na zimno - 10906 przepisów (strona:516/728)

Świderki z kurczakiem 170

dwie łyżki majonezu. Wymieszać. Natkę pietruszki umyć, wysuszyć i posiekać. Dodawać do potrawy według uznania. Uwaga – sprawdzona rada 1)        na   zimno danie świetnie nadaje się na pożywna sałatka  Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi

Świat Smaku
Tarta z porzeczkami i bezą 196

tarta nabrała pięknego koloru. Kruche ciasto możemy zrobić w malakserze – wtedy placek będzie mniej pracochłonny. Sama tarta jest pyszna – pełna kontrastów i różnych struktur. Możemy podawać na zimno i na ciepło. Składniki na spód: 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 250 g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1 łyżka

Poezja smaku
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 269

Nawet są dobre na kolacje jako szybka, zimna, przekąska....                                 .mmm pychota

Zainspiruj się kuchnią
Smażone krewetki w tempurze 158

ogonków. Następnie mieszamy składniki do marynaty i wrzucamy w nią krewetki. Odstawiamy na 30-40 min. Wodę do panierki wlewamy do plastikowej butelki i chłodzimy, żeby była bardzo zimna ( inaczej nie wyjdzie panierka). Następnie kroimy kapustę bok choy, tak aby twarde końcówki były oddzielnie, a liście oddzielnie (końcówki będziemy smażyć najpierw aby zmiękły

Zainspiruj się kuchnią
Tort Czekoladowy 193

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} * 7 jajek * 1 szklanka cukru * 3/4 szklanki maki pszennej * 3/4 szklanki kakao * 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli           Masa : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

ciemna strona patelni
Lunchbox: Sałatka z kaszą gryczaną, mozzarellą i pomidorami 1348

kaszę gryczaną, ale do tej pory jadłam ją raczej na ciepło, w postaci farszu w gołąbkach czy pierogach oraz z różnymi sosami. Tym razem zdecydowałam się podać ją na zimno. Sałatka z kaszą gryczaną idealnie nadaje się jako posiłek do pracy.  Składniki: 100 g kaszy gryczanej 1/2 kulki mozzarelli 1 pomidor garść listków bazylii sól, pieprz 2 łyżki oliwy

Pasja Smaku
Sałatka z fasolką szparagową 305

jest pyszna i często gości na naszym stole. Ta którą dzisiaj proponuję również nam zasmakowała i zostaje na stałe wpisana w nasze domowe menu. Podajemy na ciepło ale na zimno również była smaczna. Składniki: 200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone) 200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte) 1 cebula większa 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli

Ala piecze i gotuje
Caponata 206

Słynna sycylijska potrawa z bakłażanów, którą można podawać zarówno na ciepło jako dodatek do mięsa, albo na zimno jako przystawkę. Istnieje wiele metod jej przygotowania, ale są one do siebie bardzo podobne. Ja korzystałam z przepisu Jamiego Oliwiera z książki "Włoska Wyprawa Jamiego". Składniki: 1 bakłażan 2-3 duże pomidory 1 czerwona cebula kapary oregano ząbek czosnku łyżka kaparów garść

wyzwania kuchenne
Tarta z camembertem i żurawiną 147

Tarta z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i suszoną żurawiną to prosta wegetariańska potrawa smaczna zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 g sera camembert garść suszonej żurawiny 2 jaja 250 g gęstej śmietany tymianek pieprz Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ciasto francuskie wyłożyć na formę do tarty i ponakłuwać spód widelcem. Formy

wyzwania kuchenne
Wytrawne tartaletki ze szpinakiem i łososiem 329

Tartaletki na słono z ciasta kruchego wypełnionego szpinakiem i wędzonym łososiem oraz masą jajeczno- śmietanową. Smaczne na ciepło i na zimno. Składniki na 6 sztuk: na ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej               150 g masła schłodzonego                1 żółtko

wyzwania kuchenne
Hiszpańska tortilla 422

patelnię i smażyć około 5 minut, następnie z pomocą talerza przewrócić omlet na drugą stronę i smażyć kolejne 5 minut. Tortillę pokroić na kawałki i podawać na ciepło lub zimno

wyzwania kuchenne
Mini focaccie z oliwkami 174

Mini focaccie to płaskie włoskie bułeczki skropione oliwą z oliwek, które podaję się na ciepło przed daniem głównym lub na zimno jako dodatek do innej potrawy. Składniki: 3/4 szklanki ciepłej wody 20 g drożdży świeżych 400 g mąki pszennej szczypta cukru łyżeczka soli 6 łyżek oliwy z oliwek sól morska oliwki W miseczce wymieszać wodę, drożdże i cukier. Odstawić

wyzwania kuchenne
Koperty z camembertem 162

Chrupiące małe koperty z ciasta francuskiego wypełnione serem camembert i suszoną żurawiną, podane z miodem z tymiankiem. Smakują prosto po wyjęciu z piekarnika, jak i na zimno. Składniki: płat ciasta francuskiego ser camembert żurawina suszona kilka łyżek miodu tymianek świeży lub suszony Piekarnik nastawić na 220 stopni C. Ser pokroić na kawałki. Do miodu dodać łyżeczkę suszonego lub kilka gałązek

wyzwania kuchenne
Guacamole 182

Gęsty meksykański dip na bazie awokado podawany na zimno do kukurydzianych nachos lub placków tortilla (np. do burrito z TEGO przepisu). Składniki: awokado sok z połowy limonki pół małej czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku sól Cebulę i czosnek drobno posiekać. Awokado obrać i usunąć pestkę. Miąższ rozgnieść widelcem lub zmiksować, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić do smaku solą

wyzwania kuchenne
Baba ghanoush 162

Arabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw. Składniki: bakłażan 1 łyżka pasty tahini 1 łyżeczka oliwy ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny sól garść natki pietruszki mielona papryka Piekarnik nastawić na 250 stopni C. Bakłażana nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce pokrytej folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania