jajku i bułce tartej, smażyć na małym ogniu do zrumienienia. Układać warstwami: warzywa - ryby - warzywa. Danie doskonale smakuje zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałanaszych rąk, przykrywamy cienką ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Czas wyrastania uzależniony jest od temperatury w kuchni.Jeżeli jest bardzo ciepło to ciasto rośnie szybciej i odwrotnie, jeżeli zimno to wolniej.Dlatego zaglądamy co jakiś czas do niego, pierwszy raz tak po ok 20 minutach, aż podwoi swoją objętość. U mnie trwa to ok. 30 minut i nie jest
Pasje JolkiCzysty olej słonecznikowy, tłoczony na zimno ssany przez 15-20 minut dziennie jako cukierek stanowi lek obdarzony szerokimi właściwościami.Olej należy ssać w przedniej części jamy ustnej przepuszczając go między zębami dbając , aby oleju nie połykać.Ja zazwyczaj ssę olej rano, podczas brania prysznica lub gdy przygotowuję śniadanie. Można ssać 3 razy dziennie, ale nigdy zaraz po posiłku.Olej
Pasje Jolkiteraz, jeżeli jest to konieczne dopraw w/g swoich upodobań.Kalafior odcedź, polej sosem, posyp prażonym słonecznikiem i jak masz kolendrą albo jak ja koperkiem i zajadaj.SMACZNE I NA ZIMNO I NA GORĄCO> CMOKjeszcze gorące
Pasje JolkiJeżeli lubisz paprykę, to ta właśnie uduszona na patelni z cebulą jest właśnie dla Ciebie.Na gorąco i na zimno.Jako dodatek do mięs i nabiału, albo po
Pasje Jolkikalafior - 1 brokuł - garnek z wodą, ocet - sól - masło 200 g - pół szklanki bułki tartej Na gorąco do mięs i makaronów, na zimno smakuje równie wybornie. Zagotuj ok.1,5 - 2 litry wody. Im mniej tym będzie smaczniej. Świetnie sprawdza się tutaj szybkowar. Wodę dobrze posól . Gdy już się zagotuje wrzuć umyty i podzielony na różyczki brokuł . Przykryj i gotuj
Pasje JolkiKrem o smaku banana świetnie komponuje się z czekoladowym ciastem biszkoptowym, czy to w przekładanym, czy w roladzie.Do zrobienia kremu potrzebujesz- 1/2 litra mleka- 2 łyżki
Pasje Jolkizawrze wyłącz gaz i wrzuć czekoladę.Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygnie włóż do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Gdy już jest całkowicie zimna ubij jak bitą śmietanę na dość sztywno, na wolnych obrotach. Ponownie schłódź. I zawsze trzymaj krem w lodówce. Możesz również zamrozić.SMACZNEGO.CMOK
Pasje Jolkipaszteciki reklamy nie potrzebują! Są po prostu bajeczne. Symfonia smaków najlepiej czuje się w towarzystwie dobrego, gorącego, czerwonego barszczu podanego w filiżance. Na gorąco - świeżo wyjęte z piekarnika, na zimno - gdy emocje i temperatura opadną, podgrzewane w piekarniku i posmarowane masłem - gdy jakimś cudem przetrwają... Nie ważne!! One są zawsze rewelacyjne i mówimy to z ręką na sercu. Głupio
Wypisz Wymalujrównomiernie na powierzchni ciasta. Tak przygotowaną tartę ponownie umieściłem w piekarniku, którego temperaturę obniżyłem do 160 stopni i piekłem przez 30 minut. Podałem po wystudzeniu, najlepiej smakuje na zimno
Wyprawy kulinarneDelikatny mus z mintaja polany sosem z wędzoną nutką… Elegancka i pyszna przystawka na imprezę, która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki
Oryginalny smakWyjąć ciasto z piekarnika. Rozprowadzić lukier po cieście .Piec przez 20-30 kolejnych minut. Gotowe ciasto powinno mieć lekki złotawy kolor. Pozostawić do schłodzenia. Najlepiej smakuje na zimno
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaroku potrawa ta została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych tego regionu. Można go jeść z masłem, z mlekiem, ketchupem , z sosem z grzybów, zarówno na ciepło i na zimno, jak kto woli. Ja najbardziej lubię z masełkiem jak widać na załączonym foto.Czas pieczenia: 90 min Temperatura pieczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniajest też nie mała :) Z przepisu wychodzą dwie cienkie okrągłe na blachę z wyposażenia piekarnika lub jedna prostokątna na całą blaszkę , jest pyszna zarówno na ciepło jak i zimna. Przepis podpatrzony na blogu Buduj smakSkładniki:3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody0,5 kostki świeżych drożdży (50g)1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy lub oleju1
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia