zmielony pieprz sól morska Wykonanie: Czosnek rozcieramy w moździerzu z solą, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy na parze około 20 minut. Przelewamy zimna wodą i odstawimy do odcieknięcia. Fasolkę polewamy sosem i mieszamy
Kulinarne przygody Gatitymozzarella były odsączone. W przeciwnym wypadku zamiast chrupiącego ciasta i warzyw z piekarnika wyjemy warzywa uduszone we własnym sosie. Tarta doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Inspiracja Madame Edith . Tarta warzywna Proporcje na formę o średnicy 28 cm Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 okrągłe małe żółte
Kulinarne przygody Gatityroku całkiem oszalały ! Posiadam trzy krzaczki, a borówek jest tyle, że nie sposób je przejeść. Robiłam jedną tartę , drugą tartę , sernik na zimno , domowe lody , jemy je z jogurtem na śniadanie, czy tak po prostu bez niczego. Jemy i jemy, a ich wcale nie ubywa... Zebrałyśmy z córką prawie
Kulinarne przygody GatityWracam na bloga po krótkiej urlopowej i remontowej przerwie z prostym, ale bardzo aromatycznym przepisem na ziemniaki. Doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podawane jako dodatek do grillowanych mięs czy ryb, albo jako sałatka na ciepło. Ja swoje zrobiłam na patelni, ale równie dobrze można je przygotować w piekarniku. Pieczone cytrynowe
Kulinarne przygody Gatitysię z kuchni bałkańskiej i różni się nieco swoim składem w zależności od regionu. Moja dzisiejsza propozycja nie zawiera na przykład pomidorów. Równie dobrze smakuje na ciepło, jaki na zimno. Możemy ją robić na bieżąco, albo zawekować w słoikach, żeby pozostała z nami na dłużej. Jest doskonała do wszystkich mięs, ale ja najrzadziej ją lubię z kawałkiem wiejskiego
Kulinarne przygody Gatityoknem powiało chłodem... jesień, niestety... Pora więc wrócić do nieco cięższych dań. Na początek polecam aromatyczną, pikantną i rozgrzewającą sałatkę ziemniaczaną, idealna na nadchodzące jesienne chłody. Doskonała na zimno, ale ja ją uwielbiam również na ciepło. Inspirację zaczerpnęłam z mojego ulubionego bloga Bea w kuchni . Sałatka ziemniaczana z fasolką Proporcje na 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki
Kulinarne przygody GatityDziś na blogu pozostajemy w jesiennym nastroju. Za oknem piękna słoneczna polska złota jesień, możemy sobie więc pozwolić na deser na zimno, to znaczy na jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym. Jednym ze składników masy serowej jest kasza jaglana. Jesteście zdziwieni ? Jeśli tak to zachęcam do wypróbowania przepisu ! Będziecie bardzo mile zaskoczeni jak kasza wspaniale smakuje w serniku
Kulinarne przygody Gatityzamiast lekkich owocowych śniadań, lepiej zjeść coś ciepłego i rozgrzewającego. Wstałeś do pracy a za oknem jeszcze ciemno i na samą myśl o wyjściu z domu jest Ci zimno? Koniecznie zjedz coś pożywnego, co da Ci siłę na resztę dnia i uchroni od przeziębień! Joke zawiera dużo odżywczych składników, dzięki czemu już od rana czujesz się gotowy na resztę dnia
Tajskie smakiIndyjski gęsty owocowy sos, używany na zimno jako dodatek do mięs lub warzyw. W jego skład wchodzą dojrzałe brzoskwinie usmażone z cebulą, czosnkiem, octem oraz przyprawami. Polecam również dodać odrobinę chilli, aby uzyskać lekko pikantny smak :) Składniki: 5 brzoskwiń 5 łyżek cukru 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 2 cm kawałek imbiru 50 ml białego octu winnego szczypta soli mała
wyzwania kuchennewielkości ) CIASTO: * 100 ml wody * 35 g masła * 70 g mąki * 2 jajka * szczypta soli FARSZ: * 150 g serka Almette ( smak ziołowy ) * 50 g łososia wędzonego na zimno dodatkowo : rukola Wykonanie: Wodę zagotować z solą i masłem. Dodać mąkę - gotować, nie przerywając mięszania, aż masa zacznie odstawać od naczynia. Ostudzić. Masę miksować, dodając po jednym jajku, do momentu
kolorowotorcikowosmaczna sałatka. Tym razem żółte pomidorki z łososiem w towarzystwie rukoli. Całość połączył olej sezamowy. składniki: 2 garście rukoli 12 żółtych pomidorków koktajlowych 125 g łososia wędzonego na zimno Limito 1 łyżka sezamu 4 -5 łyżek oleju sezamowego Składniki na dwie porcje. Na każdym talerzu ułożyć garść rukoli. Pomidorki przekroić na pół i ułożyć na sałacie. Pomiędzy pomidorkami ułożyć wędzonego
Monia miesza i gotujepyszne bułeczki drożdżowe z cebulą i żółtym serem. Moja rodzinka je bardzo polubiła Są przepyszne, można je jeść na ciepło jak i na zimno. Są fajnym pomysłem na kolację, drugie śniadanie do szkoły lub pracy. W mniejszej wersji świetnie będą pasować jako przekąska na imprezę. Polecam Wam ten prosty, tani
Marta Gotujeklasyka, prawda? W szybkim skrócie: oliwa z oliwek extra virgin BIOLEVITA (więcej info TU lub TU ) - jest pozyskiwana ze starannie wyselekcjonowanych, hiszpańskich oliwek. Najlepiej nadaje się do spożywania na zimno, zachowując tym samym swoje naturalne witaminy (A i E) i minerały (fosfor, potas, żelazo). Odznacza się łagodnym smakiem i zapachem. Zdrowy i w 100% naturalny dodatek do ulubionej sałatki
Grunt to przepis!parówką. Są bardzo smaczne a szczególnie z dużą ilością musztardy lub ketchupu. Moje nowe odkrycie smakowe to ketchup z dodatkiem śliwki. Bułeczki są pyszne na ciepło jak i na zimno. Składniki: Ciasto drożdżowe: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 50 g masła roztopionego 5 łyżek wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem
Ala piecze i gotujedoskonale radę. Popychacz pozwala na uformowanie zadowalającego kształtu. W najbliższym czasie z pewnością wykorzystam je także do formowania burgerów oraz porcjowania sałatek. Świetnie nadadzą się też do deserów na zimno, więc przede mną jeszcze kilkanaście możliwości na ich sprawdzenie. W sklepie forma na ciastka kosztuje 28,80 zł. Obręcze są funkcjonale i eleganckie, więc mogą się też nadawać na prezent
Pasja Smaku