonale pasują co dania, oraz świeże, spażone i pozbawiones kórki pomidory. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ew. ziołami, przekładamy do pojemniczków i gotowe :) Danie doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego
Taste Of My DayZima, zimno, coraz zimniej... Gdy za oknem mróz, a dni są tak krótkie, że czasem mamy wrażenie, iż wcale ich nie było! (budzimy się gdy jeszcze jest ciemno, wracamy do domu gdy już jest ciemno), poziom naszej wewnętrznej radości notuje spadki, tracimy odporność, a wraz z nią chęć na wszystko, to znak! Znak, że coś się dzieje i trzeba
Taste Of My Dayjaki zrobiłam był katastrofą, po pierwsze postawiłam go w przeciągu, nie dokarmiłam o czasie, itp., ale skupmy się żeby nam wyszło :) Po pierwsze temperatura: Zakwas nie lubi mieć za zimno ani zbyt gorąco. Najlepiej jak go postawicie na blacie kuchennym (przykryty bawełnianym ręcznikiem lub gazą). Jeśli w Waszej kuchni jest ciepło, to naprawdę to wystarczy, a jeśli
Delicious TitbitsDodajemy grzyby, całość zalewamy bulionem i dusimy ok. 15 pod przykryciem często mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem. Makaron gotujemy na al dente, odcedzamy i przelewamy zimna wodą. Do przestudzonego makaronu dodajemy starty ser żółty i 2 łyżki oliwy, mieszamy. Makaron dzielimy na mniejsze porcje i każdą oddzielnie podsmażamy na patelni. Smażymy tylko z jednej
Moniki Smakołykiłyżki cukru Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopioną margarynę- chłodną, ale nie musi być zimna. Zmiksuj by połączyć w całość. Okrągłą tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę. Posyp delikatnie po wierzchu brązowym cukrem Diamant, poukładaj jabłka. Posyp je delikatnie cynamonem i znów cukrem. Piecz około
Z Kuchni Do Kuchniproduktu. Trochę poczytałam o tym oleju. Oprócz właściwości zdrowotnych posiada jeszcze wiele innych fajnych cech. Dużym plusem jest wysoka temperatura dymienia, czyli idealnie nadaje się do podania zarówno na zimno jak i do smażenia w wysokich temperaturach. Daje maślany posmak, dlatego jest idealny do smażenia ryb, gdyż masło nie nadaje się do długiego smażenia, a olej z awokado jak najbardziej
Blondynka Gotujeprzepis na pyszną szyneczkę pieczoną w naczyniu żaroodpornym.Pieczeń zachowuje swoją soczystość i może być podana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do tego odpowiedni sos chrzanowy lub żurawinowy . POTRZEBUJEMY: ok. 1,5 kg szynki bez kości, można w dwóch mniejszych kawałkach MARYNATA : 5-6 ziaren ziela angielskiego
W kuchennym oknie Ewy