na zimno - 10906 przepisów (strona:510/728)

Wiśniowy torcik naleśnikowy 163

Dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno  Wiśniowy torcik naleśnikowy SKŁADNIKI: CIASTO NALEŚNIKOWE tłuszcz do smażenia mleko 2 szkl woda sól mąka- 3 szkl jajka 2 szt MASA ser biały tłusty - 1,5 kost cukier -2 łyżki sok malinowy -2 łyżki śmietana -1 łyżka wiśnie marmolada różana -4 łyżki listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Ciasto naleśnikowe Do miski

Kuchnia Danusi
Tort błękitna laguna 174

Pyszny niezbyt słodki Tort błękitna laguna  Biszkopt mąka pszenna 1 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki woda zimna -4 łyżki jajka 9 szt mąka ziemniaczana 1 szkl. cukier 1 szkl ocet -1 łyżka MASA BUDYNIOWA mleko -2 szkl cukier -4 łyżki margaryna -210 g mąka -5 łyżek PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak

Kuchnia Danusi
Murzynek z serem 362

też dodatkowo polać polewą czekoladową. Murzynek z serem SKŁADNIKI: CIASTO jajka -4 szt cukier - 1 szkl proszek do pieczenia - 2 łyżeczki margaryna - 1 kost cukier waniliowy -1 opak woda zimna -5 łyżek kakao -3 łyżki mąka - 1,5 szkl MASA SEROWA jajka - 4 szt cukier -250 g ser biały -50 dag margaryna -0,5 kost mąka pszenna -3 łyżki czubate

Kuchnia Danusi
Piankowiec z galaretką 178

Moja rodzinka uwielbia takie pyszności, a ja o takiej porze roku lubię im przygotowywać desery na zimno   Piankowiec z galaretką Składniki:  galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka  PRZYGOTOWANIE:  Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance

Kuchnia Danusi
Makaron z musem truskawkowym 159

Moje najsmaczniejsze danie w sezonie truskawkowym. Danie jest na zimno i na pewno każdy się na nie skusi. Makaron z musem truskawkowym SKŁADNIKI: makaron rurki - 500 g truskawki - 650 g cukier sól PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente. Odcedzić, przelać zimną wodą. Truskawki umyć, usunąć szypułki, osączyć, zmiksować blenderem. Do zmiksowanych truskawek dodać cukier, dokładnie wymieszać

Kuchnia Danusi
Kurczak faszerowany 249

przygotowanego kurczaka,  możemy spożywać na zimno lub na ciepło Kurczak faszerowany                                           SKŁADNIKI: kurczak świeży 2 kg pieczarki 0,5 kg wieprzowe mięso mielone 0,5 kg ser żółty 250 g jajka 2 szt przyprawa do kurczaka 1 torebka

Kuchnia Danusi
Sernik z czerwoną porzeczką 157

sezonie letnim najlepsze są serniki na zimno z galaretką. Takie serniki można przygotowywać z różnymi owocami Sernik z czerwoną porzeczką  SKŁADNIKI: SPÓD: biszkopty - 150 g MASA SEROWA: 1,25 kg ser biały w kostce 800 g- śmietana 18% cukier puder - 0,5 szkl żelatyna - 4 łyżki WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 2 opak porzeczki czerwone PRZYGOTOWANIE: Tortownicę wyłożyć biszkoptami

Kuchnia Danusi
Jesienna sałatka warzywna 342

próbowała pozmieniać :-). Tak więc powstała równie smakowita wariacja na jej temat, tym razem z dodatkiem zblanszowanego kalafiora. Idealna, lekko rozgrzewająca propozycja na jesienne chłody. Możecie ją podawać na zimno, ale mnie smakuje najbardziej, gdy jeszcze ciepłe warzywa wymieszam z pomidorowym sosem. Jesienna sałatka warzywna Proporcje  na 6 porcji Czas przygotowania:  30 minut Składniki: 500 g ziemniaków

Kulinarne przygody Gatity
Coś z niczego - Sezamowe przekąski 119

kurczaka był pionowo. Następnie smarujemy je olejem, najlepiej za pomocą pędzelka silikonowego. Obtaczamy w sezamie, mocno dociskając ziarenka do kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju. Można jeść na ciepło lub zimno

Aga w kuchni
Mrożona kawa z galaretką 101

Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i odstawiamy w szklance do stężenia. Następnie przygotowujemy kawę, zalewamy ją zimnym mlekiem i słodzimy cukrem. Kawę przelewamy na galaretkę i podajemy na zimno

Aga w kuchni
Deser jogurtowy z czereśniami 159

Przepis na krem jogurtowy podpatrzyłam w przepisie "Malinowy tort z kremem jogurtowym" w książce Dr. Oetkera "Ciasta na zimno" wydawnictwa Weltbild . W tej książce znajdziecie wspaniałe przepisy na torty, rolady oraz torciki lodowe. Każdy znajdziecie w tej książce wiele wspaniałych alternatyw na ciasta bez pieczenia! Składniki: 300 ml jogurtu naturalnego, 100 ml śmietany 18 %, 16 g cukru waniliowego, 3 łyżki

Aga w kuchni
Truskawkowiec 156

stopniach. Po wyciągnięciu jeszcze ciepłe ciasto wraz z papierem do pieczenia przekładamy do keksówki, delikatnie dociskając boki i dno. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku.Truskawki miksujemy, gdy galaretka będzie już zimna dodajemy zmiksowane truskawki i mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Tężejący mus wlewamy do ciasta, uważając by nie wylał się za biszkopt. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Przy wyjmowaniu ciasta z keksówki dobrze

Aga w kuchni
Pieczeń z makaronem 144

makaronem i brokułem.   Naczynie   żaroodporne firmy Termisil bardzo łatwo domywa się z tłuszczu. Jest bardzo praktyczne, oprócz pieczeni można je zastosować do zapiekanek, a także potraw na zimno. Załączona pokrywka ułatwia późniejsze przechowywanie potraw w lodówce

Aga w kuchni
Rolada wieprzowa z ricottą. 154

dwie równe części. Zakręcamy w folię spożywczą lub obwiązujemy sznurkiem wędlinarskim. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 minut.    Roladę serwujemy na zimno, jako dodatek do kanapek lub jako danie głowne polane olejem z orzechów laskowych

Kuchnia Łukasza
Sernik cytrynowy z twarogu. 205

sernik jest pieczony w kąpieli wodnej nie opada i jest bardziej wilgotny. My z rodziną takie serniki uwielbiamy na ciepło z łyżeczką gęstej kwaśnej śmietany, ale i podany na zimno smakuje bardzo dobrze. Zapraszam! Składniki: 1 kg twarogu sok z jednej cytryny skórka otarta z jednej cytryny 3 jajka 150 g masła szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego opakowanie dowolnych

Kuchnia Łukasza