pomidorowej lub jak nie masz, dodaj dobrych pomidorów z puszki i duś pod przykryciem. Popieprz, posól, dolej troszkę ostrego oleju z papryczek ,przykryj i duś. Odcedz spaghetti,zahartuj pod zimna wodą i wyłóż na talerze. Dołóż sosu z bakłażanem...listek bazylii, posyp Ziarnami Sloneczne Pola od Ziarenkowo ... i gotowe. Wybaczcie jakość zdjęć, robiłam je...z drabiny! Posypcie parmezanem
Z Kuchni Do Kuchnimieszaj aby nic się nie rozleciało. I baza gotowa. Możesz z nią robić co zechcesz. Już niebawem pomysły z bazą. U mnie trochę bazy zostalo zjedzone...z chlebem na zimno i na ciepło. Mając taką bazę w słoikach i dowolnie ją modyfikując z mięsem, kiełbasą, ryżem, makaronem itd...nie straszne nam będą kulinarne podróże po różnych regionach Włoch o pustym
Z Kuchni Do KuchniWkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Na wierzchu powinna się utworzyć ciągnąca pianka (zdjęcie poniżej). Po wyjęciu odstawiamy do lekkiego przestudzenia i wcinamy :) Można też jeść na zimno. Smacznego
My Culinary Artmyjemy, kroimy w ćwiartki, szypułki wyrzucamy. Delikatnie układamy na zastygniętym puddingu. 4. 1/2 opakowania galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy będzie zimna i zacznie gęstnieć, przekładamy ją łyżka po łyżce na truskawki. Nie należy jej wlewać na raz, bo pudding jest dosyć mięciutki (jak widać i tak odrobina poszła do góry :)). Wkładamy
My Culinary Artpieczony? Otóż w ten sposób zrobimy go bez dodatku mąki – zetnie się dzięki samym żółtkom i będzie bezglutenowy. Jest wyjątkowo delikatny – jako, że je się go na zimno przypomina w smaku aksamitny krem waniliowy. Tak mi posmakował, że chyba zużyję na ten budyń cały zapas wanilii (laski wanilii kupuję co jakiś czas w internecie – wychodzi taniej). Podajemy
Poezja smakujeśli jesień, to nie może się ona obyć bez dyni. Lubię dynię, za to, że można ją wykorzystywać do rożnych dań, słodkich, wytrawnych, na ciepło i na zimno... Jak tylko sobie człowiek zamarzy. Ponieważ zostało mi trochę upieczonej dyni, a wybierałam się na blogerskie spotkanie przy ognisku, pomyślałam, że focaccia będzie idealnym
Kulinarne przygody Gatityzewnętrznej strony masłem. Do środka włożyć po plastrze sera i 2 plastry gruszki. Gotowe kanapki włożyć do opiekacza na 3 - 5 minut. Podawać na ciepło lub zimno
Sto kolorów kuchniweekend. Nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała na żarski rynek, musiałam kupić kwiaty do doniczek. Jesień mamy na razie piękną, słoneczną na szczęście. Niestety już odczuwam zimno i przeziębienie się do mnie przyplątało. Powoli wychodzę z tego, muszę się przygotować do Październikowego Wyzwania Blogerek, które już za tydzień, a ja nie mam żadnych inspiracji w głowie. Zapraszam do przejrzenia
Magiczne Życie Martytruskawkowe 200 ml kremówki 1 łyżka cukru pudru truskawki sos do deserów o smaku toffi Przygotowanie: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Gdy galaretka będzie zimna 2/3 rozlać do pucharków i włożyć do stężenia do lodówki. Pozostałą część galaretki pozostawiamy w ciepłym miejscu żeby nam się nie ścięła wcześniej od tej z lodówki. Gdy zacznie się
Ala piecze i gotujeZachęcam do lektury! A jaka jest Wasza kuchnia marzeń? biała kuchnia, drewniany blat- sprawdzony klasyk, będzie zawsze piękna i trendy! *ceramiczny zlew- cudo ;-) biała kuchnia w nowoczesnym wydaniu, dość zimna, ale pojawiające się elementy postarzanego drewna, dodają jej szlachetności tylko usiąść i wypić gorące kakao ;-) biała kuchnia i piękna drewniana podłoga, uchwyty muszelki dość popularne- ale mało praktyczne
SMYKWKUCHNIsprzętu jak w CSI. Możesz powiększać do ukitranej śmierci, żeby zobaczyć jakiś szczegół. Może to pozwoliłoby nam dogrzebać się do krewetki. Zapiekanki utopione w sosie Fanex’u. Kiełbasa zimna jak serce pani w Urzędzie skarbowym. Jedynie frytki zacne. Co prawda przy frytkach trafił mnie szlag najjaśniejszy. Miła dziewczyna mówi do pana, że jest wegetarianką i na jakim tłuszczu frytki
ladykitchenWychodzi na to, że mam klimakterium. Serio. Podobno jak Cię wszystko albo większość wkurza to pierwsze objawy klimaksu. Teraz jest mi zimno, ale czekam na uderzenia gorąca i czytam o produktach sojowych, gdyż podobno soja łagodzi objawy klimakterium. To w sumie dobra wiadomość dla weganek, wam to klimakterium minie niezauważalnie. Wracając do mojego super nie narcystycznego wpisu, wkurza mnie wszystko
ladykitchenostrą papryką. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić około 15 minut na małym ogniu. Dodać pozostałą paprykę. Dusić chwilkę. Do przygotowania tej potrawy użyłam oleju rzepakowego Olandia tłoczonego na zimno. Jest w 100% ekologiczny i ma wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych, pozwalających utrzymać właściwy poziom cholesterolu we krwi. Olej świetnie sprawdza się podczas smażenia w wysokich temperaturach i w głębokim oleju
Z miłości do słodkościwierzch fritaty nie będzie lekko ścięty. Wtedy fritatę przekładamy na drugą stronę przy pomocy talerza lub pokrywki. Smażymy jeszcze 2-3 minuty, żeby jajka się ścięły. Możemy podawać na zimno i na ciepło
Kulinarne przygody Gatityostatnio na szpinakowo ! Dziecięce demony papki szpinakowej zostały już przepędzone :-). Dziś danie w wersji międzynarodowej: polskie naleśniki, grecka feta i zielony szpinak ;-). Pyszne na ciepło i na zimno ! Naleśniki ze szpinakiem i fetą Składniki: Na naleśniki 3 jajka 200 g maki pszennej 300 ml wody 100 ml mleka 2 łyżki oleju szczypta soli Na farsz: 500 g świeżego
Kulinarne przygody Gatity