na zimno - 10906 przepisów (strona:506/728)

Tydzień w moim telefonie XXXXXVIII 104

dobrych dwóch godzin jestem już w pracy, na nogach od trzech. Dzień musiałam zacząć gorącą herbatą, bo za oknem wieje zimnem. Ale nie ma co narzekać, siedem godzin minie szybko i będę miała wolne popołudnie. Zamierzam zrobić zakupy i poszaleć w kuchni. Czy się uda? Zobaczycie na Instagram -ie. Przechodząc do zdjęć : * same dobre rzeczy   * piękna, jesienna dynia

Magiczne Życie Marty
Masło orzechowe z kokosem, chwilka przyjemności 167

tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina. Do takich ciasteczek z masłem Primavika idealna tropikalna herbatka owocowa... I niech się mgla ściele, niech będzie zimno. Mnie to wcale nie przeszkadza... Ten krem z kokosem to idealny początek każdego dnia..jak i wspaniałe jego zakończenie, polecam ! Bo zdrowe! Bo pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Kalafior w cieście pomidorowym 795

Kalafior w smażony cieście pomidorowym to świetny pomysł na drugie danie lub jako przekąska na imprezę. Smakuje znakomicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki : 1 nieduży kalafior 2 jajka 120 ml mleka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% mąka pszenna  sól, pieprz, cukier ok 1-1,5 litra oleju Przygotowanie : Kalafior rozdrabniam na różyczki najlepiej

Mechanik w kuchni
Schabowy z musztardą i sosem czosnkowym 187

jednej strony musztardą, a z drugiej sosem] ,następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju.   A jak zostaną kotleciki można zjeść nawet na zimno z sosem i chlebem

Moje domowe kucharzenie
Łopatka pieczona z cydrem 251

przykrycia, na ostatnie 30 minut przykryłam garnek z mięsem pokrywką i zwiększyłam temperaturę do 200 stopni C. Po upieczeniu wyjęte mięso zostawiłam aby chwilkę odpoczęło. Kroiłam mięso na zimno w grube plastry i podałam z ziemniakami i cebulą. Łopatka pieczona z cydrem pokrojona w cienkie plastry jest te The post Łopatka pieczona z cydrem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burgery z czerwonej fasoli 199

można zrobić zdrowe domowe burgery. No i wyszły: pyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze.  Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. płatków owsianych 2 łyżki otrębów 1 łyżeczka bułki tartej

Czarnawisienka
Śniadaniowa sałatka, która doda Ci energii 2255

Składniki: 1 jajko 1 pomidor 1 łyżeczka otrębow 1/3 papryki czerwonej Sok z 1/2 cytryny 1/4 sałaty Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo, zdjąć z palnika i przelać dwa razy zimna woda. Obrać łupkę i pokroić na plasterki/ćwiartki/kosteczkę. Sałatę porozrywać, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Pokropić sokiem z cytryny, wsypać otręby, dodać jogurt

Czarnawisienka
Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej 246

się z jesienią. W wakacje królowały kanapki, owoce i świeże warzywa. Nie było czasu na delektowanie się kawą i pancakes w długi, niedzielny poranek. Przychodzi teraz ogromnymi krokami jesień. Zimno, ale kolorowo. Ciemno, ale z klimatem. A u mnie..szykują się nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej chandry. Składniki na 8 małych placuszków: 1 szklanka ugotowanej kaszy

Czarnawisienka
Szybka Lasagne 381

przebić nożem wszystkie warstwy ciasta aby sprawdzić czy jest ugotowane, jeśli nie, przykryć naczynie folią i wstawić na kolejne 10 min. Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego

Złote przepisy
Bułki drożdżowe faszerowane 236

ułeczki te są poręczne, są na kilka kęsów, świetnie pasują też na spotkanie ze znajomymi czy na piknik. Będą idealne do piwa. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Mimo, że zrobiłam ich całą blaszkę 16 sztuk, to nic nie zostało. Można je zrolować po obłożeniu farszem, ale ja tym razem zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gryczane babeczki z figami w sosie miodowym 188

włożyć ćwiartki fig. Podlać winem i sokiem cytrynowym. Smażyć figi 2 minuty. Gryczane babeczki podajemy z figami i sosem miodowym. Smaczna ciepła przystaweczka, ale może być podana na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Marokańska sałatka ziemniaczana. 300

kolendry i dymki) ,wlać wodę i gotować 2-3 min na wolnym ogniu. Zestawić i przestudzić. Dodać majonez i jogurt , wymieszać i polać ziemniaki. Sałatka jest bardzo dobra na zimno, ale jeżeli chcemy to przygotowanym sosem możemy polać ciepłe ziemniaki. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Kapuściany pasztet. 135

Wielki rarytas dla wegetarian i nie tylko. Elegancki, delikatny ,smaczny na zimno, ale i na ciepło. Stanowi wykwintną przystawkę, dodatek do dania obiadowego albo składnik  kolacyjnego menu. A podstawą tego niecodziennego pasztetu jest włoska kapusta. Pasztet smakiem przypomina brokuły i brukselkę. Jeżeli chcemy ,aby wnętrze było białe, to użyjmy białych liści, a zielonymi wyłóżmy formę. 1kg kapusty włoskiej

Kulinarny karnet Christophera
Pieczeń z rostbefu na różowo. 111

rozgrzanego do 180 stopni C. Piec krótko, ok. 30 minut. Wyjąć i odstawić, by soki wewnątrz pieczeni rozeszły się równomiernie. Podawać na ciepło lub pokrojony w cienkie plasterki na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Wiśniowe "NIC". 154

jednej strony, delikatnie przewrócić na drugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie. Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno. Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego

Kulinarny karnet Christophera