na zimno - 10906 przepisów (strona:496/728)

Kalafior z sosem curry! 169

teraz, jeżeli jest to konieczne dopraw w/g swoich upodobań.Kalafior odcedź, polej sosem, posyp prażonym słonecznikiem i jak masz kolendrą albo jak ja koperkiem i zajadaj.SMACZNE I NA ZIMNO I NA GORĄCO> CMOKjeszcze gorące

Pasje Jolki
PePeronata 125

Jeżeli lubisz paprykę, to ta właśnie uduszona na patelni z cebulą jest właśnie dla Ciebie.Na gorąco i na zimno.Jako dodatek do mięs i nabiału, albo po

Pasje Jolki
Brokuł z Kalafiorem po Polsku 122

kalafior - 1 brokuł - garnek z wodą, ocet  - sól - masło 200 g - pół szklanki bułki tartej Na gorąco do mięs i makaronów, na zimno smakuje równie wybornie. Zagotuj ok.1,5 - 2 litry wody. Im mniej tym będzie smaczniej. Świetnie sprawdza się tutaj szybkowar. Wodę dobrze posól . Gdy już się zagotuje wrzuć umyty i podzielony na różyczki brokuł . Przykryj i gotuj

Pasje Jolki
Bananowy Krem do ciasta / Banana cream cake 280

Krem o smaku banana świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem biszkoptowym, czy to w przekładanym, czy w roladzie.Do zrobienia kremu potrzebujesz- 1/2 litra mleka- 2 łyżki

Pasje Jolki
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 382

zawrze wyłącz gaz i wrzuć czekoladę.Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie włóż do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Gdy już jest całkowicie zimna ubij jak bitą śmietanę na dość sztywno, na wolnych obrotach. Ponownie schłódź. I zawsze trzymaj krem w lodówce. Możesz również zamrozić.SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 198

paszteciki reklamy nie potrzebują! Są po prostu bajeczne. Symfonia smaków najlepiej czuje się w towarzystwie dobrego, gorącego, czerwonego barszczu podanego w filiżance. Na gorąco - świeżo wyjęte z piekarnika, na zimno - gdy emocje i temperatura opadną, podgrzewane w piekarniku i posmarowane masłem - gdy jakimś cudem przetrwają... Nie ważne!! One są zawsze rewelacyjne i mówimy to z ręką na sercu. Głupio

Wypisz Wymaluj
Tarta bananowo wiśniowa 168

równomiernie na powierzchni ciasta. Tak przygotowaną tartę ponownie umieściłem w piekarniku, którego temperaturę obniżyłem do 160 stopni i piekłem przez 30 minut. Podałem po wystudzeniu, najlepiej smakuje na zimno

Wyprawy kulinarne
Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka 171

Delikatny mus z mintaja polany sosem z wędzoną nutką… Elegancka i pyszna przystawka na imprezę, która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki

Oryginalny smak
Ciasto " Wiśniowy szyk" 334

Wyjąć ciasto z piekarnika. Rozprowadzić lukier po cieście .Piec przez 20-30 kolejnych minut. Gotowe ciasto powinno mieć lekki złotawy kolor. Pozostawić do schłodzenia. Najlepiej smakuje na zimno

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pieróg biłgorajski z kaszą gryczaną 777

roku potrawa ta została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych tego regionu. Można go jeść  z masłem, z mlekiem, ketchupem , z sosem z grzybów, zarówno na ciepło i na zimno, jak kto woli. Ja najbardziej lubię z masełkiem jak widać na załączonym foto.Czas pieczenia:  90 min                    Temperatura pieczenia

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pizza z szynką i pieczarkami 167

jest też nie mała :)  Z przepisu wychodzą dwie cienkie okrągłe na blachę z wyposażenia piekarnika lub jedna prostokątna na całą blaszkę , jest pyszna zarówno na ciepło jak i zimna. Przepis podpatrzony na blogu Buduj smakSkładniki:3 szklanki mąki 1  szklanka ciepłej wody0,5 kostki świeżych drożdży  (50g)1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy lub oleju1

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort z bitą śmietaną i brzoskwiniami 279

stan tamtego dnia i pełen relaks ! Długo nie mogłam zdecydować się co do tortu, bo najpierw chciałam typowo masowy, później chciałam coś z bananami, później jakiś delikatny na zimno, no i wyszło, że zrobiłam właśnie ten. Co mogę powiedzieć?  Jest nie przesłodzony, delikatny, rozpływający się w ustach ... po prostu  IDEALNY ! Chyba nie muszę dodawać jak szybko zniknął

charlotte gotuje
Domowy makaron 155

Najlepszy, co tu dużo mówić :) Idealny do rosołu, u mnie w domu często go się robi kiedy są jakieś uroczystości, ponieważ rodzinka bardzo lubi swojski makaron

charlotte gotuje
Pęczotto buraczane z boczkiem 148

Buraki bardzo lubimy, zarówno w czystym barszczu, barszczu ukraińskim czy w postaci buraczków tartych na zimno i ciepło do obiadu. Tym razem tarte buraki dodałam do pęczaku  z boczkiem i cebulą. Podałam do roladek wołowych. Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 3 małe buraki czerwone 1 mała cebula, najlepiej czerwona 1 ząbek czosnku 1 łyżka klarowanego masła ok. 3 szklanek

Czerwień i błękit
Zupa pikantno-kwaśna 180

Dziś za oknem wietrznie, zimno, nieprzyjemnie. Nie da się ukryć, że grudzień coraz bliżej... Dlatego dziś jest doskonały dzień na wypróbowanie gęste, sycącej i rozgrzewającej zupy pikantno-kwaśnej. Właściwie to takie danie jednogarnkowe, w zupełności wystarczy nam za cały obiad. Zupa pikantno-kwaśna Proporcje dla 4-5 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1,5 litra

Kulinarne przygody Gatity