Cześć! Dzisiaj kolejna propozycja kreatywnego wykorzystania Pomysłu na papirus Winiary :) Propozycja warta wypróbowania :) w końcu Sylwester się zbliża wielkimi krokami! Wytrawne drożdżowe muffiny z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki i pestek dyni :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć :) Przy okazji wpisu o śniadaniowych scones pisałam Wam o dżemie mandarynkowym. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać go w kolejnym przepisie. Jaffa muffins, to nic innego jak biszkoptowe
Pora coś zjeśćCześć! Wiecie czym są funfetti cakes? Są to ciasta z dodatkiem kolorowej posypki, którą zazwyczaj używa się do dekoracji zewnętrznej :) Można dodawać jej do ciast
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj krótko, ale treściwie :-) Wiem, że są tutaj fani i bananów i masła orzechowego... już kiedyś Wam proponowałam muffiny z tymi dwoma składnikami , więc dzisiaj przyszła pora na sycący koktajl ! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Dzień Świętego Patryka to tradycyjne święto obchodzone 17 marca w Irlandii. Dlaczego właśnie tam? Św. Patryk jest ich patronem. A dlaczego wszystko musi być zielone
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić do przygotowania babeczek wielkanocnych! Z zajączkami, kurczaczkami, pisankami, zieloną trawką i kwiatuszkami! Na pewno przywołają wiosnę! Ciasto i krem przygotujecie niezwykle
Pora coś zjeśćWitam Was kochani! Święta, święta i po świętach... jakie macie plany na Sylwestra? :P Śnieg, zimno, prawie jak po Bożym Narodzeniu, więc pewnie za kilka dni
Pora coś zjeśćCześć! Te cudownie wyglądające babeczki wytrawne pokazywałam Wam przy okazji wywoływania wiosny. Wiosna jest już w pełni, co odczuwa mój nos wrażliwy na pyłki (Tak, od
Pora coś zjeśćWitam Was kochani! Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu . Po co ją wyrzucać
Pora coś zjeśćDzień dobry! Na świątecznym stole nie powinno zabraknąć smacznych, świątecznych dań, prawda? Do dań również zaliczają się desery, dlatego też dzisiaj proponuję Wam pyszne babeczki cytrynowo
Pora coś zjeśćDzień dobry! Jakiś czas temu pisaliśmy Wam o degustacji win Barefoot , w której mieliśmy okazję brać udział. Na owej degustacji otrzymaliśmy kilka ciekawych przepisów z użyciem
Pora coś zjeśćDzień dobry! Niedawno dostałam od Asi bardzo ciekawą propozycję wspólnej kulinarnej akcji. Asia jakiś czas temu recenzowała książkę Magdaleny Kordel pod tytułem "Wymarzony dom"
Pora coś zjeśćDzień dobry! Któż nie lubi babeczek, delikatnych i puszystych, przykrytych owocowym kremem ze słodką dekoracją. Cieszą oko, cieszą podniebienie. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na przepyszne babeczki
Pora coś zjeśćKontynuując wątek słodkości w formie niedużej, po muffinach i babeczkach postanowiłam przygotować ciastka. Głównym składnikiem uczyniłam płatki owsiane, gdyż warto włączyć je do swojego menu ze względu na bogactwo składników pokarmowych, jakie zawierają. Jako dodatek wykorzystałam słonecznik łuskany, który z kolei jest źródłem wielu witamin i minerałów. Ciastka z płatków owsianych Składniki: 2 szklanki płatków owsianych (ok.300g) 0,5 szklanki
Smakołyki Berenikitruskawkowego muszą być schłodzone - mąkę przesiać z kakao i cukrem, dodać zimne masło, posiekać, dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce - formę na muffiny wysmarować tłuszczem, ciastem wylepić cienko każde zagłębienie, nakłuć widelcem i podpiec przez 5 minut w 190-200 stopniach - temperaturę zmniejszyć do 180 stopni, podpieczone babeczki lekko ostudzić - do twarogu dodać
Smakołyki Bereniki