na zimno - 10906 przepisów (strona:498/728)

Schabowy z musztardą i sosem czosnkowym 197

jednej strony musztardą, a z drugiej sosem] ,następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju.   A jak zostaną kotleciki można zjeść nawet na zimno z sosem i chlebem

Moje domowe kucharzenie
Łopatka pieczona z cydrem 262

przykrycia, na ostatnie 30 minut przykryłam garnek z mięsem pokrywką i zwiększyłam temperaturę do 200 stopni C. Po upieczeniu wyjęte mięso zostawiłam aby chwilkę odpoczęło. Kroiłam mięso na zimno w grube plastry i podałam z ziemniakami i cebulą. Łopatka pieczona z cydrem pokrojona w cienkie plastry jest te The post Łopatka pieczona z cydrem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burgery z czerwonej fasoli 210

można zrobić zdrowe domowe burgery. No i wyszły: pyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze.  Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. płatków owsianych 2 łyżki otrębów 1 łyżeczka bułki tartej

Czarnawisienka
Śniadaniowa sałatka, która doda Ci energii 2266

Składniki: 1 jajko 1 pomidor 1 łyżeczka otrębow 1/3 papryki czerwonej Sok z 1/2 cytryny 1/4 sałaty Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo, zdjąć z palnika i przelać dwa razy zimna woda. Obrać łupkę i pokroić na plasterki/ćwiartki/kosteczkę. Sałatę porozrywać, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Pokropić sokiem z cytryny, wsypać otręby, dodać jogurt

Czarnawisienka
Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej 257

się z jesienią. W wakacje królowały kanapki, owoce i świeże warzywa. Nie było czasu na delektowanie się kawą i pancakes w długi, niedzielny poranek. Przychodzi teraz ogromnymi krokami jesień. Zimno, ale kolorowo. Ciemno, ale z klimatem. A u mnie..szykują się nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej chandry. Składniki na 8 małych placuszków: 1 szklanka ugotowanej kaszy

Czarnawisienka
Szybka Lasagne 387

przebić nożem wszystkie warstwy ciasta aby sprawdzić czy jest ugotowane, jeśli nie, przykryć naczynie folią i wstawić na kolejne 10 min. Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego

Złote przepisy
Bułki drożdżowe faszerowane 250

ułeczki te są poręczne, są na kilka kęsów, świetnie pasują też na spotkanie ze znajomymi czy na piknik. Będą idealne do piwa. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Mimo, że zrobiłam ich całą blaszkę 16 sztuk, to nic nie zostało. Można je zrolować po obłożeniu farszem, ale ja tym razem zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gryczane babeczki z figami w sosie miodowym 197

włożyć ćwiartki fig. Podlać winem i sokiem cytrynowym. Smażyć figi 2 minuty. Gryczane babeczki podajemy z figami i sosem miodowym. Smaczna ciepła przystaweczka, ale może być podana na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Marokańska sałatka ziemniaczana. 312

kolendry i dymki) ,wlać wodę i gotować 2-3 min na wolnym ogniu. Zestawić i przestudzić. Dodać majonez i jogurt , wymieszać i polać ziemniaki. Sałatka jest bardzo dobra na zimno, ale jeżeli chcemy to przygotowanym sosem możemy polać ciepłe ziemniaki. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Kapuściany pasztet. 145

Wielki rarytas dla wegetarian i nie tylko. Elegancki, delikatny ,smaczny na zimno, ale i na ciepło. Stanowi wykwintną przystawkę, dodatek do dania obiadowego albo składnik  kolacyjnego menu. A podstawą tego niecodziennego pasztetu jest włoska kapusta. Pasztet smakiem przypomina brokuły i brukselkę. Jeżeli chcemy ,aby wnętrze było białe, to użyjmy białych liści, a zielonymi wyłóżmy formę. 1kg kapusty włoskiej

Kulinarny karnet Christophera
Pieczeń z rostbefu na różowo. 120

rozgrzanego do 180 stopni C. Piec krótko, ok. 30 minut. Wyjąć i odstawić, by soki wewnątrz pieczeni rozeszły się równomiernie. Podawać na ciepło lub pokrojony w cienkie plasterki na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Wiśniowe "NIC". 167

jednej strony, delikatnie przewrócić na drugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie. Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno. Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego

Kulinarny karnet Christophera
Cukinia grillowana z wkładką. 149

pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem . Cukiniowe roladki smakują równie dobrze  na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Figi ze śliwkami i sosem szodonowym. 150

słodkiego Żółtka ubijać z cukrem w kąpieli wodnej ,wlać wino i dalej ubijać ,aż utworzy się gesty sos. Szodon możemy podawać ciepły i zimny .Jeśli chcemy podać na zimno ,to po zdjęciu z kąpieli wodnej ubijamy ,aż sos całkowicie ostygnie. P.s. Czerwony sos został przygotowany z winem czerwonym i malinami

Kulinarny karnet Christophera
Mielone z leśnymi grzybami w keksówce. 170

przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania