na zimno - 10906 przepisów (strona:525/728)

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 186

Paszteciki z ciasta kruchego, które zawsze się udają. Robi się je błyskawicznie i w równie szybkim  tempie znikają z talerza. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: Ciasto 50 dag mąki 25 dag masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 . żółtka

RAROSSA
TORCIK TRUSKAWKOWO LIMONKOWY 155

Torcik na zimno obłędnie pachnący truskawkami, przełamany orzeźwiającym smakiem limonek SKŁADNIKI Biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa 30 dag truskawek 50 dag serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Masa limonkowa 150 g białej czekolady 500 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru

RAROSSA
SZARLOTKA BISZKOPTOWA 175

Szarlotka na delikatnym cieście biszkoptowym, przypominająca szarlotkę na zimno. Doskonale sprawdzi się także jako alternatywa, klasycznej s zarlotki na kruchym cieście . SKŁADNIKI forma 24x35 cm BISZKOPT: 6 jajek 6 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa  jabłkowa: 1 kg jabłek Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek bułki tartej

RAROSSA
Francuskie koperty z nadzieniem ziemniaczanym 118

Jeśli chcemy, aby koperty były zamknięte, delikatnie moczymy rogi mokrymi palcami przed zlepieniem ich na środku. Pieczemy je w 200 stopniach C przez około 15-20 minut. Smacznego! Brrrr. Zimno

Weganizm infantylny
Frappe jagodowe 139

istnieją od miliardów lat. Iwona Cegiełkówna      Końcówka jagód. Można pokombinować z różnymi owocami. Można też ich w ogóle nie dodawać. Nie lubię kawy rozpuszczalnej. Na zimno i z jagodami nawet nie czuć, że jest rozpuszczalna. Jednak to wciąż nie zmienia faktu, że jest zwykłym granulatem. Próbowałam zastąpić ją kawą zbożową, ale moje kubki smakowe tego

Weganizm infantylny
Mrożony krem czekoladowo-kokosowy 193

zmieniło się na lepsze. Najczęściej chodzi o to, aby zmieniło się na cokolwiek. Marek Hłasko      Trochę czekoladowo. Trochę kokosowo. Trochę śmietankowo. Trochę bakaliowo. Trochę zimno. Składniki: 400 ml mleka kokosowego (puszka) 1/4 szklanki kakao w proszku syrop z agawy/cukier lub inna substancja słodząca kilka kropel aromatu śmietankowego 4-6 kostek gorzkiej czekolady garść bakalii (np. rodzynek

Weganizm infantylny
Ekspresowy chlebek z fasoli 98

chlebek, którym można zajadać się do woli. Bez mąki, za to z dużą ilością ziarenek, doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny i zdecydowanie lepiej smakuje na zimno niż zaraz po wyjęciu z piekarnika. Składniki: puszka odsączonej z zalewy i wypłukanej czerwonej fasoli 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego pół szklanki odtłuszczonego mleka granulowanego

Kulinarny Pamiętnik
Buraczki na ciepło 164

Jakiś czas temu bardzo rozsmakowałam się w burakach - świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i za zimno, są smaczne i bardzo sycące, a na dodatek zawierają wiele cennych dla organizmu składników, na przykład żelazo, potas, czy witaminy A, B i C. Niedawno proponowałam Wam przepis na buraczane carpaccio . Dzisiaj przyszła pora na zasmażane buraczki na ciepło - z podanych proporcji wychodzą

Kulinarny Pamiętnik
Kruche pierożki ze szpinakiem 179

Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła sól żółtko 55 ml zimnej wody * na farsz: 400 g mrożonego szpinaku - wykorzystałam brykiet (można też użyć świeżego) 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte

Kulinarny Pamiętnik
Biała dama 430

Puszysta masa serowa oraz słodki smak ananasów nadają temu ciastu lekkości i wyśmienity smak, idealny na cieplejsze dni. Składniki - 2 serki homogenizowane ( 180 g ) - ¾ szklanki cukru

Świat Smaku
Świderki z kurczakiem 155

dwie łyżki majonezu. Wymieszać. Natkę pietruszki umyć, wysuszyć i posiekać. Dodawać do potrawy według uznania. Uwaga – sprawdzona rada 1)        na   zimno danie świetnie nadaje się na pożywna sałatka  Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi

Świat Smaku
Tarta z porzeczkami i bezą 175

tarta nabrała pięknego koloru. Kruche ciasto możemy zrobić w malakserze – wtedy placek będzie mniej pracochłonny. Sama tarta jest pyszna – pełna kontrastów i różnych struktur. Możemy podawać na zimno i na ciepło. Składniki na spód: 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 250 g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1 łyżka

Poezja smaku
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 253

Nawet są dobre na kolacje jako szybka, zimna, przekąska....                                 .mmm pychota

Zainspiruj się kuchnią
Smażone krewetki w tempurze 147

ogonków. Następnie mieszamy składniki do marynaty i wrzucamy w nią krewetki. Odstawiamy na 30-40 min. Wodę do panierki wlewamy do plastikowej butelki i chłodzimy, żeby była bardzo zimna ( inaczej nie wyjdzie panierka). Następnie kroimy kapustę bok choy, tak aby twarde końcówki były oddzielnie, a liście oddzielnie (końcówki będziemy smażyć najpierw aby zmiękły

Zainspiruj się kuchnią
Tort Czekoladowy 179

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} * 7 jajek * 1 szklanka cukru * 3/4 szklanki maki pszennej * 3/4 szklanki kakao * 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli           Masa : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

ciemna strona patelni