Drożdżówki pod każdą postacią pojawiają się w mojej kuchni dość często. Dzisiaj coś z mięsem mielonym, idealnie sprawdzi się na ciepło jak i na zimno. Do tego pyszny sos jogurtowy i możemy zapraszać znajomych na lampkę wina. Smacznego! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki - u mnie włoska mąka typ 00 do pizzy * centymetrowy pasek drożdży * pół szklanki ciepłej wody * szczypta soli
Magiczne Życie Martypiekłem spory kawał mięsa to jedliśmy go z przyjemnością przez trzy dni i nie znudził się nam jego smak. Mięsko jest idealne na ciepło zarówno jak i na zimno. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: Karkówka wieprzowa 2,5 kg opakowanie serka kremowego Apetina (u mnie o smaku pomidora i bazylii) łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki
Kuchnia Łukaszakrótko zmiksować tak, aby był gładki - do ostudzonej, ale ciągle płynnej czekolady dodać 1-2 łyżki mascarpone, wymieszać, następnie czekoladę połączyć z resztą serka (czekolada nie może być za zimna, bo w kontakcie z serkiem zbyt szybko się zetnie) - zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach - rozpuszczoną żelatynę wymieszać
Smakołyki Berenikiprzyprawami. Wszystkie składniki zalewamy masą ze śmietany, jajek i przypraw i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 175 stopniach przez około godzinę. Jemy na ciepło, lub na zimno :) To danie, które możemy podać na obiad, kolację, przekąskę, ale też niezawodnie sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi. Ponieważ jest dość tłuste, jest dobrym "podkładem" pod alkohol
Taste Of My Daywierzch tarty jest przypieczony, a ciasto zarumienione, wyjmujemy nasze dzieło i jemy :) Jak każda tarta ta również wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
Taste Of My DayPieczemy w temperaturze 180 - 200 stopni przez ok godzinę. Tarta jak niemal każdy inny wypiek tego rodzaju doskonale smakuje zarówno na ciepło, bezpośrednio po upieczeniu, jak i na zimno czy odgrzewana na drugi dzień :) Na obiad, kolację, przystawkę czy przegryzkę. Zachęcam Was do spróbowania! Smacznego
Taste Of My Dayoknem zimno i plucha, zawsze wtedy zaczynam dzień od śniadania, które mnie rozgrzeje i pozwoli w tym stanie dotrzeć do pracy :) Zachęcam Was do wypróbowania mojej "zupy" ugotowanej na bazie płatków i otrębów zbożowych z dodatkiem suszonych owoców i ziaren, dzięki czemu jest zdrowa, dostarcza sporą dawkę białka, witamin i błonnika, który nie pozwoli nam szybko zgłodnieć oraz przypraw
Taste Of My DayAaaaaaa! Stało się... Zimno, coraz zimniej i mróz :( Na plecach czuć już nieprzyjemny oddech zimy. Choć nie znoszę tego ciemnego, zimnego, nieprzyjemnego okresu, muszę stawić mu czoła i przetrwać do wiosny. Mroźne poranki i nieznośnie długie, niekończące się wieczory możemy osłodzić korzennym ciasteczkiem z dodatkiem imbiru, które dodatkowo lekko nas rozgrzeje, co sądzicie? Składniki: 1,5 szklanki mąki
Taste Of My Daypatelnię. Na wierzch kładziemy rukolę (możemy ją wcześniej odrobinę rozdrobnić) i całość smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu. To danie możecie jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Na obiad, kolację lub pożywne śniadanie. Samo, z warzywami lub na kanapce :) Smacznego
Taste Of My Daytakiej, jak lubicie :) A następnie wsypujemy cynamon i trochę cukru. Mieszamy i gotujemy do chwili, aż woda w całości zostanie wchłonięta przez ryż. Gotowy kleik jemy na ciepło, lub zimno :) Osobiście uwielbiam dodać do niego łyżkę duszonych jabłek. Smacznego
Taste Of My Daycukrem pudrem, lub przed wstawieniem do piekarnika, posmarować wierzch ciasta rozmąconym jajkiem Oraz posypać je cukrem (kryształ). Pieczemy ok 40 - 45 minut we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Podajemy na zimno Lub na ciepło :) Wersję na ciepło polecam z lodami waniliowymi, bitą śmietaną i polewą! Mniammm :D Gorrrrąco polecam
Taste Of My Daynieskończonej ilości możliwości połączeń, zestawień czy kompozycji - inny na każdy dzień, porę roku, pogodę, nastrój, pogodę czy niepogodę,... Nie mogą się znudzić! Dzisiaj pokrewne pomysły na sałatkę na zimno i na ciepło, którą opcję Wy wolicie? Składniki: sałata lodowa pieczarki cukinia pomidor jajko na twardo Ewentualnie dodatkowo: kurczak awokado rukola oliwki czarne pomidory suszone Wykonanie: Sałatę grubo kroimy
Taste Of My Daydoskonale pasują co dania, oraz świeże, spażone i pozbawiones kórki pomidory. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ew. ziołami, przekładamy do pojemniczków i gotowe :) Danie doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego
Taste Of My DayZima, zimno, coraz zimniej... Gdy za oknem mróz, a dni są tak krótkie, że czasem mamy wrażenie, iż wcale ich nie było! (budzimy się gdy jeszcze jest ciemno, wracamy do domu gdy już jest ciemno), poziom naszej wewnętrznej radości notuje spadki, tracimy odporność, a wraz z nią chęć na wszystko, to znak! Znak, że coś się dzieje i trzeba
Taste Of My Dayjaki zrobiłam był katastrofą, po pierwsze postawiłam go w przeciągu, nie dokarmiłam o czasie, itp., ale skupmy się żeby nam wyszło :) Po pierwsze temperatura: Zakwas nie lubi mieć za zimno ani zbyt gorąco. Najlepiej jak go postawicie na blacie kuchennym (przykryty bawełnianym ręcznikiem lub gazą). Jeśli w Waszej kuchni jest ciepło, to naprawdę to wystarczy, a jeśli
Delicious Titbits