Cebulowa focaccia

Cebulowa focaccia

Cebulowa focaccia

Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. W wersji podstawowej posypana jest z wierzchu gruboziarnistą solą, jednak do ciasta bywają dodawane rozmaite dodatki. Najczęściej są to oliwki lub różne zioła. Focaccia może także przypominać nieco pizzę bez sosu, a z suszonymi pomidorkami, prosciutto czy parmezanem. Jednak warto nie przesadzać z dodatkami, by nie zdominowały smaku samego chlebka, który jest naprawdę wyjątkowy. Focaccia z cebulą Potrzebujemy: 500 g mąki 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczkę cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ratunku obiad

Autor

Eve

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

focaccia, ciasto, pieczywo, pieczenie, mąka, cebula, włoska, sosy, susz, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, lekka, cukier, obiad, zupa, zupa pomidorowa, sos do pizzy, domowe pieczywo, zupa krem, krem, sos pomidorowy, ciasto z bezami, ciasto na zimno, lekkie ciasto, ciasta z kremami, bez pieczenia, domowa pizza, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Ratunku obiad

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.