Calzone z cukinią i gorgonzolą ( calzoni )
Calzone z cukinią i gorgonzolą ( calzoni )
Calzone, czyli ciasto drożdżowe, składane w pieroga, wypełnione farszem warzywnym, lub mięsno-warzywnym.Przepis na calzone wykonane przeze mnie, pochodzi z książki "Przemytnicy na wakacjach" Moniki Mrozowskiej-Szaciłło.Farsz jest prosty, a prostota zazwyczaj smakuje najlepiej - i tak jest także w przypadku tych pierożków.
Ciasto:3 szklanki mąki pszennej20 g świeżych drożdżyletnia woda1 łyżeczka cukru1 płaska łyżeczka soli5 łyżek oliwy z oliwekFarsz:2 średniej wielkości cukinie150g gorgonzoli2 z... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo
Autor
kolorowotorcikowo
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, ciasto, mąka, placki, pierogi przepis, pierogi, drożdżowe, czosnek, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pieczenie, lekka, duszone, cukier, jajko, proste i szybkie przepisy, włoska, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, bez pieczenia, lekkie ciasto, proste ciasto, jajka z farszem, placki z cukinii, ciasto z bezami, ciasto na zimno, pierożki drożdżowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z kolorowotorcikowo
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję