na zimno - 10906 przepisów (strona:519/728)

D1. Grillowane piersi z kurczaka z ryżem w pomidorach 288

filety marynujemy z udziałem ziół i czosnku w małej ilości oleju. Odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Grillujemy. Ryż gotujemy, pomidory wrzucamy do wrzątku na kilka chwil, następnie zalewamy zimna woda i obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę miąższ pomidora. dodajemy oregano, chilli, sól i pieprz oraz curry. jeszcze ciepły, odsączony z wody ryż mieszamy z pomidorami

NaKońcuJęzyka
Domowy obiad- karkówka pieczona z ziemniakami 283

gotowe zioła do pieczenia karkówki, liść laurowy 3 łyżki oleju rzepakowego 1 rękaw do pieczenia Opcjonalnie: możemy dodać pieczarki, cukinie, brokuły lub inne swoje ulubione warzywa. Karkówkę płuczemy pod zimna wodą kroimy w plastry około 2 cm grubości. mieszamy wraz z ziołami i olejem. Ziemniaki kroimy w ósemki. Do rękawa wkładamy karkówkę ziemniaki, rozgnieciony czosnek. Zaciskamy rękaw i wkładamy

NaKońcuJęzyka
85. Wytrawna tarta, czyli por, boczek, cebula na półkruchym cieście. 239

minut w taką samą temperaturę jak ciasto. Po tym czasie wyjmujemy, nie czekamy aż wystygnie, posypujemy resztą szczypiorku, kroimy i zjadamy!  Taka tarta smakuje na zimno jak i na ciepło. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore

Symfonia Smaków
Paprykarz z tuńczykiem 322

Tuńczyka Tongol z grillowaną papryką z firmy Graal . Tuńczyk jest aromatyczny i lekko pikantny więc świetnie się sprawdził w paprykarzu. Paprykarz jest smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Dla mnie najlepszy z świeżym pieczywem. Składniki: 2 puszki tuńczyka z grillowaną papryką Super Fish Graal 100 g cebuli 80 g marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu cygańskiego kieleckiego

Ala piecze i gotuje
Potrawka - zapiekanka z kurczakiem 356

Coś pysznego i szybkiego na kolację. Takie dania lubię. Robią się zawsze same. Polecam spróbować, mimo że nie wygląda zjawiskowo to smakuje i na ciepło i na zimno. Składniki : * 2 filety z kurczaka * przyprawa do kurczaka po węgiersku * 4 łyżki majonezu * 3 łyżki ketchupu łagodnego * 2 marchewki * 2 cebule * 300g pieczarek * 300g tartego sera żółtego * świeże zioła Przygotowanie : Kurczaka pokroić

Magiczne Życie Marty
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal 146

parowarze) 2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek i posiekanego ogórka oraz koperek i solimy. 3. Jemy maczając kalafiora w dipie, lub polewamy. Wersja na zimno - jako dodatek, sałatka:  1. Kalafiora (z jak najmniejszą ilością tych "ogonków") gotujemy krócej - na półtwardo. (w wodzie, wrzucony do wrzątku: 5 - 8 min; należy sprawdzać) 2. Z podanych składników

Malowane smakiem
Appeltaart 210

obróbce termicznej, przez co nawet po upieczeniu wyczuwamy ich strukturę a nie tylko smak. Kolejną różnicą jest obecność cynamonu i dużej ilości rodzynek.  Appeltaart podawany jest zarówno na zimno jak i na ciepło, no i oczywiście nie może dodatkowo zabraknąć bitej śmietany czy gałki lodów. Prawda, że brzmi smacznie? A więc do roboty! Potrzebujemy (na tortownicę 26cm): Ciasto kruche

W mojej holenderskiej kuchni
Biały Kamień z Salento 137

duża odporność na uszkodzenia i zarysowania, możliwość czyszczenia patelni w zmywarce, nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA. Thermopoint - to magiczne kółeczko, które jest zielone jak patelnia jest zimna, a zmienia kolor na czerwony jak się nagrzewa, czerwony znaczy pełne nagrzanie patelni - działa i to naprawdę duże udogodnienie, dania znajdujące się na patelni można zapiekać lub odgrzewać w piekarniku

Blondynka Gotuje
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 333

podgardla Przyprawy: sól świeżo mielony pieprz świeży czosnek (1 główka lub mniej, w zależności od preferencji) rozmaryn świeży (posiekane listki z 4 gałązek) 4 stołowe łyżki majeranku zimna woda WYKONANIE Podgardle zmieliliśmy w maszynce do mięsa na najmniejszych oczkach. Łopatkę i karkówkę posiekaliśmy na kawałki (kostka 1cmx1cm lub mniejsza) ponieważ lubimy w kiełbasie większe kawałki mięsa. Mięso wymieszaliśmy w miejsce

OstryKęs
Kuskus z warzywami 319

kuskus zamiast bułki Sałatka warzywna z kuskus Kuskus z warzywami to bardzo kolorowy, smaczny do tego pożywny dodatek do mięsa. Kuskus może też być podany samodzielnie, jest świetny na zimno, jak i na ciepło. Delikatny kuskus doskonale komponuje się z kolorową papryką, marchewką, czerwoną cebulą, ogórkiem i pietruszką. Całość doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki oraz podajemy z kurczakiem. Warzywa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem z kurek 193

Poranki już chłodne, coraz wcześniej zachodzi Słońce i coraz częściej pada. To znaczy, że jesień zbliża się wielkimi krokami. Szczerze jesieni nie lubię, co ciemno, zimno, pada i zaraz zima. Ale jednak ma swoje plusy, a jednym z nich są grzyby, których jestem fanem. Dzisiaj prosta i smaczna zupa krem z kurek. Do przygotowania zupy użyłem: 400 gram kurek

Wyprawy kulinarne
Gotuj z... #1 Raz takie, a raz(owe) czyli ludzie blogi piszą, ludzie blogi czytają 170

FASHIONELKĄ! Naleśniki razowe.  Pasta tuńczykowa.  Z moimi modyfikacjami. Naleśniki serwowałam z pomidorową pastą tuńczykową, która (odpowiednio zagęszczona) z powodzeniem może posłużyć także jako sos do spaghetti. Na zimno natomiast doskonale nadaje się jako pasta do kanapek. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 1 mała cebula ząbek czosnku

bastalena
HUMMUS Z DYNIĄ. 165

szklanka suchej ciecierzycy ok. kilogramowa dynia piżmowa 1 duża główka czosnku odrobina oleju roślinnego 2-3 łyżki pasty tahini 2-3 łyżki soku z cytryny oliwa z oliwek zimna woda sól do smaku ew. rozmaryn (pominęłam) Ciecierzycę moczę w wodzie przez noc. Następnie gotuję ją w wodzie, w której się moczyła aż do całkowitej miękkości (najlepiej użyć szybkowar). Studzę. Dynię

W kuchni Karmel-itki
Pudding z chałki 232

sosem angielskim, ewentualnie bitą śmietaną. W wersji na szybko - podać z gotowym deserkiem waniliowym, uprzednio podgrzanym i owocami. Pudding wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami 216

pęczka natki z pietruszki  5 rzodkiewek  ognista mieszanka przypraw w młynku  sól, pieprz do smaku szczypta  Przygotowanie:  Ugotowaną kaszę przekładamy do miski (musi być zimna). Ogórka i pomidora kroimy w drobną kostkę, rzodkiewki w cienkie paski, natkę siekamy, przekładamy do miski z kaszą, doprawiamy do smaku, dodajemy ognista mieszankę przypraw, mieszamy

Moja smaczna kuchnia