Miałam ochotę na jakiś serniczek, ale jakoś nie opłacało się piec całego ciasta.. Chciałam coś na zimno i na szybko, więc wymyśliłam takie sobie babeczki :) Nie mogłam się zdecydować czy zrobić z malinami czy z brzoskwiniami, więc zrobiłam dwie wersje. Myślę jednak, że równie dobre będą z borówkami czy jagodami. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówpigułkę! Jak się ostatnio zastanowiłam, to powinnam brać prawie wszystkie reklamowane (no, może oprócz tych dla panów), a te na zimne ręce to przede wszystkim! Teraz, kiedy robi się zimno to już w ogóle!:) Czekam jeszcze na odcinek "Klanu", w którym bohaterowie będą częstować się jakimś suplemencikiem (chociaż może już był??). Mam dla Was dzisiaj pyszny deserek, który
Kraina Tysiąca Smakówłyżeczki soli. 2. Mieszamy ryż z prużonymi jabłkami, dodajemy orzechy, po dwie szczypty cynamonu i gałki muszkatołowej. Możesz dosypać więcej, ja lubię delikatnie;) 3. Jemy na ciepło lub na zimno. Można podgrzać delikatnie w mikrofalówce. Przed podaniem dekorujemy połówkami orzechów i goździkami. Jeśli lubisz rodzynki możesz też trochę wsypać:) Smacznego
Kraina Tysiąca Smakówcoś jest "och i ach", a ten sernik jest taki trochę kontrowersyjny:) Jego smak jest bardzo specyficzny, słodki i kwaśny... orzeźwiający , więc dobry jako alternatywa dla sernika na zimno w upały. I jest smaczny, ale taki... inny. Może zbyt wiele po nim oczekiwałam? W każdym razie próbowało go sześć osób - połowa była zachwycona, a reszta stwierdziła, że nie jest
Kraina Tysiąca Smakówdole warstwa serka, lekko dosłodzonego do smaku. Środek to serek zmiksowany z porzeczkowym musem, a na wierzchu sam porzeczkowy mus, tylko dla prawdziwych miłośników tego owocu :) Najlepiej smakuje na zimno w leniwą niedzielę :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówjednak udało mi się wygrać w konkursie organizowanym przez markę Kenwood zaproszenie na czekoladowe warsztaty . Było jednak gorąco, bo ledwo udało mi się na nie dotrzeć :) A właściwie zimno, bo dotarłam bardzo zmarznięta, godzinę po czasie :) Na szczęście - CZEKOLADOWE warsztaty wiążą się z tym, że wszędzie dookoła jest pełno pysznej CZEKOLADY, więc udało mi się szybko rozgrzać i poprawić sobie
Kraina Tysiąca Smakówżerców idealne! Komentarze m.dawid 2010/01/17 09:47:56 Najlepsze życzenia!!!!!!! samych słodko- orzechowych dni :) Mnie od rana po głowie chodzi właśnie nutella -ale tłumacze sobie, że do sklepu daleko, zimno i w ogóle śnieg, zaspy, nie warto i tak bardzo to może nie potrzebuję;) Nie pomagasz mi dziś Sowo w wytrwaniu w postanowieniu:) oj nie pomagasz:) cynamonwkuchni 2010/01/17
Zdrowa Kuchnia Sowykawiarni :D:D:D sowa_nie_sowa 2010/02/01 11:43:10 A to miłe skojarzenie czy raczej nie...?;) rain1drop 2010/02/03 10:17:26 Wygląda wspaniale. Bardzo lubię sernik na zimno i robię go często, ale z marmurkowym wzorem nie robiłam jeszcze nigdy. :) sowa_nie_sowa 2010/02/03 11:41:34 Wiesz, właściwie to powinnam zmienić nazwę, bo z marmurkiem niewiele
Zdrowa Kuchnia Sowygorącej wody, studzę i wylewam na wierzch, a wcześniej jeszcze układam pokrojone truskawki. ***** Komentarze Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, dze187.neoplus.adsl.tpnet.pl 2010/06/27 21:20:46 Piękny ten jogurtowiec na zimno. A ile blogów, tyle widzę różnych wariacji na temat zimnych ciast z truskawkami. I wszystkie wyglądają pysznie. Tak jak Twój :) anytsujx 2010/07/02 21:53:32 Przepis rewelacyjny, zapisuję do wypróbowania, pozdrawiam :) sowa
Zdrowa Kuchnia Sowywiaderku do wykorzystania, a ochoty na sernik pełnowymiarowy i pieczony raczej nie, więc wymyśliłam to, co zawsze się sprawdza i co zawsze chce mi się robić, czyli deser na zimno! Składniki na foremkę 22x12: Spód: * 100 g ciasteczek maślanych * 40 g stopionego masła * 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem Masa serowa: * 250 g sera na serniki * 100 g serka
Zdrowa Kuchnia Sowyznam taką wersję chrupek już od dawna i potwierdzam, że są b. dobre ktoś powiedział, że najlepsze są świeże... niekoniecznie. Owszem, na ciepło są super, ale naprawdę na zimno są b smaczne i długo można je mieć w miseczce sowa_nie_sowa 2012/04/10 13:50:51 N_ina , ja nie miałam możliwości przetestowania, bo znikły w jeden wieczór, ale skoro
Zdrowa Kuchnia Sowyodrobina oliwy Tradycyjnie przygotowałam wg Kuchni 5 Przemian, a więc po kolei mieszałam: 1. jajko lekko rozbełtane, odrobina oliwy (sł) 2. szczypta imbiru (o) 3. szczypta soli i zimna woda (sn) 4. mąka orkiszowa i otręby orkiszowe (k) 5. szczypta kurkumy (g) 6. pokrojony banan (sł) Ciasto wlewałam na rozgrzaną patelnię tworząc z niego 3 placuszki i po zmniejszeniu ognia
Zdrowa Kuchnia Sowyzdrowy :) Mniam :) ren-ya 2012/04/24 08:05:48 Kasza w każdej postaci, to coś, co chyba nigdy mi się nie znudzi. Jest świetna i na ciepło i na zimno. A z dodatkiem warzyw zawsze smakuje bajecznie:) Gość: Patyska, acct79.neoplus.adsl.tpnet.pl 2012/04/24 08:52:05 Może wpadnę dziś do Ciebie na obiadek? ;) jukejka 2012/04/24 12:36:23 Też bym takim obiadkiem
Zdrowa Kuchnia Sowy