kawą Kawowa pianka Ciastka kawowe Ciasto kakaowo-kawowe na jogurcie Moje gotowanie Sernik-tiramisu Torcik piernikowo-serowy My sweet morning Krwawy omlet Paleo Jedzonko Kawa bananowo-kokosowa na zimno Piecz i gotuj z Kardamo Ciasteczka owsiano-kawowe. Pysznostki Świąteczne babeczki z nugatem Red Hot Chili Cake Kakaowe-kawowe ptysie Silver Teaspoon Kawa jak tiramisu Trufle o smaku tiramisu w wersji
Moje domowe kucharzenienapęcznieje.Rodzynki i śliwki namoczyć w letniej wodzie.Do ciepłego i rozdrobnionego widelcem pesso dodać masło, miód, orzechy i odsączone śliwki z rodzynkami.Deser można spożywać na ciepło i na zimno
Moje domowe kucharzeniecukinia) 1 łyżka sera goudy, pokrojonego w paski 1 łyżka czarnych oliwek, drylowanych, pokrojonych w półplasterki 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki olej lniany tłoczony na zimno sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy olejem lnianym, doprawiamy do smaku, podajemy
Moja smaczna kuchniazalewamy jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, doprawiamy do smaku, posypujemy serem i pieczemy przez 20 minut. Na 3 minuty przed końcem pieczenia całość posypujemy sezamem, podajemy na ciepło lub na zimno. Do przygotowania tarty wykorzystałam formę do tarty włoskiej marki Guardini, Arianna o średnicy 28 cm, którą możecie zakupić na www.garneczki.pl Sprawdziła się doskonale przy pieczeniu dużej tarty, która zrobiłam
Moja smaczna kuchniamnie paczuszka ze skarbami od firmy Pekpol. Moje podniebienie zdecydowanie mięsożerne uradowało się niezmiernie ;) Dzisiaj proponuję hot-doga z wykorzystaniem kabanosów dębowych. Są naprawdę bardzo smaczne i na zimno i na ciepło! Składniki dla 1 osoby: 1 bułka "paluch" 1 kabanos dębowy firmy Pekpol 1 łyżeczka kukurydzy konserwowej 1 plaster sera żółtego 3 paseczki papryki Przepis: "Dupkę" bułki odcinamy
Emcia Pichcikilkoma ziarenkami kminku, który później lekko dociskamy do ciasta. Tak przygotowane paszteciki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past i paprykarzy, oraz wegetarianom. Produkty
Emcia Pichciprzepisu wykorzystałam Olej ze słonecznika, który otrzymałam od firmy Zielony Nurt . Firma działa w sektorze zdrowej żywności i zajmuje się tłoczeniem dziewiczych olejów na zimno, dzięki czemu zachowują wszystkie swoje właściwości odżywcze. Nigdy wcześniej nie używałam tego oleju więc zanim dodałam go do sałatki, poczytałam o jego właściwościach :) Olej ten możemy wykorzystać na wiele sposobów
Emcia Pichcijabłko, pokrojoną w kostkę kantalupę oraz cynamon. Całość cały czas intensywnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę, która lekko odchodzi od brzegów garnka. Halawę jabłkową podajemy na ciepło lub na zimno, jak kto lubi
Emcia Pichcimałym ogniu pozostawiamy 5 minut, aż całość się ładnie połączy. Podajemy na kaszy kuskus, przygotowane zgodnie z opisem na opakowaniu. Danie jest smaczne na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniamielimy razem z listkami natki pietruszki. Masę przekładamy do garnka, dusimy na małym ogniu, aż woda odparuje. Przekładamy do durszlaka, aby pozbyć się pozostałej wody, a gdy masa będzie zimna, dodajemy żółtko jaja, doprawiamy do smaku, mieszamy.. Przygotowujemy ciasto na pierogi: wysypujemy mąkę na stolnicę, robimy zagłębienie, dodajemy roztrzepane całe jajko, olej, stopniowo wodę i szczyptę soli, ciasto wyrabiamy
Moja smaczna kuchniagodzin wędzenia, suszenia i następnego dnia mogliśmy cieszyć się wspaniałym smakiem. My najbardziej lubimy kiełbasy prosto z parzenia – gorące i soczyste. Troszeczkę trudniej się kroi (zdjęcie powyżej) niż zimna „zawiązana” już kiełbasa (ostatnie zdjęcie) ale dla nas nie ma to żadnego znaczenia. Do tego ulubiona musztarda lub chrzan, świeże pieczywo i domowe ogórki np. małosolne. Smak
OstryKęszamocz w pianie, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w nagrzanym do 120 stopni piekarniku około 50 minut. Smakują fajnie na ciepło. Podejrzewam, że na zimno również, ale tego nie zdążyliśmy już sprawdzić (zbyt szybko się rozeszły
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaprzestudzić i zmiksować blenderem i dodać jogurt. Danie możemy podawać na ciepło, wtedy lekko zupę podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania, ponieważ może się zwarzyć. Uwagi: Jeśli zupę podajemy na zimno, należy ją ostudzić i wstawić do lodówki na 3 godziny
Gorący kąsekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tort kryształki to ciasto na zimno wykonane z galaretek i bitej śmietany. Zrobione na cienkim biszkopcie, ale równie dobrze można go zastąpić okrągłymi biszkoptami. Bardzo smaczny deser na upalne dni. Lubiany szczególnie przez dzieci. Przepis zaczerpnęłam z książki Ewy Wachowicz. Post Tort kryształki pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujednia, trzymałam ją w lodówce. Następnie do fasolki dodać pesto i dokładnie wymieszać. Potem rozkruszyć fetę i ponownie dokładnie wymieszać i gotowe. Pyszna i prosta sałateczka, wspaniale smakuje na zimno z fasolką prosto z lodówki. Polecam też: Fasolkę szparagową w sosie pomidorowym
Monia miesza i gotuje