wiaderku do wykorzystania, a ochoty na sernik pełnowymiarowy i pieczony raczej nie, więc wymyśliłam to, co zawsze się sprawdza i co zawsze chce mi się robić, czyli deser na zimno! Składniki na foremkę 22x12: Spód: * 100 g ciasteczek maślanych * 40 g stopionego masła * 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem Masa serowa: * 250 g sera na serniki * 100 g serka
Zdrowa Kuchnia Sowyznam taką wersję chrupek już od dawna i potwierdzam, że są b. dobre ktoś powiedział, że najlepsze są świeże... niekoniecznie. Owszem, na ciepło są super, ale naprawdę na zimno są b smaczne i długo można je mieć w miseczce sowa_nie_sowa 2012/04/10 13:50:51 N_ina , ja nie miałam możliwości przetestowania, bo znikły w jeden wieczór, ale skoro
Zdrowa Kuchnia Sowyodrobina oliwy Tradycyjnie przygotowałam wg Kuchni 5 Przemian, a więc po kolei mieszałam: 1. jajko lekko rozbełtane, odrobina oliwy (sł) 2. szczypta imbiru (o) 3. szczypta soli i zimna woda (sn) 4. mąka orkiszowa i otręby orkiszowe (k) 5. szczypta kurkumy (g) 6. pokrojony banan (sł) Ciasto wlewałam na rozgrzaną patelnię tworząc z niego 3 placuszki i po zmniejszeniu ognia
Zdrowa Kuchnia Sowyzdrowy :) Mniam :) ren-ya 2012/04/24 08:05:48 Kasza w każdej postaci, to coś, co chyba nigdy mi się nie znudzi. Jest świetna i na ciepło i na zimno. A z dodatkiem warzyw zawsze smakuje bajecznie:) Gość: Patyska, acct79.neoplus.adsl.tpnet.pl 2012/04/24 08:52:05 Może wpadnę dziś do Ciebie na obiadek? ;) jukejka 2012/04/24 12:36:23 Też bym takim obiadkiem
Zdrowa Kuchnia Sowyłyżeczkę do filiżanki i zalać przegotowaną wodą o temp. około 65-70oC, parzyć 2-3 min. Można parzyć do trzech razy. Nie stosować podgrzewaczy. Dobrze smakuje także na zimno. Link do produktu: http://www.teastore.pl/product-pol-601-Sencha-Dolce-Vita.html Teraz moja opinia: Herbata ma niesamowicie wspaniały aromat. Pachnie latem i owocami południowymi. Mocno przebija się tu zapach pomarańczy. Herbata zawiera duże cząstki
kolorowotorcikowoŹródło fot: http://najstarszedrzewa.blogspot.com Opieńki pokazują się w lesie, gdy robi się już zimno. Ich pojawienie się zapowiada nadejście zimy. Nie wiem czy wiecie, ale panuje przekonanie, że w miesiąc po ich pojawieniu się - spadnie śnieg ! Opieńki rosną całymi gromadami, najczęściej pod pniami spróchniałych drzew. Kapelusz najbardziej znanej opieńki miodowej ma średnicę 5-10 cm w kolorze miodowożółtawym
kolorowotorcikowoposypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz ochotę na coś oryginalnego i nowego
kolorowotorcikowoDziś tak buro i ponuro .... Tęskno mi za słoneczkiem ! Wiosna wszak już czai się gdzieś za rogiem... Lada moment nastaną ciepłe, słoneczne dni ( mam nadzieję, że zimna już nie wróci w tym roku ). Nieco optymizmu i ciepłą dała mi dziś - zupa z dyni. Ten kolor, ten smak - uwielbiam. A Wy ? skusicie się na porcję ? Składniki: około
kolorowotorcikowostopniach z termoobiegiem lub 220 stopniach bez termoobiegu, przez 15-20 minut, aż upieką się na złocisty kolor. Calzone smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
kolorowotorcikowoprawda ? Szybko i smacznie - to moja blogowa dewiza ! Kruchy kakaowy spód: * 120 g masła * 3 łyżki cukru * 1 1/4 szklanki mąki pszennej * 2 płaskie łyżki kakao DecoMorreno * 1 żółtko * zimna woda Masło pokroić w drobną kostkę. Mąkę połączyć z kakao. Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieść kruche ciasto. Najlepiej zrobić to na stolnicy, siekając wszystkie składniki nożem lub specjalnym
kolorowotorcikowoIdealne danie dla jaroszy. Proste w wykonaniu, dobre na ciepło i na zimno. Składniki: kalafior (może być także mrożony, jednak świeży jest lepszy) 1/2 szklanki kaszy manny 3/4 szklanki bułki tartej 2 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: 1. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na parze al dente. Ostudzić, a następnie rozgnieść widelcem. Przełożyć
Pasja Smakubułce tartej. 7. Placki smażymy z obu stron na złoty kolor. Rada: placki najlepiej smakują z sosem pieczarkowym lub innym. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja akurat podałam z mizerią
Pasja Smakumoreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja Smakułososia. Do masy dodać szpinak. Doprawić do smaku. Masę wlać na podpieczone ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 st.C) przez 25 minut. Można podawać ją na ciepło lub zimno. Dobrze smakuje także następnego dnia
Pasja SmakuLubię makaron, jest sycący i świetnie nadaje się jako składnik obiadów do pracy, bo dobrze smakuje także na zimno. Tym razem wersja mięsna: z kurczakiem i warzywami. Składniki (dla 2-3 osób): pół opakowania makaronu penne pierś z kurczaka suszony koperek pomidor 10-12 czarnych oliwek połowa małej główki sałaty lodowej majonez pieprz, sól Wykonanie: Makaron ugotować al dente, przepłukać
Pasja Smaku