Łosoś w sosie żurawinowym

Łosoś w sosie żurawinowym

Łosoś w sosie żurawinowym

    W ciągu roku zdarza mi się przygotować danie, które potem chętnie widziałabym na świątecznym stole. Tak właśnie było z tytułowym łososiem. Przyznam otwarcie, że nie zaliczam się do miłośników karpia, w sumie nie lubi go nikt z mojej rodziny poza Mamą. Właśnie dlatego wśród dwunastu wigilijnych potraw znajdują się też inne ryby, w różnych postaciach. Przeważnie są to sprawdzone, dobrze nam wszystkim znane dania rybne. Jednak zawsze staram się, by było też coś nowego. W tym roku niewątp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
veronika, 3 grudnia 2012 21:11:16

Jak dla mnie : mniam. Łosoś w połączeniu z żurawiną wygląda bardzo świątecznie zapraszam do akcji: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zdrowe-swieta-boze-narodzenie

Majana, 3 grudnia 2012 23:26:01

Smakowicie się zapowiada. Ciekawe połączenie, chętnie bym wypróbowała:)

Luna, 9 grudnia 2012 13:31:07

Karolka, a jak dodam suszonej zurawiny?

Karolka, 9 grudnia 2012 18:28:46

Luna suszona zurawina nie da tego soku co naturalna. Ona w czasie gotowania tak fajnie peka i jej sok miesza sie z porto. Nie wiem czy suszona da taki sam efekt jak ta naturalna.pozdrawiam

Luna, 21 grudnia 2012 17:03:57

Spróbowałam z suszoną - wymieszałam z suszonymi śliwkami i potem zmiksowałam - efekt zupełnie inny - ale całŻiem ok :)