Przez żołądek do serca, a więc sernik na zimno z czekoladą... Do sernika koniecznie dobra kawa, w dużym wyborze na stronie www.skworcu.com.pl/ Składniki na ciemny biszkopt: 6 jaj 1 szk cukru kryształu 3/4 szk mąki pszennej 2-3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia
Apetyczna babeczkaKapuśniaczki to danie główne, przekąska na zimno lub na ciepło, idealne do barszczu!. Z czym chcecie i jak tylko chcecie :). Dobrze jest zrobić ich więcej, żeby można je zajadać jeszcze w drugi dzień, można je również mrozić i wyjąć jak mamy gości :) Farsz: mała główka kapusty 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka majeranku
Apetyczna babeczkaCiasto zapiekane z kurczakiem i pieczarkami, z dużą ilością majeranku. Może być danem głównym lub przystawką, smaczne zarówno na ciepło jak również na zimno. Można ją zapiekać w formie tarty, lub z zwykłej blaszce do pieczenia ciasta. Składniki na ciasto: 25 dag mąki pszennej lub krupczatki 12 dag masła 1 żółtko 1 łyżeczka soli 50 ml wody Posiekać nożem
Apetyczna babeczkawiórki razem z cebulami, dokładam jajko i wszystkie pozostałe przyprawy. Przyprawy jak pieprz czy sól należy dostosować do upodobań domowników. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smaczne na gorąco i na zimno! Sos grzybowy: 20-30 dag grzybów, grzyby leśne lub pieczarki cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonej bazylii świeża natka pietruszki, im więcej tym smaczniej sól pieprz 3 łyżki
Apetyczna babeczkasyropu klonowego, startego imbiru oraz z drobno posiekanego czosnku i chili przygotowujemy dressing. Odcedzone brukselki posypujemy uprażonymi nerkowcami i polewamy przygotowanym sosem. Można podawać na ciepło i na zimno
Apetyczna babeczkabułeczki w kształcie spirali mają kokosowy smak. Podaje się je na ciepło lub na zimno, z masłem lub dżemem albo z konfiturą. Po składniki na bułeczki zajrzyjcie na stronę Skworcu.com.pl Składniki na 12 bułeczek: 45 dag mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 4-5 łyżeczek drobnego cukru 2 łyżeczki brązowego cukru do posypania 1i 1/2 łyżeczka suszonych drożdży
Apetyczna babeczkatradycyjne szwajcarsko - niemieckie bułeczki, zwane ,,partybrot,, , podaje się na ciepło lub na zimno. Jak sama nazwa wskazuje, doskonale nadają się na przyjęcia. Bułeczki mleczne: 225 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczki cukru 2 dag świeżych drożdży 1 łyżka roztopionego masła 145 ml mleka, niecałe 2/3 szklanki Bułeczki razowe: 175 g maki razowej
Apetyczna babeczkaspożywczą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. 2. Zamarynowany boczek z foremką wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez ok. 90 minut. Boczek wspaniały na zimno i na gorąco
Apetyczna babeczkapieczenia, banany, cynamon, imbir, roztopione masło. Dołóż ubite jajka. Dokładnie wymieszaj. Natłuść formę i przełóż ciasto. Piecz godzinę w tem 170 C. Jest smaczny na ciepło i na zimno. źródło inspiracji książka ,,Chleb
Apetyczna babeczkatarce o drobnych oczkach dodać startą cebulę. Wbić jajka, dodać mąkę , i przyprawy.Wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Sos Develey jest również idealny do mięsa na zimno
Moje domowe kucharzenieuwielbiam pod każdą postacią, jak na razie kupne ale mam nadzieję, że wkrótce podejmę wyzwanie i spróbuje zrobić je samodzielnie :) Sakiewki te sprawdzają się fajnie na ciepło oraz na zimno. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego - 4 łyżeczki majonezu - 1 laska kiełbasy cienkiej ( ja użyłam z szynki) - 15 dag sera żółtego - oregano Przygotowanie: Ciasto
Zainspirowana w kuchniśmietanę z niewielką ilością gorącej wody z sosu, a następnie dodajemy całość do garnka. Zasada z zasmażką jest taka - albo ona, albo danie, do którego ją dodajemy powinna być zimna, a to drugie gorące, bo inaczej porobią się grudki. Ale... ponieważ jestem wielozadaniowa ;) i robię wszystko naraz, zawsze gorącą mam i zasmażkę i potrawę. I zawsze mi wychodzi. Myślę
chwile dla mnieSmerfetka TO CIASTO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH BISZKOPT mąka pszenna 1/2szkl proszek do pieczenia 1łyżeczka woda zimna -2 łyżki jajka 4szt mąka ziemniaczana 1/2szkl. cukier 0,5 szkl ocet -1 łyżeczka MASA BUDYNIOWA mleko -2 szkl cukier -4 łyżki margaryna -210 g mąka -5 łyżek PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak woda
Kuchnia Danusiupalne dni ciasto na zimno Serowiec Składniki: 1 l śmietana kremowa 18% , 1 kg SER BIAŁY TŁUSTY , 1 opak galaretka truskawkowa , 1 opak galaretka pomarańczowa , 3 łyżki żelatyna , 0,5 szkl cukier , 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE: Śmietanę mocno schłodzić. Następnie ubić z cukrem. Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żelatynę rozpuścić
Kuchnia DanusiSmakuje dobrze na gorąco jak i na zimno Pieczeń rzymska SKŁADNIKI: 2 kg mięsa mielonego 3 jajka 1 cebula 2 kajzerki sól i pieprz tłuszcz papryka ostra zioła prowansalskie 1/2 słoika papryki kolorowej konserwowej 3 duże pieczarki. PRZYGOTOWANIE: Kilka pasków papryki konserwowej,wyjąć ze słoika,osączyć. Pieczarki opłukać,osączyć,pokroić w grubsze plasterki. Bułki namoczyć w wodzie,odcisnąć. Cebulę obrać
Kuchnia Danusi