cieście - pycha ! Jeśli jeszcze nigdy takiego nie jedliście to szczerze polecam. To fajna przekąska na imprezę albo po prostu na kolację. Smakuje równie dobrze na gorąco jak i na zimno. A jeśli nie chcecie smażyć to może zapieczecie kalafiora au gratin ? Polecam także pyszne kotlety z kalafiora - idealne na bezmięsny obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaniego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu. Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 7 szt jajek 80 g margaryny lub masła 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej 1 szt budyń waniliowy 250 g borówki amerykańskiej
Ala piecze i gotujeCzekoladowy, ulubiony smak prawie każdego dziecka. Shake Czekoladowy, na widok którego twarzy pojawił się uśmiech. Szybko, smacznie i zimno! To co? Miksujemy? Składniki: ok. 150 ml mleka 1 banan 2 gałki lodów czekoladowych szczypta przyprawy do kawy Kamis kakao do dekoracji Wykonanie: Do butelki miksera wlałam mleko, włożyłam połamanego na kawałki banana, dodałam szczyptę przyprawy do kawy i włożyłam
Blondynka Gotujesłoika - konsystencję dżemu można również sprawdzić z użyciem talerzyka, który należy porządnie schłodzić (w lodówce lub zamrażarce), następnie wyłożyć na zimny talerzyk niewielką ilość dżemu, który pod wpływem zimna zastygnie do konsystencji, jaką otrzymamy po ostudzeniu dżemu - smażenie dżemu można także podzielić na kilka etapów, zwłaszcza, jeśli przygotowujemy go z większej ilości owoców - przez 2-3 kolejne dni smażyć dżem
Smakołyki BerenikiShake to mleczny napój, który serwowany jest na zimno, z dodatkiem kostek lodu, czy też lodów, jego smaki pomogą być rozmaite. Aby przygotować ten napój najlepiej mieć pod ręką blender. Ja Wam polecam Blender Mix&Go Russell Hobbs z 2 butelkami o poj. 600 ml, który jest bardzo funkcjonalny, tani (ok. 150 zł), zajmuje mało miejsca i fajnie wygląda
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGazpacho jest to hiszpańska zupa , wywodząca się z Andaluzji. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno (przy braku czasu na schłodzenie, można dorzucić do niej kostki lodu). Przepis na to gazpacho poniżej różni się nieco od oryginału, gdyż wzbogacone jest m.in. o rzodkiewki ;-) Idealnie nadaje się ono na obiad w upalne dni. […] The post Szybkie gazpacho appeared first
Kulinarne Przebojemiałabym gdzie jej postawić niestety. Więc skoro owoców jest pod dostatkiem, to piekę i przerabiam na inne "dziwne" rzeczy. Dziś w lodówce chłodzi się np. sernik na zimno z jagodami. Na przetwory jakoś w tym roku nie mam czasu, ani ochoty. Może jednak zmobilizuję się i zrobię chociaż trochę słoiczków z sokami na zimę :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówrazem zrobiłam racuszki bezglutenowe i powiem, że smakują równie dobrze, a może nawet lepiej niż tradycyjne, z mąką pszenną. A i dodatkowy plus - smakują i na ciepło i na zimno tak samo wyśmienicie :) Zrobicie dziś na śniadanie ? A może na kolację ? Składniki: * 2 dojrzałe banany * 2 jajka * 2 łyżki mąki kukurydzianej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżka mąki gryczanej
kolorowotorcikowopokroić w paseczki. Dodać do mięsa. Dusić aż będę miękkie, ale żeby się nie rozpadały. Dodać oliwki. Całość spróbować, ewentualnie doprawić świeżymi ziołami. Podawać na ciepło, ale i na zimno smakuje idealnie z pieczywem
Magiczne Życie Martyrazem składnikami kluczowymi stały się migdały , w towarzystwie oleju arachidowego BIOLEVITA (więcej info TU lub TU ). W szybkim skrócie: olej arachidowy BIOLEVITA - w 100% naturalny, jest tłoczony na zimno, dzięki czemu zachowuje wartości odżywcze i dostarcza organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz wielu innych składników odżywczych. Otrzymywany z orzeszków ziemnych, odznacza się intensywnym smakiem i zapachem. Znajduje szerokie zastosowanie
Grunt to przepis!dzięki czemu już jesteśmy brązowi. Brązowi i ciągle najedzeni, gdyż rozpieszcza nas mama właściciela. Zaczęło się "zamówieniem" tradycyjnej trogirskiej (rodzinnej?) potrawy i ruszyła machina. Danie naszego pomysłu oraz wykonania - zimna zupa chmielowa. Figi zerwane prosto w drzewa (a w Polsce się umęczyłam, żeby kupić) Przerobiona wczorajsza kolacja bób z kalmarami (+ makaron i ser) Targ w Trogirze cały w oliwach
Brzuszki Łakomczuszkidworze zimno i niezbyt zachęcająco w kuchni słońce, kolory i cudowne zapachy! Któregoś dnia przypomniał mi się smak andrutów, które robiła ciocia Bożenka. Podjęłam próbę niestety nie były dokładnie takie same ale spotkały się z aprobatą. Składniki: kostka masła 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka pół szklanki cukru pół szklanki cukru kokosowego SKWORCU 2,5 szklanki mleka w proszku kilka
Brzuszki Łakomczuszkipomidorki. Patrzę na nie codziennie, no dobra kilka razy dziennie. Hmm... czasem kilkanaście. I wydaje mi się, że pomidorki stoją w miejscu. :( Może to przez to, że ostatnio było zimno albo dlatego, że patrzę na nie zbyt często. Dodatkowo dobił mnie widok gotowych sadzonek, które kupiła moja Mama i które na początku maja były 3 razy większe niż moje hodowane
Brzuszki Łakomczuszkidekoracji na stół: czapeczka na jajko, jajko z wizytówką, łąka w wazonie, która jest przepiękna, szmatkowe pisanki i wiosenna gałązka. Strasznie lubię takie pierdółki. Dalej przechodzimy do propozycji na zimno. Oczywiście królują jajka na tysiąc sposobów. W kopercie z kawiorem, po królewsku, zapiekane, zapiekane w pomidorach, zapiekane pikantne no można by wymieniać i wymieniać. Następnie pojawiają się przeróżne propozycje mięs
Brzuszki Łakomczuszkiprzez chwilę na oliwie. Łączymy cukinię z komosą i pokrojonym w kostkę twarogiem, pomidorami pokrojonymi w paski. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Sałatkę można jeść na ciepła lub na zimno
Przysmaki Karolki