na zimno - 10906 przepisów (strona:505/728)

jajka z łososiem... 212

śmietana gęsta 1 łyżeczka jajka "XL" ugotować na twardo, obrać z łupinki, przekroić jajka na pół i delikatnie wyjąć żółtka do miski i dodać do żółtek łososia wędzonego na zimno bardzo drobno posiekać i dodać do żółtek dodać startą dużą rzodkiewkę, posiekany cienki szczypiorek, świeżo zmielony pieprz, majonez i śmietanę widelcem wszystko połączyć i każde jajko nadziać sporą porcją farszu

W Mojej Kuchni Lubię
T... Tabbouleh 253

Tabbouleh ( tabule) to odmiana libańskiej sałatki, dodatek do mięs lub samodzielne danie, które może być podawane na zimno i ciepło. Głównym składnikiem jest specjalna kasza bulgur , zastępowana często kaszą kuskus, której zamiennika nie akceptują ortodoksyjni kucharze.  Nie dość, że to bomba witaminowa, to do tego aromatyczna, sycąca i dietetyczna! To kolejny przepis, który został przeze mnie lekko zmodyfikowany

Kitchens Alphabet
Przepis nie zawiera topinambura, egzotyki i ciekłego azotu – najprostsza zupa z dyni 139

Wkurza mnie to, że w Krakowie jak jest zimno to nawet w słoneczne dni nie ma czym oddychać, a powietrze ma kolor. Łososiowy. Wtedy tęsknie za tym moim powietrzem, górskim i mroźnym, który przy głębszym oddechy mrozi gile w nosie i mózg. Pewnie, że Zakopane też ma smog nie od parady, ale tam przynajmniej wieje raz na jakiś czas

ladykitchen
Wędlina sojowa o smaku szynkowym..kolejna propozycja podania 184

osób dbających o linię. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi, bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free. Moja propozycja to śniadanie

Z Kuchni Do Kuchni
Tropikalna burza 195

Składniki:   · kawałki jabłka, · kawałki dzikiej róży, · ananas kandyzowany, · kawałki banana, · skórka pomarańczy, · kawałki buraczków. Herbatka ma działanie rozgrzewające powiedziałabym, ma wspaniały i głeboki smak, kolor pozwala pozytywnie myśleć. Zimno jest i mglisto. Taka herbatka to doskonały sposób na poprawę humoru ! Smacznego i polecam...szczególnie teraz na jesień

Z Kuchni Do Kuchni
Malinówka 157

Zimno, szaro, mokro...Na rozgrzewkę proponuję malinówkę. Typowo babski likier  A ja dzisiaj wracam tak wcześnie z pracy bo aż o 20;))) więc będę coś tworzyć...no i mam już półeczkę na balkonie i będę przenosić, przenosić i robić miejsce na przetwory :)))Dobrego dnia... Składniki: 1 kg malin, 0.5 kg cukru, 1 litr wódki. Zasypujemy owoce cukrem i zalewamy

Anioły w kuchni
Schab wiśniowy pieczony 127

Nigdy nie robiłam takiego schabu. Taka pieczeń jest wyśmienita jako dodatek do obiadu lub na zimno do kanapek. Jest absolutnie aromatyczny i soczysty…oczywiście z mojego ulubionego blogu MojeTworyPrzetwory…smacznego  Składniki: kawałek surowego schabu - około 600 g 250 ml wiśniówki 1/3 łyżeczki cynamonu 3 ziarenka kardamonu Przygotowanie: mięso umyć, osuszyć kardamon rozgnieść w moździeżu i dokładnie wymieszać z cynamonem

Anioły w kuchni
GOTOWANY SCHAB 194

Kochani ten schab jest naprawde rewelacyjny. Nie wymaga dużych zdolności kulinarnych, nie zawiera tyle kalorii co schab pieczony. Polecamy go bardzo i na zimno i z sosem do obiadu:) Składniki; 1 kg schabu, 2 łyżki soli, 1 łyżka pieprzu mielonego czosnek, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, wg. uznania przyprawy Wykonanie; schab włozyć do zimnej wody, wrzuciś przyprawy, od zagotowania gotować

Anioły w kuchni
SOJA ZAPIEKANA Z KAPUSTĄ 166

naczynia żaroodpornego lub formy na pasztet.  Wyrównać wierzch i posypać pestkami dyni i słonecznika.  Piec ok 1 godz w temperaturze 180 stopni.  Podawać na ciepło lub zimno

Anioły w kuchni
Piróg biłgorajski 125

piec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach na ciepło lub na zimno z dodatkiem kefiru, maślanki, czy zsiadłego mleka. Bardzo dobrze smakuje podsmażany w plastrach na maśle

Anioły w kuchni
Domowe śledzie 129

liście laurowe, 2 łyżki ziaren pieprzu, 1 łyżka ziaren kolendry, 2 łyżki ziaren gorczycy, 10 goździków, 400 ml białego octu winnego, 15 ziaren ziela angielskiego, Wykonanie; Śledzie zalewamy zimna wodą i odstawiamy na 6 godzin.  Składniki zalewy gotujemy przez 30 minut /powinno lekko bulgotać/. Studzimy. Śledzie odsączamy i kroimy na paski lub kawałki, jak kto woli. Wkładamy do słoja

Anioły w kuchni
Czekoladowa szarlotka 172

czekoladowa szarlotka;))) smak niesamowity....Polecamy Przepis pochodzi z blogu MojeTworyPrzetwory ...dziękujemy Ewa:) Składniki; 200 g mąki pszennej, 4 łyżki kakao, 100 g miękkiego masła, 4 łyżki cukru, 2 żółtka, zimna woda, 750 g jabłek, 25 g masła, 1/2 łyżeczki cynamonu, 50 g gorzkiej czekolady, piana z 1 białka, 1/2 łyżeczki cukru, Wykonanie; Do mąki i kakao dodajemy masło i wcieramy

Anioły w kuchni
Tarta z mozzarellą i pomidorami 149

Zapraszamy na cykl " Majówka z Aniołami". Na początek pyszna tarta, która wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno jako przekąska. Muszę powiedzieć, że nam bardzo smakowała. Polecamy:) Składniki: 1,5 szklanki mąki 100g zimnego masła, 1 jajko, 2 łyżki zimnej wody, łyżeczka soli, 6 świeżycgh pomidorów, 3 kule mozzarelli, 1 duza cebula, lub 3 dymki

Anioły w kuchni
Schab imbirowy z dynią 190

jest czas żeby samemu zrobić. Jednak coraz częściej staramy się robić je w domu. Dzisiaj proponujemy Wam bardzo jesienny schab z dynią i imbirem.Ten schab jest pyszny zarówno na zimno jak i na ciepło...no to do dzieła:) Składniki; 1 kg schabu, 4 łyżki ziaren gorczycy, 4 ząbki czosnku, 15 dkg kandyzowanego imbiru, 4 łyżeczki mielonej gorczycy, 4 łyżeczki soli

Anioły w kuchni
Tajskie czerwone curry z rybą / Thai red fish curry 278

Jest zimno i raczej nie zanosi się na ocieplenie, dlatego proponuję dziś coś mocno rozgrzewającego. Bardzo aromatyczne i pikantne czerwone curry z dorszem podane z ryżem rozgrzeje nawet największego zmarzlucha Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Wprawdzie wymaga kilku mało popularnych składników, jednak zapewniam, że można jej już znaleźć w większości hipermarketów. Polecam! Scroll down for recipe in English Tajskie czerwone

karmelowy