Dodajemy grzyby, całość zalewamy bulionem i dusimy ok. 15 pod przykryciem często mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem. Makaron gotujemy na al dente, odcedzamy i przelewamy zimna wodą. Do przestudzonego makaronu dodajemy starty ser żółty i 2 łyżki oliwy, mieszamy. Makaron dzielimy na mniejsze porcje i każdą oddzielnie podsmażamy na patelni. Smażymy tylko z jednej
Moniki Smakołykiłyżki cukru Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopioną margarynę- chłodną, ale nie musi być zimna. Zmiksuj by połączyć w całość. Okrągłą tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę. Posyp delikatnie po wierzchu brązowym cukrem Diamant, poukładaj jabłka. Posyp je delikatnie cynamonem i znów cukrem. Piecz około
Z Kuchni Do Kuchniproduktu. Trochę poczytałam o tym oleju. Oprócz właściwości zdrowotnych posiada jeszcze wiele innych fajnych cech. Dużym plusem jest wysoka temperatura dymienia, czyli idealnie nadaje się do podania zarówno na zimno jak i do smażenia w wysokich temperaturach. Daje maślany posmak, dlatego jest idealny do smażenia ryb, gdyż masło nie nadaje się do długiego smażenia, a olej z awokado jak najbardziej
Blondynka Gotujeprzepis na pyszną szyneczkę pieczoną w naczyniu żaroodpornym.Pieczeń zachowuje swoją soczystość i może być podana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do tego odpowiedni sos chrzanowy lub żurawinowy . POTRZEBUJEMY: ok. 1,5 kg szynki bez kości, można w dwóch mniejszych kawałkach MARYNATA : 5-6 ziaren ziela angielskiego
W kuchennym oknie Ewycukru kryształu 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków Po przyprawy i kaszę warto zajrzeć na stronę www.Skworcu.com.pl 1. Kaszę jaglana wsypujemy na durszlak i płuczemy pod bieżącą zimna wodą przez min. 2-3 minuty. Mleko gotujemy z odrobiną soli, gdy zacznie wrzeć wrzucamy odsączoną z wody kaszę jaglaną i gotujemy ją przez ok. 10-12 minut ciągle mieszając
Apetyczna babeczkaBanan bardzo szybko pod wpływem zimna zmienia kolor swojej skórki- po prostu staje się czarny. Oczywiście środek jest dobry i można spokojnie takie banany wykorzystać. Tak też zrobiłam dzisiaj ze swoimi. Powstał deser z bananami i nutellą, prościej mówiąc naleśniki. Robimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki. Każdego banana ( wystarczy 4-5) kroimy
W kuchennym oknie Ewyodcedzonym makaronem i cebulą. Wszystko ze sobą mieszamy i gotujemy na średnim ogniu. Koncentrat ma się wygotować, a reszta przejść jego smakiem. Danie można jeść na ciepło i na zimno (każda za nas i naszych facetów lubi jeść to inaczej) Życzymy smacznego! :) P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazysezam), oliwy z sezamu, soku z cytryny i ja dodałam harrisy (pasta z papryczek chilli i czosnku). Tę pastę możemy doprawiać sobie według własnego gustu smakowego. Dobra jest jako zimna przekąska na imprezy :) Hummus SKŁADNIKI: -3 szklanki ugotowanej cieciorki -2 ząbki czosnku -2 szklanki wywaru z ugotowanej cieciorki -sok z 1 cytryny -2 łyżeczki tahini
Zainspiruj się kuchniąwanilii, wszystko krótko zmiksować - do masy wbijać pojedynczo jajka, po każdym krótko miksując - do miksowanej na niskich obrotach masy serowej wlać cienkim strumieniem letnią czekoladę (nie może być za zimna, gdyż w połączeniu z masą serową może utworzyć grudki), miksować tylko do momentu uzyskania masy o jednolitym kolorze - masę serową przelać do tortownicy na ostudzony spód z ciasta kruchego, wyrównać
Smakołyki Berenikijakoś tak brakowało mi motywacji i okazji, więc akcja była jak znalazł. Przygotowanie tej przekąski jest nieco czasochłonne, ale naprawdę warto. Dodam jeszcze, że zdecydowanie lepsze okazały się na zimno, dziewczyny z pracy powiedziały, że smakują jak takie małe racuszki :) Wodę z przepisu można zastąpić częściowo mlekiem. Składniki: - 4 banany - 1 jajko - szklanka mąki - szklanka wody - pół szklanki wiórków kokosowych
Kulinarne zapędy KokosaDziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeś ć gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest niestety bez smaku. Składniki: - ok. 300 g mrożonej fasolki szparagowej - dwie kulki mozarelli - opakowanie ciasta francuskiego - szczypta cukru - sól / jarzynka, pieprz Fasolkę rozmrażamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy odrobinę cukru i szczyptę
Kulinarne zapędy Kokosakonsternacja, gdy kilka lat temu po raz pierwszy spotkałam się z kotletami sojowymi. Okazało się, że są tanie, fajne i smakują jak mięcho zarówno na ciepło jak i na zimno. W to mi graj! Od tego czasu raz na kilka tygodni goszczą w mojej kuchni, ale klasyczne przygotowywanie ich w "gołej" kostce rosołowej moim zdaniem nie oddaje pełni potencjału tych
Kulinarne zapędy Kokosamigdały Przygotowanie naszej zupy jest banalnie proste i szybkie - najpierw do garnka wlewamy cały nasz groszek, oczywiście razem z zalewą, następnie wciskamy do niego ząbek czosnku i całość na zimno blendujemy. Oczywiście można blendować dopiero na koniec, jednakże do tego zupa musi już być przestudzona, co wydłuża czas przygotowania, dlatego taka opcja jest korzystniejsza. Gdy całość jest już w miarę
Kulinarne zapędy Kokosażeby blog znowu nie podupadł na zimę, kiedy to w godzinach obiadowych nie ma już dobrego naturalnego oświetlenia) Dzisiaj cały dzień na uczelni a coś trzeba jeść, może na zimno, ale zawsze jakieś urozmaicenie. Polecam też na ciepło, jak wczoraj przygotowywałam było lepsze (smak 8/10 pkt) dziś straciło 1 pkt ale nadal jest bardzo dobre. Składniki
Malowane smakiempodsypcie jeszcze mąką. Odkrawajcie po kawałeczku a nastęnie uformujcie wałeczek i kopytka krójcie ostrym nożem i zdecydowanym ruchem. Wrzucajcie powoli na wrzątek. Gdy wypłyna gotujcie ok. 2 minut. Przelejcie zimna wodą, i polejcie masłem. U mnie leniwe miały smak włoski,zostały popruszone parmezanem dość obficie. Na drugi dzień odsmażone są równie dobre, jak nie lepsze. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni