W ciągu roku zdarza mi się przygotować danie, które potem chętnie widziałabym na świątecznym stole. Tak właśnie było z tytułowym łososiem. Przyznam otwarcie, że nie zaliczam się do miłośników karpia, w sumie nie lubi go nikt z mojej rodziny poza Mamą. Właśnie dlatego wśród dwunastu wigilijnych potraw znajdują się też inne ryby, w różnych postaciach. Przeważnie są to sprawdzone, dobrze nam wszystkim znane dania rybne. Jednak zawsze staram się, by było też coś nowego. W tym roku niewątp... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jak dla mnie : mniam. Łosoś w połączeniu z żurawiną wygląda bardzo świątecznie zapraszam do akcji: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/zdrowe-swieta-boze-narodzenie
Smakowicie się zapowiada. Ciekawe połączenie, chętnie bym wypróbowała:)
Luna suszona zurawina nie da tego soku co naturalna. Ona w czasie gotowania tak fajnie peka i jej sok miesza sie z porto. Nie wiem czy suszona da taki sam efekt jak ta naturalna.pozdrawiam
Spróbowałam z suszoną - wymieszałam z suszonymi śliwkami i potem zmiksowałam - efekt zupełnie inny - ale całŻiem ok :)