czasie nagrzewam piekarnik, na który kładę blachę z przygotowanymi bułeczkami. Pieczemy 25 min. w 190 stopniach Celsjusza, studzimy na kratce. Minipizze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonałym dodatkiem jest do nich keczup lub sos czosnkowy, ale same również są wyśmienite. Świetne na przekąskę czy na lunch do pracy. Ja i P. spałaszowaliśmy dziś po trzy :) Można
Ratunku obiadsmakowało. Rewelacyjnie :) Polecam serdecznie na wszelkie rodzinne okazje lub gdy macie ochotę na coś wyjątkowego. A tak moje ciacho prezentowało się na wielkanocnym stole w towarzystwie sernika na zimno, drożdżowych babek i pięknych, wiosennych kwiatów. Smacznego
Ratunku obiadoknem szaro, buro i ponuro. Do tego zimno i jakby coś pokapuje z nieba. W takie dni najlepiej zakopać się pod kocem z cieplutką herbatką i kawałkiem dobrego ciasta, ale takiego, które nie wymaga zbyt dużo naszego zaangażowania. Takiego, które jest proste i szybkie, a efekt końcowy wygląda i smakuje tak, jakbyśmy spędzili pół dnia w kuchni. Niemożliwe? Możliwe :) Przygotowanie
Ratunku obiadświetna baza do wielu potraw na słodko i słono. Dziś proponuję minipizze/tartinki, które sprawdzą się zarówno na popołudniową przekąskę, kolację, jak i danie imprezowe. Smakują na ciepło i na zimno, a położyć można na nie praktycznie wszytko. Zapraszam na przepis... Minipizze z ciasta francuskiego z grillowanym kurczakiem (kolacja dla dwóch lub przekąska dla kilku osób) Potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego garść
Ratunku obiadzdążę, a to zapomnę, ale zwykle nie mam takich problemów. Jest za to inny. Zima! Sałatkę czy surówkę do czasu zjedzenia trzymam oczywiście w lodówce, więc jest zimna. Sama myśl o takim posiłku, gdy za oknem panują minusowe temperatury, nie nastraja zbyt pozytywnie. W związku z tym mój cudowny pomysł trafił szlag, jak tylko nadeszły mrozy. Chciałam czegoś ciepłego, czegoś
Ratunku obiadtrochę przymroziło, jednak tylko chwilowo. Mimo to jak dla mnie wystarczy i chociaż mam nadzieję, że teraz to już tylko coraz cieplej będzie, to wolę się przygotować na powrót zimna. I gdyby jednak zima postanowiła wrócić, to mam w zanadrzu tajną broń. Danie z serii brzydkie a dobre. Pyszną, gęstą, rozgrzewającą, szybką i do tego zdrową zupę... pomidorową
Ratunku obiadjajeczną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy ok. 30 minut, do momentu aż brzegi tarty się zarumienią, a masa jajeczna się zetnie. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego! Wyliczenia: masło 3 zł mąka 0,5 zł jajka 2,8 zł śmietana 1,7 zł szpinak 2,5 zł ser 8 zł czosnek 0,3 zł przyprawy
Obiad za dychężerców idealne! Komentarze m.dawid 2010/01/17 09:47:56 Najlepsze życzenia!!!!!!! samych słodko- orzechowych dni :) Mnie od rana po głowie chodzi właśnie nutella -ale tłumacze sobie, że do sklepu daleko, zimno i w ogóle śnieg, zaspy, nie warto i tak bardzo to może nie potrzebuję;) Nie pomagasz mi dziś Sowo w wytrwaniu w postanowieniu:) oj nie pomagasz:) cynamonwkuchni 2010/01/17
Zdrowa Kuchnia Sowykawiarni :D:D:D sowa_nie_sowa 2010/02/01 11:43:10 A to miłe skojarzenie czy raczej nie...?;) rain1drop 2010/02/03 10:17:26 Wygląda wspaniale. Bardzo lubię sernik na zimno i robię go często, ale z marmurkowym wzorem nie robiłam jeszcze nigdy. :) sowa_nie_sowa 2010/02/03 11:41:34 Wiesz, właściwie to powinnam zmienić nazwę, bo z marmurkiem niewiele
Zdrowa Kuchnia Sowygorącej wody, studzę i wylewam na wierzch, a wcześniej jeszcze układam pokrojone truskawki. ***** Komentarze Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, dze187.neoplus.adsl.tpnet.pl 2010/06/27 21:20:46 Piękny ten jogurtowiec na zimno. A ile blogów, tyle widzę różnych wariacji na temat zimnych ciast z truskawkami. I wszystkie wyglądają pysznie. Tak jak Twój :) anytsujx 2010/07/02 21:53:32 Przepis rewelacyjny, zapisuję do wypróbowania, pozdrawiam :) sowa
Zdrowa Kuchnia Sowywiaderku do wykorzystania, a ochoty na sernik pełnowymiarowy i pieczony raczej nie, więc wymyśliłam to, co zawsze się sprawdza i co zawsze chce mi się robić, czyli deser na zimno! Składniki na foremkę 22x12: Spód: * 100 g ciasteczek maślanych * 40 g stopionego masła * 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem Masa serowa: * 250 g sera na serniki * 100 g serka
Zdrowa Kuchnia Sowyznam taką wersję chrupek już od dawna i potwierdzam, że są b. dobre ktoś powiedział, że najlepsze są świeże... niekoniecznie. Owszem, na ciepło są super, ale naprawdę na zimno są b smaczne i długo można je mieć w miseczce sowa_nie_sowa 2012/04/10 13:50:51 N_ina , ja nie miałam możliwości przetestowania, bo znikły w jeden wieczór, ale skoro
Zdrowa Kuchnia Sowyodrobina oliwy Tradycyjnie przygotowałam wg Kuchni 5 Przemian, a więc po kolei mieszałam: 1. jajko lekko rozbełtane, odrobina oliwy (sł) 2. szczypta imbiru (o) 3. szczypta soli i zimna woda (sn) 4. mąka orkiszowa i otręby orkiszowe (k) 5. szczypta kurkumy (g) 6. pokrojony banan (sł) Ciasto wlewałam na rozgrzaną patelnię tworząc z niego 3 placuszki i po zmniejszeniu ognia
Zdrowa Kuchnia Sowyzdrowy :) Mniam :) ren-ya 2012/04/24 08:05:48 Kasza w każdej postaci, to coś, co chyba nigdy mi się nie znudzi. Jest świetna i na ciepło i na zimno. A z dodatkiem warzyw zawsze smakuje bajecznie:) Gość: Patyska, acct79.neoplus.adsl.tpnet.pl 2012/04/24 08:52:05 Może wpadnę dziś do Ciebie na obiadek? ;) jukejka 2012/04/24 12:36:23 Też bym takim obiadkiem
Zdrowa Kuchnia Sowy