Składniki (na 24 sztuki): 280 g miękkiego masła 1 szklanka drobnego cukru 6 jajek cukier waniliowy 3,5 szklanki mąki pszennej 4 płaskie łyżeczki proszku do
Smakowity Blog KulinarnyWypieki z dodatkiem maku kojarzą mi się głównie ze Świętami Bożego Narodzenia, stąd pomysł na babeczki z takim dodatkiem. Niestety przepisu nie wymyśliłam sama tylko podpatrzyłam
Kolizje SmakówWczoraj był Prima Aprilis - robiliście jakieś żarty? Udało Wam się kogoś nabrać? Pamiętam, że gdy byłam mała, wpadałam w dziki wręcz zachwyt, kiedy udało mi się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTak. Wczoraj w nocy wróciłam do Danii z moich cudownych, polskich wakacji. Trzy tygodnie upalnej pogody, od której można było odpocząć tak naprawdę tylko w kinie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMamy małych dzieci pewnie od razu mnie zrozumieją jak napiszę, że na przygotowania świątecznych smakołyków mamy trochę mało czasu ;) Chciałabym upiec dużo słodkości dla całej rodzinki
Mienta blogWszędzie dookoła dynia, dynia i dynia. Ja na przekór halloweenowym zwyczajom będę dzisiaj działała z marchewką. Zrobię przepyszne muffiny marchewkowe. Jak mi zostanie marchwi, to może
pieprzny smaczekBabeczki to dla mnie nieodłączny element Świąt. Małe i urocze i w dodatku taaakie pyszne :) Słodki marcepan świetnie komponuje się z kwaskowatą żurawiną. Babeczki są bardzo
Mienta blogPogoda nas nie rozpieszcza, więc w takie dni lubię włączyć piekarnik, popichcić i ogrzać dom ciepłem z niego płynącym oraz zapachem, który przyciąga całą rodzinę
Zainspirowana w kuchniPiernikowe babeczki są miękkie i puszyste, dobre korzenne przyprawy, miód i powidła sprawiają, że są bardzo aromatyczne. Zrobienie ich trwa kilka minut więc można je nazwać
Apetyczna babeczkaW sklepach i warzywniakach są jeszcze dostępne śliwki. Kupiłam duże okrągłe, bardzo słodkie. I upiekłam krucho-drożdżowe koperty pełne kawałków śliwek z cynamonem i cukrem migdałowym
Czerwień i błękitCzekoladowe babeczki (cupcakes) z kremem czekoladowym. Małe pyszności na poprawę nastroju Składniki na 8-9 babeczek: Babeczki: 90 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki
Oryginalny smakBabeczki w 5 minut?, czemu nie :). Szybkie i bardzo aromatyczne ciasto, dodanie soku z cytryny i starcie skórki sprawia, że zapach i smak pobudza nasze zmysły
Apetyczna babeczkaMocno korzenne, z ziarenkami w środku. Powstały w sumie przez przypadek, bo chciałam zużyć resztkę pieczonej dyni. Ponieważ miałam też w miseczce odrobinę ziaren
Sto kolorów kuchniOsobiście nie przepadam za strasznie słodkimi deserami, nie szaleję, jak widzę czekoladę, a mimo wszystko czasem mam ochotę zjeść coś, co przeniesie mnie w inną krainę
Kitchens AlphabetSkładniki ciasta: 2 szklanki mąki, najlepiej krupczatki szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego (najlepiej z prawdziwą wanilią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Czerwień i błękit