muffiny - 9033 przepisów (strona:488/603)

Babka trzy smaki 240

Babki lubię,zarówno ucierane jak i ubijane.Lubię je za to ,że szybko się je robi i świetnie smakują.Zarówno  do kawy z pianką jak

Ala piecze i gotuje
Pyszna babka cytrynowa 248

Bardzo lubimy wypieki z dodatkiem cytryny.Dzisiaj zapraszam na pyszną babkę cytrynową.Szybka i prosta do zrobienia. Składniki: margaryna 1 kostka cukier 1 szk jajka 4 szt

Ala piecze i gotuje
Babeczki z makiem i smażonymi wiśniami 209

Babeczki z dodatkiem mielonego maku i z wkładką z smażonych wiśni.Puszyste,  przełamane kwaśnym smakiem wiśni.Po prostu pyszne. Składniki: 150 g margaryny 300 g

Ala piecze i gotuje
Babka adwokatowa 271

To jest babka którą najbardziej lubię. Jest wilgotna na zewnątrz i w środku. Dodatek adwokatu sprawia że babka ma bardzo ciekawy smak i jest bardzo aromatyczna

Ala piecze i gotuje
Babeczki marchwiowe z karmelizowaną marchewką 257

Babeczki z dodatkiem marchewki są wilgotne, pachnące i aromatyczne. Dodałam na górę lukier i karmelizowaną marchewkę wyszło na prawdę pysznie. Przyznam, że marchewkę musiałam zrobić 2

Ala piecze i gotuje
Babka z szafranem i daktylami 199

Dzięki uprzejmości firmy TUPPERWARE otrzymałam do przetestowania silikonową foremkę " Silikonowy król" klik . Foremka ma ładny i niespotykany kształt. Produkty Tupperware wytwarzane są z najwyższą precyzją i

Ala piecze i gotuje
Babka panterka na białkach 269

Kolejna propozycja na wykorzystanie nadmiaru białek. Babka w cętki która skojarzyła mi się z panterką. Jest babka zebra więc u mnie będzie babka panterka. Smakuje bardzo

Ala piecze i gotuje
Babka z kisieli 363

Zostałam zaproszona przez Magdę z blogu Piernikowa Chata do wspólnego pieczenia w akcji Ciasta na Wielkanoc . Tym razem zaproponowała pieczenie babki z kisieli. Ja zrobiłam cytrynową

Ala piecze i gotuje
Babka czekoladowa z szampanem 306

Dzisiaj babka kakaowa z dodatkiem szampana cała oblana czekoladą. Ma bardzo ciekawy smak, puszysta, aromatyczna i lekko wilgotna. Źródło Moje wypieki . Składniki: 0,5 kg mąki

Ala piecze i gotuje
Majonezowe roladki z botwiną i kaczką 180

mój drugi pomysł na niekonwencjonalne zastosowanie nowego produktu marki Winiary majonezu delikatnego. Ostatnio z tym produktem przygotowałam Jaglane muffiny ze szparagami i szynką . Teraz postanowiłam dodać ten majonez do ciasta naleśnikowego, oraz do sosu i przygotować majonezowe roladki. A, że mamy maj chciałam wykorzystać warzywo typowo sezonowe botwinę. Przygotowałam ją podobnie jak do sałatki z botwinki dodałam do sosu: miód

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Owsiane babeczki z żurawiną 194

płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy. Wlewamy rozpuszczony miód z masłem, miksujemy, dodajemy ubite białka i posiekaną żurawinę, mieszamy całość, najlepiej silikonową łyżką. Do dołków od formy na muffiny wkładamy silikonowe papilotki, wykładamy ciasto do 3/4 wysokości. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 160 C z termoobiegiem około 25-30 min. Po ostudzeniu babeczki polewamy lukrem i posypujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni 198

Polecam Wam ten przepis na pyszną sezonową kremową zupę szparagową. Możecie też przygotować szparagi w inny sposób: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Składniki: - 4 ziemniaki - pęczek zielonych szparagów - 1 litr bulionu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Moje nominacje do Liebster Award 187

się sympatycznie złożyło, że wraz z 100 000 odsłoną na blogu otrzymałam dwie nominacje do Liebster Award, pierwsza od Mufinki z Kuchni na Obcasach , a druga od Justyny, z Kulinarnych Zmagań  Zmagań. Dziekuję Wam serdecznie! To przemiłe zostać zauważoną w tak licznym gronie blogów kulinarnych.   Zasady zabawy: Nominacja do Liebster Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach

Mia Cucina Sofieta
5. Kokosowe love! 233

ogromną ilość zastosowań. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Takim domowym masłem kokosowym możemy smarować pieczywo, natomiast z dodatkiem mascarpone lub białej czekolady wykorzystać jako polewy, kremy, nadzienia do muffinów, pralinek. Warto je wypróbować także jako dodatek do dań orientalnych. Dodając jogurt możemy użyć jako sos do owoców lub zjeść z płatkami, czy musli. To krem, który daje mnóstwo możliwości

Symfonia Smaków
Czekoladowe babeczki Gellwe 163

załączoną do opakowania połączyć z dwoma jajkami, olejem i wodą. Miksować przez około dwie minuty, aż składniki się dobrze połączą. Następnie dołączone do opakowania papilotki ułożyć w foremce na muffiny i nałożyć ciasto do 2/3 wysokości papilotek, czyli około jednej łyżki. Piec ok. 16-18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 150ml zimnego mleka,    krem jagodowy dołączony

Z miłości do słodkości