kolendry i dymki) ,wlać wodę i gotować 2-3 min na wolnym ogniu. Zestawić i przestudzić. Dodać majonez i jogurt , wymieszać i polać ziemniaki. Sałatka jest bardzo dobra na zimno, ale jeżeli chcemy to przygotowanym sosem możemy polać ciepłe ziemniaki. Smacznego
Kulinarny karnet ChristopheraWielki rarytas dla wegetarian i nie tylko. Elegancki, delikatny ,smaczny na zimno, ale i na ciepło. Stanowi wykwintną przystawkę, dodatek do dania obiadowego albo składnik kolacyjnego menu. A podstawą tego niecodziennego pasztetu jest włoska kapusta. Pasztet smakiem przypomina brokuły i brukselkę. Jeżeli chcemy ,aby wnętrze było białe, to użyjmy białych liści, a zielonymi wyłóżmy formę. 1kg kapusty włoskiej
Kulinarny karnet Christopherarozgrzanego do 180 stopni C. Piec krótko, ok. 30 minut. Wyjąć i odstawić, by soki wewnątrz pieczeni rozeszły się równomiernie. Podawać na ciepło lub pokrojony w cienkie plasterki na zimno
Kulinarny karnet Christopherajednej strony, delikatnie przewrócić na drugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie. Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno. Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego
Kulinarny karnet Christopherapasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem . Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno
Kulinarny karnet Christopherasłodkiego Żółtka ubijać z cukrem w kąpieli wodnej ,wlać wino i dalej ubijać ,aż utworzy się gesty sos. Szodon możemy podawać ciepły i zimny .Jeśli chcemy podać na zimno ,to po zdjęciu z kąpieli wodnej ubijamy ,aż sos całkowicie ostygnie. P.s. Czerwony sos został przygotowany z winem czerwonym i malinami
Kulinarny karnet Christopheraprzyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym
Kulinarny karnet Christopheradelikatne i aromatyczne. Bazylię można zastąpić innym zielem tzn. ziołem lub mieszanką ziół . Stanowią wspaniałą przegryzkę ,a ja podaję jako dodatek do zup . Są dobre ciepłe i na zimno. Zimne zawsze możemy podgrzać w piekarniku
Kulinarny karnet Christopherameat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek
Kulinarny karnet Christopheraspinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 20 dag twaróg 10 dag świeży szpinak 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml śmietana kremówka 1 żółtko sól, pieprz 1 łyżka oliwy do smażenia Szybki
Kulinarny karnet Christopherawody jest różna. Jeżeli lubimy można do gotowania dodać trochę cynamonu, goździków, wanilii i alkoholu. Frużelina jest gotowa do spożycia. Ja lubię ciepłą z lodami ,ale smaczna też jest zimna. W ten sam sposób przygotowuje się frużelinę z innych owoców. Wykwintna gruszka w stylu francuskim. Składniki. 2 gruszki 2 cm korzenia imbiru 200 ml marmolady z pomarańczy Sewilla
Kulinarny karnet ChristopheraApple pie in a cup. Jeżeli mamy gotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na ciepło lub później na zimno. Kruszonka. 40 dag mąki pszennej 15dag margaryny 1 jajko 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie. 6 jabłek 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu
Kulinarny karnet Christopherakroimy na porcje, które będziemy dusić w sosie. Wytworzony sos podczas pieczenia, można użyć jako bazę do sosu np. do pulpetów. Jeżeli pozostałą część schabu chcemy podać na zimno, schab zawijamy w nową folię i pozostawiamy w lodówce do następnego dnia. Sos. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na oleju, dodać pokrojony drobno czosnek i imbir, a po chwili
Kulinarny karnet Christopherasauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona 1 garść orzechów laskowych
Kulinarny karnet Christopheragodziny. Następnie zdjąć folię posmarować roladę miodem i dopiec na złoty kolor pod grillem. Wyjąć z pieca i zawinąć w folię aluminiową, obciążyć i pozostawić do ostygnięcia. Podawać na zimno. Jeżeli chcemy podać pieczeń z udźca na gorąco, pieczeń pokroić w plastry i zrobić sos. Pomidory koktajlowe przekroić na połowę, posypać ziołami prowansalskimi, przesmażyć na patelni. Leśne grzyby obgotować, przesmażyć
Kulinarny karnet Christophera